Skocz do zawartości

"Wirujące ogonki" Spinmad

Catch&Release

Rekomendowane odpowiedzi

Takie jak @pikuś opisuje widziałem ostatnio w sklepie w Świnoujściu, mają wklejone duże oczy, bez źrenicy, paletka na druciku z koralikiem.

Wykonanie pierwsza klasa, sprzedawca twierdził, że są łowne, ale w sumie, to co miał powiedzieć?  :D

Ja trzeci sezon łowią na własne świrujące ogonki, wielokrotnie mnie ratowały, często otwierając (dosłownie) wodę.

Sporo na temat tych przynęt zdaje się wiedzieć nasz forumowy kolega. :)

http://jerkbait.pl/topic/31640-ledar-moje-przynęty-główki-jigowe-trójkątnewirujące-ogonkicykadywoblery-itd/page-2

Edytowane przez Dagon

Witam. Byłem dzisiaj na próbie generalnej z ogonkami, ale niestety fiasko jakos nie chciały gryźć :( Nie wiem czy  źle je prowadze czy co ? A skręcam jednostajnie i podszarpuje szczytówką i w miedzyczasie pozwalając na kontrolowany opad,
Doradźcie cos. chyba ze warunki były niezbyt sprzyjające w dniu dzisiejszym , byłem na dwóch akwenach w jednym woda kryształ i głęboko , a na drugim całkiem odwrotność do pierwszego akwenu płytko i woda niezbyt przezroczysta. Macie jakies rady? Pozdrawiam.

ja lowie czesto ogokami,mam 2 rodzaje i te od robertd z naszego forum i spinmady ,oba sie sprawdzaja co do spin madow to mam zastrzezenie co do mocowania kretlika powinno moiim zdaniem byc w korpusie tak jak u roberta,pozatym fajna przyneta.

co do prowadzenia to polecam jigowanie ogonkiem w toni,2-3 podbicia w toni i kontrolowany opad,sa dni ze te ogonki sa skutecznijsze niz  keitechy czy inne wynalazki gumowe polecam 

• 3 miesiące temu...

Witam :)

Chciałbym usłyszeć (w sensie przeczytać) Wasze opinie na temat przynety typu wirujący ogonek (coś jak na obrazku poniżej). Celowo postawiłem w temacie znak zapytania, ponieważ nie moge użyć stwierdzenia że jednoznacznie jest to przyneta na pstrąga. Na tego typu przynete jeszcze nie łowiłem, jednak dużo łowie pstrągów na obrotówki i to jest jakby podobna przyneta. Zachęcam Was zatem do podzielenia sie swoimi doświadczeniami w połowach na wirujący ogonek. Wszystko co ciekawe na temat tej przynęty będzie mile widziane, a w sczególnosci doswiadczenia z połowu pstrągów. Dlatego jeszcze raz zachęcam do wypowiedzi w temacie.

post-58510-0-55135500-1417618656_thumb.jpg

Wirujący ogonek

Edytowane przez mtz25

Niestety w powyższym wątku nie ma nic o stosowaniu tych przynęt na pstrągach,a sam chciałbym usłyszeć opinie używających ogonków jako przynęta pod pstrąga.

Aha... Bo jak nie jest napisane w tamtym wątku to znaczy, że nie można tam zapytać i trzeba założyć nowy? Ciekawa logika. :rolleyes:

To może od razu pozakładajmy wątki z wszystkimi możliwościami pytań dotyczących przynęt np: "obrotówki a leszcze?", "poppery na okonie?"

Jak jest temat o danej przynęcie to po co go powielać? :huh:

• Like 5

Aha... Bo jak nie jest napisane w tamtym wątku to znaczy, że nie można tam zapytać i trzeba założyć nowy? Ciekawa logika. :rolleyes:

To może od razu pozakładajmy wątki z wszystkimi możliwościami pytań dotyczących przynęt np: "obrotówki a leszcze?", "poppery na okonie?"

Jak jest temat o danej przynęcie to po co go powielać? :huh:

Według takiego myslenia trzeba zamknąć jerkbaita bo nie ma o czym rozmawiac bo tematy sa juz tylko powielane, tak?

Edytowane przez mtz25

Słuchaj nie zamień tego tematu na kolejne pole kłótni ...

Wiem ale z niektorymi sie poprostu nie da

Uprzedzajac Twoje obawy (pogrubione, powiekszone i podkreslone) 

SZANOWNI, PROSZE O ODPOWIEDZI NA TEMAT

oraz jednoczesne powstrzymywanie sie od komentowania tresci i zasadnosci tematu

Edytowane przez mtz25

A czy jest to "jednoznaczna przynęta na pstrąga"? Każda, na którą da się kropka złowić, może być tak nazwana. Dzieląc jednak plecionkę na czworo, co w ogóle oznacza formułka "jednoznaczna przynęta na..."? Bez urazy B)

Takie sformulowanie to nic innego jak powiedzenie ze nie wiem czy to jest przyneta skuteczna na pstragi, tyle.

My także nie wiemy :rolleyes: Producent twierdzi, że super skuteczna. Doświadczenie życiowe podpowiada, że to zależy... Przykładowo na wodzie A tak, na wodzie B odwrotnie. Na wodzie A bywa jednak, że bardzo, czasami jednak tak sobie. I tak dalej... Bez urazy B)

No widzisz gdybym powiedział że jest super skuteczna to tez by było zle. Czasem lepiej powiedzieć - nie wiem. A i własnie mnie o to - zależy - chodzi, bo jak zależy to od czegoś, i to od czego to jest pytanie.

Widze że temat dokoptowany do innego, no trudno...troszke to nie fair ale sie nie kluce, róbta co chceta byle by coś z tego dobrego było.

Edytowane przez mtz25

Musze sie zgodzic z kolegami, ze wszelkie informacje na temat jakiegos zagadnienia w jednym watku to skarbnica wiedzy.Przykladow jest tu kilka, "penn battle" , "wedki Fenwick", "wody z okolicy Wroclawia" i wiele innych.Takie watki sa bardzo pomocne, nie ma w nich balaganu, jest wiele cennych opinii.W przeciwienstwie do "kij na klenia za 200zl" "kij na klenia za ..."(300,400,500...1000) , "kij na klenia na ..." (Wisle,Odre...Amazonke) to samo jest z wedkami na sandacze, kolowrotki itp.

• Like 1

• 1 rok później...
  • 4 lata później...