Skocz do zawartości

Długość wędziska a długość rzutu.

artur90

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Wracając do tematu Długość wędziska a długość rzutu . To z mojego punktu widzenia krótkim kijem nie rzucisz tak daleko jak długim . Różnicę oceniam na dość sporom ,a przy łowienia w moim przypadku w Morzu Troci daje o dużo lepsze efekty. post-50467-0-33095600-1444321843_thumb.jpg

Edytowane przez arturbukowski

wracając do tematu - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - rzuty długie mało precyzyjne rzuty itp - długi kij :) rzuty precyzyjne, precyzja czucia, szybkość reakcji itp - kij krotki - każdy dostosowuje swoj zestaw pod siebie :) Poza tym kij kijem - liczy się jeszcze technika, linka przynęta i sprzęt - jak się złoży wszystko w całość to się łowi idealnie każdym kijem :)

To morethan i dialuna ?

tak to Dialuna B806ML  I MORETHAN AGS810 post-50467-0-85489000-1444326732_thumb.jpg I jeszcze niewypał roku MORTHAN 73HB.W     nie wiem co Japonce mieli na myśli z opisem 10/60 g bo 100 g na tym kijem nie robią wrażenia :(            

Edytowane przez arturbukowski
  • Like 1

A ja po kilku wypadach z castem (dł 1,80m) dziś rano wybrałem się nad Wisłę z korbą i kijem 2,70

z myślą o boleniu. Moje wrażenia były takie, że to 2,70 wydawało mi się kosmicznie długie (za długie)

i nieporęczne. Myślę sobie, że do łowienia z główek styknęło by takie dobrze się ładujące 2,13 z pazurem :)

Możesz pare slow skrobnąć apropo dialuny ?

od 6g do 25g najlepiej daje sobie rade , dobrze wykonany ( idealnie) kij ML  więc najlepiej przynęty nie stawiające oporu w wodzie .Jak masz więcej pytań to podaj na pry... nr telefonu to zadzwonię.            

Ten Lin gasi wszystkie inne konstrukcje swoją <["przystojnowatością"]>;p

Jak go porównasz użytkowo do IP?

FX'y przerobiłeś bo mnie korcą :)?

LIN jest zaje… spasowany zero luzów +szpula SV czyni go multikiem bardzo uniwersalnym ,IP moim zdaniem nie ustępuje pracom, choc są to 2 inne młynki ,jeśli chodzi o FX 68 , to do wykorzystania go w 100% trzeba dokupić szpulkę SV choć oryginalna nie jest zła,FX73 do 20g powyżej ja czuje przekładnie zauważyłem to w 2 sztukach więc chyba tak mają ? więc lepiej kupić Daiwe T3SV tańsza i jest troszkę lepsza konstrukcyjnie :) Edytowane przez arturbukowski

LIN jest zaje… spasowany zero luzów +szpula SV czyni go multikiem bardzo uniwersalnym ,IP moim zdaniem nie ustępuje pracom, hoc są to 2 inie młynki ,jeśli chodzi o FX 68 , to do wykorzystania go w 100% trzeba dokupić szpulkę SV choć oryginalna nie jest zła,FX73 do 20g powyżej ja czuje przekładnie zauważyłem to w 2 sztukach więc chyba tak majom ? więc lepiej kopić Daiwe T3SV tańsza i jest troszkę lepsza konstrukcyjnie :)                             

to teraz jeszcze ja :)

Jak oceniasz AGS810 ? 

Pracuje myslowo nad wedka boleniowa na ponton. Ma byc glebokie ugiecie pod ryba. Dodatkowo super ergonomia wraz z ip68. Rzuty przynetami jasno okreslonymi. Wedka ma idealnie wpasowac sie w przewidziane zastosowanie. Przynety to RH12, RH10, RH85 i hermes. Zadne inne.Plecionka PE 1.2 lub 1.5.

Na razie obawy przed strzelaniem na slepo w jakis kij z JDM, sklaniaja mnie do budowy wedki na US blanku.

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

To bije po oczach.Szanujmy język.

LIN jest zaje… spasowany zero luzów +szpula SV czyni go multikiem bardzo uniwersalnym ,IP moim zdaniem nie ustępuje pracom, hoc są to 2 inie młynki ,jeśli chodzi o FX 68 , to do wykorzystania go w 100% trzeba dokupić szpulkę SV choć oryginalna nie jest zła,FX73 do 20g powyżej ja czuje przekładnie zauważyłem to w 2 sztukach więc chyba tak majom ? więc lepiej kopić Daiwe T3SV tańsza i jest troszkę lepsza konstrukcyjnie :)

• Like 2

Daniel  AGS810 fajny kij ale szczerze Dialuna B806ML jest o połowę tańsza i niczym nie ustępuje daiwie ,a na ponton nie za długi kij ?. JA osobiście z pontonu używam EXSENCE B703Ml F pod bolenia idealna, choć nie tak bardzo  głębokie ugięcie jak  wymienione AGS810 i   Dialuna B806ML  post-50467-0-69049800-1444425081_thumb.jpg .W każdym razie wszystkie przynęty które wymieniłeś da rade posłać daleko ….             

• Like 2