darkonis Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Poprawie się nie łowię zbyt długo na casta ogolnie to nałogowy połów ryb trwa u mnie jakieś 17 lat od 15 może 16 roku życia . Wcześniej to tylko leszczyna z ojcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 15 lat straconych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) Wracając do tematu Długość wędziska a długość rzutu . To z mojego punktu widzenia krótkim kijem nie rzucisz tak daleko jak długim . Różnicę oceniam na dość sporom ,a przy łowienia w moim przypadku w Morzu Troci daje o dużo lepsze efekty. Edytowane 8 Października 2015 przez arturbukowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 wracając do tematu - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - rzuty długie mało precyzyjne rzuty itp - długi kij rzuty precyzyjne, precyzja czucia, szybkość reakcji itp - kij krotki - każdy dostosowuje swoj zestaw pod siebie Poza tym kij kijem - liczy się jeszcze technika, linka przynęta i sprzęt - jak się złoży wszystko w całość to się łowi idealnie każdym kijem To morethan i dialuna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) tak to Dialuna B806ML I MORETHAN AGS810 I jeszcze niewypał roku MORTHAN 73HB.W nie wiem co Japonce mieli na myśli z opisem 10/60 g bo 100 g na tym kijem nie robią wrażenia Edytowane 8 Października 2015 przez arturbukowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Możesz pare slow skrobnąć apropo dialuny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) Ten Lin gasi wszystkie inne konstrukcje swoją <["przystojnowatością"]>;p Jak go porównasz użytkowo do IP? FX'y przerobiłeś bo mnie korcą? Edytowane 8 Października 2015 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 A ja po kilku wypadach z castem (dł 1,80m) dziś rano wybrałem się nad Wisłę z korbą i kijem 2,70z myślą o boleniu. Moje wrażenia były takie, że to 2,70 wydawało mi się kosmicznie długie (za długie)i nieporęczne. Myślę sobie, że do łowienia z główek styknęło by takie dobrze się ładujące 2,13 z pazurem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Tak:). Poza tym trzeba pamiętać, że do pełnego komfortu zeby już było naj... istotna jest lekkość dobieranego sprzętu. Tak jak piszesz długi a krótki to tak samo jest dziwnie lekki a cieżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Możesz pare slow skrobnąć apropo dialuny ?od 6g do 25g najlepiej daje sobie rade , dobrze wykonany ( idealnie) kij ML więc najlepiej przynęty nie stawiające oporu w wodzie .Jak masz więcej pytań to podaj na pry... nr telefonu to zadzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Ten Lin gasi wszystkie inne konstrukcje swoją <["przystojnowatością"]>;p Jak go porównasz użytkowo do IP? FX'y przerobiłeś bo mnie korcą ?LIN jest zaje… spasowany zero luzów +szpula SV czyni go multikiem bardzo uniwersalnym ,IP moim zdaniem nie ustępuje pracom, choc są to 2 inne młynki ,jeśli chodzi o FX 68 , to do wykorzystania go w 100% trzeba dokupić szpulkę SV choć oryginalna nie jest zła,FX73 do 20g powyżej ja czuje przekładnie zauważyłem to w 2 sztukach więc chyba tak mają ? więc lepiej kupić Daiwe T3SV tańsza i jest troszkę lepsza konstrukcyjnie Edytowane 10 Października 2015 przez arturbukowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) LIN jest zaje… spasowany zero luzów +szpula SV czyni go multikiem bardzo uniwersalnym ,IP moim zdaniem nie ustępuje pracom, hoc są to 2 inie młynki ,jeśli chodzi o FX 68 , to do wykorzystania go w 100% trzeba dokupić szpulkę SV choć oryginalna nie jest zła,FX73 do 20g powyżej ja czuje przekładnie zauważyłem to w 2 sztukach więc chyba tak majom ? więc lepiej kopić Daiwe T3SV tańsza i jest troszkę lepsza konstrukcyjnie to teraz jeszcze ja Jak oceniasz AGS810 ? Pracuje myslowo nad wedka boleniowa na ponton. Ma byc glebokie ugiecie pod ryba. Dodatkowo super ergonomia wraz z ip68. Rzuty przynetami jasno okreslonymi. Wedka ma idealnie wpasowac sie w przewidziane zastosowanie. Przynety to RH12, RH10, RH85 i hermes. Zadne inne.Plecionka PE 1.2 lub 1.5.Na razie obawy przed strzelaniem na slepo w jakis kij z JDM, sklaniaja mnie do budowy wedki na US blanku. Edytowane 9 Października 2015 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 To bije po oczach.Szanujmy język. LIN jest zaje… spasowany zero luzów +szpula SV czyni go multikiem bardzo uniwersalnym ,IP moim zdaniem nie ustępuje pracom, hoc są to 2 inie młynki ,jeśli chodzi o FX 68 , to do wykorzystania go w 100% trzeba dokupić szpulkę SV choć oryginalna nie jest zła,FX73 do 20g powyżej ja czuje przekładnie zauważyłem to w 2 sztukach więc chyba tak majom ? więc lepiej kopić Daiwe T3SV tańsza i jest troszkę lepsza konstrukcyjnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Daniel AGS810 fajny kij ale szczerze Dialuna B806ML jest o połowę tańsza i niczym nie ustępuje daiwie ,a na ponton nie za długi kij ?. JA osobiście z pontonu używam EXSENCE B703Ml F pod bolenia idealna, choć nie tak bardzo głębokie ugięcie jak wymienione AGS810 i Dialuna B806ML .W każdym razie wszystkie przynęty które wymieniłeś da rade posłać daleko …. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ogladne tego shimanoChciałbym jakis super niski uchwyt i nawet rozwazam jakiegoś steez a. Zwłaszcza jak mnie na taka 215 weźmie...Jak mam mieć z normalnym uchwytem itd to zbuduje cos pod siebie. Aczkolwiek korci jakis jdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Steez to do Kamila napisz on trochę tego przerzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi