Fin333 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 To się Adam musi odezwać, bo nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 dokładnie o ten wzór mi się rozchodzihttps://lh3.googleusercontent.com/-XgEatM_rVjU/VctwsHE5PLI/AAAAAAAACoI/A9-Fs6zOr68/s640-Ic42/IMG_4379.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Czyli dobrze zrozumiałem Wykonanie Adamie - tak jak skrobnąłem we wcześniejszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 nawet gdzieś widziałem taką tkanine tak myślę że chyba moja mamuśka coś z niej robiła kiedyś muszę poszukać w piwnicy Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Super! Nieco inna faktura odciśniętej łuski, krąpik z zaczepem na grzbiecie oraz kombinacja miedziana, to najfajniejsze rzeczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Dziękuję Robercie za dobre słowo. Bawię się tematem, więc przy każdej seryjce staram się coś zmieniać, próbować i szukać. Przy okazji powstają różne przynęty, co przydaje się w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 13 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Potraciłem kilka woblerków z najnowszej serii zanim jeszcze pstryknąłem fotki, więc dzisiaj szybka sesyjka żeby w ogóle było co wkleić Modele z poprzednich wpisów, kilka nowych kombinacji z kolorystyką. Pływające i tonące, z odpowiednio utwardzonej balsy, z błyskającą lusterkującą pracą. Plus minus 5,5cm. Trochę frajersko, bo raczej pod pstrąga, czyli niezbyt w porę. Fotki nieszczególne, gdzieniegdzie poginęły aparatowi błyszczące elementy, a każdy woblerek coś takiego ma i odpowiednio daje w wodzie po oczach. Eksperymentuję od jakiegoś czasu z takimi mikruskami. Chcę z tego zrobić mały lotny pocisk i ciągle jeszcze kombinuję pod kątem pracy: I mały dodatek, kilka nieco dziwacznych futurystycznych stworzeń wodnych . Czasami warto mieć coś takiego w pudełku : Następna w kolejności będzie spora partyjka krąpików mikro, bo model elegancko sprawdza się na kleniojaziach i pasiakach, a zostało mi ledwie kilka sztuk. Udał się prawdziwy kilerek. Chyba znowu przyjdzie odłożyć na później projekt popperka i czegoś bardziej pod szczupaka. No ale nie da się robić wszystkiego Pozdrawiam zaglądających 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Ślicznoty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Krótko i na temat. Jedne z lepszych prac na forum. Jest klasa! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Moc i super wygląd trochę jednak pracy to kosztuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Dzięki panowie za dobre słowo , za to z przesadą też Trochę roboty przy tym jest, ale jak się robi niezmiennie z przyjemnością to leci z górki. Szukam nazwy dla modelu 5,5cm, czyli tego z pierwszych zdjęć ostatniego wpisu. Robię go w różnych kolorkach, więc nimi nie ma się co sugerować - od naturalnych srebrnych do drobnych kombinacji. Model fantazyjny, nie imituje żadnej konkretnej rybki, traktuję go jako "smugę" barw. Może uda się komuś z zaglądających obmyślić nazwę dla tego bezimiennego biedaka? W podziękowaniu będzie sztuka pocztą Łatwiej operować konkretną nazwą zamiast "no ten, ten taki, ten właśnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Dzięki panowie za dobre słowo , za to z przesadą też Trochę roboty przy tym jest, ale jak się robi niezmiennie z przyjemnością to leci z górki. Szukam nazwy dla modelu 5,5cm, czyli tego z pierwszych zdjęć ostatniego wpisu. Robię go w różnych kolorkach, więc nimi nie ma się co sugerować - od naturalnych srebrnych do drobnych kombinacji. Model fantazyjny, nie imituje żadnej konkretnej rybki, traktuję go jako "smugę" barw. Może uda się komuś z zaglądających obmyślić nazwę dla tego bezimiennego biedaka? W podziękowaniu będzie sztuka pocztą Łatwiej operować konkretną nazwą zamiast "no ten, ten taki, ten właśnie" Ja bym go nazwał "benzyna" bo z takim kolorem mi się kojarzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Ubot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 głupik ten strażaczek aż prosi sie aby wrzucić go w odmęty trociowej rzeki..Piękne są A masz moze filmik z pracą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Cześć Może "chinook" to taki ciepły górski wiatr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 "Głupik ludojad" , albo "ludojad mrugające oczko" , albo "jaskółka dymówka" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Bardzo fajne wobki, kolorystycznie bardzo mi sie podobaja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Jeśli można, to nazwałbym: łuskowiec 5.5, ze względu na wyraźną łuskę. Przy innych modelach może być np: łuskowiec krąpik 3.5. Piękne te Twoje cudeńka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Jak ja lubię takie konkursy - zawsze jakiś powód żeby ruszyć szarą komórką Nie pisałeś ile propozycji można rzucić, to ja parę podaje: garbus, klamka - ze względu na kształt szperacz, gibus - ze względu na (wyimagiwaną ) pracę - szperanie w kamieniach, lusterkowanie forel, tryton, brek - wariacje na temat nazwy 'pstrąg' w różnych językach Woblery faktycznie piękne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Dziękuję panowie za wszelkie propozycje i motywujące słowa Tak tymczasem na szybko, bo mam tylko chwilkę.Benzyna - kolorki tego jednego rzeczywiście jak w mordę strzelił benzynowe No ale to tylko ten jeden kolorek, a nazwę trzeba dać wspólną Ubot - fajna nazwa, nawet kiedyś o takiej myślałem, ale to bardziej pod jakiś głębinowy model. Ten jest bardziej pod nie za duże rzeczki i podobne głębokości Głupik, głupik ludojad, ludojad mrugajace oczko - o matko, ludzie No jaskółka dymówka byłaby świetna jako propozycja dla mistrza projektów nietypowych, czyli dla Pride'a - podrzuć Jarosławie propozycję, Jestem przekonany, że Pride podoła i jaskółce Łuskowiec nazwa oryginalna, ale to musiałbym też mieć Bezłuskowce, bo jednak w tym modelu robię też sztuki bez łuseczek Peekol rzucił garść propozycji i jest nad czym myśleć Temu woblerkowi rzeczywiście najbliżej do takiego stworzenia buszującego, drgającego nerwowo.Są jeszcze na tapecie dwie propozycje: Troper i Pulsar.Urwanie głowy salmon1977 - filmiku nie mam. Po prawdzie nigdy jeszcze żadnego nie nagrałem. Ale kto wie, może trzeba spróbować... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Dzięki panowie za dobre słowo , za to z przesadą też Trochę roboty przy tym jest, ale jak się robi niezmiennie z przyjemnością to leci z górki. Szukam nazwy dla modelu 5,5cm, czyli tego z pierwszych zdjęć ostatniego wpisu. Robię go w różnych kolorkach, więc nimi nie ma się co sugerować - od naturalnych srebrnych do drobnych kombinacji. Model fantazyjny, nie imituje żadnej konkretnej rybki, traktuję go jako "smugę" barw. Może uda się komuś z zaglądających obmyślić nazwę dla tego bezimiennego biedaka? W podziękowaniu będzie sztuka pocztą Łatwiej operować konkretną nazwą zamiast "no ten, ten taki, ten właśnie" Skoro smuga to może "Cień" vel "Shadow" ,i kolor możesz dodać do nazwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Hehe myślałem że chodzi tylko o pierwszego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) To może nerwus albo dryg lub z angielska nerve albo twitch. Można jeszcze oscylator lub shake. Edytowane 18 Września 2015 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 To może "Garbaty" bo ma lekkiego garba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 18 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Zakręciliście mnie, panowie, że już nic nie wiem Trzeba będzie pomyśleć Może: "Garbata jaskółka gibająca z drygiem przez pulsujące otchłanie rzeki niczym cień ubota" ? I na końcu np. FL lub S 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi