maweric Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 A gdzie kupiłeś te ogonki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 A gdzie kupiłeś te ogonki ?W Szczecinie,normalny sklep wędkarski.Widziałem w paru sklepach obie wersje jednocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Takie jak @pikuś opisuje widziałem ostatnio w sklepie w Świnoujściu, mają wklejone duże oczy, bez źrenicy, paletka na druciku z koralikiem.Wykonanie pierwsza klasa, sprzedawca twierdził, że są łowne, ale w sumie, to co miał powiedzieć? Ja trzeci sezon łowią na własne świrujące ogonki, wielokrotnie mnie ratowały, często otwierając (dosłownie) wodę.Sporo na temat tych przynęt zdaje się wiedzieć nasz forumowy kolega. http://jerkbait.pl/topic/31640-ledar-moje-przynęty-główki-jigowe-trójkątnewirujące-ogonkicykadywoblery-itd/page-2 Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Hm do Szczecina bagatela 700 km, no nie po drodze , ale taki zestawik warto by wypróbować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Witam. Byłem dzisiaj na próbie generalnej z ogonkami, ale niestety fiasko jakos nie chciały gryźć Nie wiem czy źle je prowadze czy co ? A skręcam jednostajnie i podszarpuje szczytówką i w miedzyczasie pozwalając na kontrolowany opad,Doradźcie cos. chyba ze warunki były niezbyt sprzyjające w dniu dzisiejszym , byłem na dwóch akwenach w jednym woda kryształ i głęboko , a na drugim całkiem odwrotność do pierwszego akwenu płytko i woda niezbyt przezroczysta. Macie jakies rady? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariank Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 ja lowie czesto ogokami,mam 2 rodzaje i te od robertd z naszego forum i spinmady ,oba sie sprawdzaja co do spin madow to mam zastrzezenie co do mocowania kretlika powinno moiim zdaniem byc w korpusie tak jak u roberta,pozatym fajna przyneta.co do prowadzenia to polecam jigowanie ogonkiem w toni,2-3 podbicia w toni i kontrolowany opad,sa dni ze te ogonki sa skutecznijsze niz keitechy czy inne wynalazki gumowe polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Witam Chciałbym usłyszeć (w sensie przeczytać) Wasze opinie na temat przynety typu wirujący ogonek (coś jak na obrazku poniżej). Celowo postawiłem w temacie znak zapytania, ponieważ nie moge użyć stwierdzenia że jednoznacznie jest to przyneta na pstrąga. Na tego typu przynete jeszcze nie łowiłem, jednak dużo łowie pstrągów na obrotówki i to jest jakby podobna przyneta. Zachęcam Was zatem do podzielenia sie swoimi doświadczeniami w połowach na wirujący ogonek. Wszystko co ciekawe na temat tej przynęty będzie mile widziane, a w sczególnosci doswiadczenia z połowu pstrągów. Dlatego jeszcze raz zachęcam do wypowiedzi w temacie. Wirujący ogonek Edytowane 3 Grudnia 2014 przez mtz25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Tu masz temat o wirujących ogonkach: http://jerkbait.pl/topic/44117-wiruj%C4%85ce-ogonki-spinmad/?hl=%2Bwiruj%C4%85ce+%2Bogonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Niestety w powyższym wątku nie ma nic o stosowaniu tych przynęt na pstrągach,a sam chciałbym usłyszeć opinie używających ogonków jako przynęta pod pstrąga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathe Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Wykonałem tym kiedyś rzut jeden w pstragawa rzeke. Jeden ruch korbka i siedzi.... Szczupły. A pstrąg chyba nie chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Niestety w powyższym wątku nie ma nic o stosowaniu tych przynęt na pstrągach,a sam chciałbym usłyszeć opinie używających ogonków jako przynęta pod pstrąga. Aha... Bo jak nie jest napisane w tamtym wątku to znaczy, że nie można tam zapytać i trzeba założyć nowy? Ciekawa logika. To może od razu pozakładajmy wątki z wszystkimi możliwościami pytań dotyczących przynęt np: "obrotówki a leszcze?", "poppery na okonie?"Jak jest temat o danej przynęcie to po co go powielać? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Aha... Bo jak nie jest napisane w tamtym wątku to znaczy, że nie można tam zapytać i trzeba założyć nowy? Ciekawa logika. To może od razu pozakładajmy wątki z wszystkimi możliwościami pytań dotyczących przynęt np: "obrotówki a leszcze?", "poppery na okonie?"Jak jest temat o danej przynęcie to po co go powielać? Według takiego myslenia trzeba zamknąć jerkbaita bo nie ma o czym rozmawiac bo tematy sa juz tylko powielane, tak? Edytowane 3 Grudnia 2014 przez mtz25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Według takiego myslenia trzeba zamknąć jerkbaita bo nie ma o czym rozmawiac bo tematy sa juz tylko powielane, tak?Słuchaj nie zamień tego tematu na kolejne pole kłótni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Słuchaj nie zamień tego tematu na kolejne pole kłótni ...Wiem ale z niektorymi sie poprostu nie da Uprzedzajac Twoje obawy (pogrubione, powiekszone i podkreslone) SZANOWNI, PROSZE O ODPOWIEDZI NA TEMAT oraz jednoczesne powstrzymywanie sie od komentowania tresci i zasadnosci tematu Edytowane 3 Grudnia 2014 przez mtz25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) .............. Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 A czy jest to "jednoznaczna przynęta na pstrąga"? Każda, na którą da się kropka złowić, może być tak nazwana. Dzieląc jednak plecionkę na czworo, co w ogóle oznacza formułka "jednoznaczna przynęta na..."? Bez urazy Takie sformulowanie to nic innego jak powiedzenie ze nie wiem czy to jest przyneta skuteczna na pstragi, tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) autocenzura Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) My także nie wiemy Producent twierdzi, że super skuteczna. Doświadczenie życiowe podpowiada, że to zależy... Przykładowo na wodzie A tak, na wodzie B odwrotnie. Na wodzie A bywa jednak, że bardzo, czasami jednak tak sobie. I tak dalej... Bez urazy No widzisz gdybym powiedział że jest super skuteczna to tez by było zle. Czasem lepiej powiedzieć - nie wiem. A i własnie mnie o to - zależy - chodzi, bo jak zależy to od czegoś, i to od czego to jest pytanie. Widze że temat dokoptowany do innego, no trudno...troszke to nie fair ale sie nie kluce, róbta co chceta byle by coś z tego dobrego było. Edytowane 3 Grudnia 2014 przez mtz25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 "Troszke" to nie fair że się takie dyrdymały pisze kolego jak Ty ale się nie "kluce".......merytorycznie słabo, ortograficznie jeszcze gorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Dobrze ze dokoptowany do starego tematu, bedzie wiekszy porzadek. Jesli chodzi o pstragi, to dla mnie wirujace ogonki sa ok na teczaki, ale slabe na potoki. Testowalem tylko najmniejsze wersje w roznych kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Musze sie zgodzic z kolegami, ze wszelkie informacje na temat jakiegos zagadnienia w jednym watku to skarbnica wiedzy.Przykladow jest tu kilka, "penn battle" , "wedki Fenwick", "wody z okolicy Wroclawia" i wiele innych.Takie watki sa bardzo pomocne, nie ma w nich balaganu, jest wiele cennych opinii.W przeciwienstwie do "kij na klenia za 200zl" "kij na klenia za ..."(300,400,500...1000) , "kij na klenia na ..." (Wisle,Odre...Amazonke) to samo jest z wedkami na sandacze, kolowrotki itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Szpadel w dłoń Ktoś klepie sensowne ogonki w rozsądnych pieniądzach, lub w dobrej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Podpinam się do pytania kolegi @~30Interesuje mnie modele 4g,8g,12g i 20g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Odgrzewam kotleta..Czy migający ( lusterkujący ) korpus tej przynęty zwiększa ilość brań ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi