Skocz do zawartości

Przynęty Ubik.

Fin333

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Potraciłem kilka woblerków z najnowszej serii zanim jeszcze pstryknąłem fotki, więc dzisiaj szybka sesyjka żeby w ogóle było co wkleić ;)

Modele z poprzednich wpisów, kilka nowych kombinacji z kolorystyką. Pływające i tonące, z odpowiednio utwardzonej balsy, z błyskającą lusterkującą pracą. Plus minus 5,5cm. Trochę frajersko, bo raczej pod pstrąga, czyli niezbyt w porę. Fotki nieszczególne, gdzieniegdzie poginęły aparatowi błyszczące elementy, a każdy woblerek coś takiego ma i odpowiednio daje w wodzie po oczach. 

IMG_5110.JPG

IMG_5113.JPG

IMG_5174.JPG

IMG_5228.JPG

IMG_5153.JPG

IMG_5126.JPG

IMG_5117.JPG

IMG_5119.JPG

IMG_5166.JPG

IMG_5176.JPG

IMG_5128.JPG

IMG_5224.JPG

IMG_5236.JPG

IMG_5183.JPG

Eksperymentuję od jakiegoś czasu z takimi mikruskami. Chcę z tego zrobić mały lotny pocisk i ciągle jeszcze kombinuję pod kątem pracy:

IMG_5250.JPG

I mały dodatek, kilka nieco dziwacznych futurystycznych stworzeń wodnych ;). Czasami warto mieć coś takiego w pudełku :

IMG_5257.JPG

IMG_5281.JPG

IMG_5295.JPG

IMG_5305.JPG

post-51493-0-38556500-1442165505_thumb.jpgpost-51493-0-49793200-1442165582_thumb.jpgpost-51493-0-60044200-1442165673_thumb.jpgpost-51493-0-93021000-1442165691_thumb.jpgpost-51493-0-05245000-1442165699_thumb.jpgpost-51493-0-31107400-1442165815_thumb.jpgpost-51493-0-10556900-1442165965_thumb.jpg

Następna w kolejności będzie spora partyjka krąpików mikro, bo model elegancko sprawdza się na kleniojaziach i pasiakach, a zostało mi ledwie kilka sztuk. Udał się prawdziwy kilerek. Chyba znowu przyjdzie odłożyć na później projekt popperka i czegoś bardziej pod szczupaka. No ale nie da się robić wszystkiego :) Pozdrawiam zaglądających :)

• Like 19

Dzięki panowie za dobre słowo :) , za to z przesadą też :) Trochę roboty przy tym jest, ale jak się robi niezmiennie z przyjemnością to leci z górki.

Szukam nazwy dla modelu 5,5cm, czyli tego z pierwszych zdjęć ostatniego wpisu. Robię go w różnych kolorkach, więc nimi nie ma się co sugerować - od naturalnych srebrnych do drobnych kombinacji. Model fantazyjny, nie imituje żadnej konkretnej rybki, traktuję go jako "smugę" barw. Może uda się komuś z zaglądających obmyślić nazwę dla tego bezimiennego biedaka? W podziękowaniu będzie sztuka pocztą :) Łatwiej operować konkretną nazwą zamiast "no ten, ten taki, ten właśnie" ;)

Dzięki panowie za dobre słowo :) , za to z przesadą też :) Trochę roboty przy tym jest, ale jak się robi niezmiennie z przyjemnością to leci z górki.

Szukam nazwy dla modelu 5,5cm, czyli tego z pierwszych zdjęć ostatniego wpisu. Robię go w różnych kolorkach, więc nimi nie ma się co sugerować - od naturalnych srebrnych do drobnych kombinacji. Model fantazyjny, nie imituje żadnej konkretnej rybki, traktuję go jako "smugę" barw. Może uda się komuś z zaglądających obmyślić nazwę dla tego bezimiennego biedaka? W podziękowaniu będzie sztuka pocztą :) Łatwiej operować konkretną nazwą zamiast "no ten, ten taki, ten właśnie" ;)

Ja bym go nazwał "benzyna" bo z takim kolorem mi się kojarzy :)

• Like 1

Jak ja lubię takie konkursy - zawsze jakiś powód żeby ruszyć szarą komórką ;)

Nie pisałeś ile propozycji można rzucić, to ja parę podaje:

garbus, klamka - ze względu na kształt

szperacz, gibus - ze względu na (wyimagiwaną ;)) pracę - szperanie w kamieniach, lusterkowanie

forel, tryton, brek - wariacje na temat nazwy 'pstrąg' w różnych językach

Woblery faktycznie piękne!

• Like 1

Dziękuję panowie za wszelkie propozycje i motywujące słowa :)

Tak tymczasem na szybko, bo mam tylko chwilkę.

Benzyna - kolorki tego jednego rzeczywiście jak w mordę strzelił benzynowe :)  No ale to tylko ten jeden kolorek, a nazwę trzeba dać wspólną ;)

Ubot - fajna nazwa, nawet kiedyś o takiej myślałem, ale to bardziej pod jakiś głębinowy model. Ten jest bardziej pod nie za duże rzeczki i podobne głębokości :)

Głupik, głupik ludojad, ludojad mrugajace oczko - o matko, ludzie :lol: No jaskółka dymówka byłaby świetna jako propozycja dla mistrza projektów nietypowych, czyli dla Pride'a - podrzuć Jarosławie propozycję, Jestem przekonany, że Pride podoła i jaskółce :)

Łuskowiec nazwa oryginalna, ale to musiałbym też mieć Bezłuskowce, bo jednak w tym modelu robię też sztuki bez łuseczek ;)

Peekol rzucił garść propozycji i jest nad czym myśleć :)

Temu woblerkowi rzeczywiście najbliżej do takiego stworzenia buszującego, drgającego nerwowo.

Są jeszcze na tapecie dwie propozycje: Troper i Pulsar.

Urwanie głowy :)

salmon1977 - filmiku nie mam. Po prawdzie nigdy jeszcze żadnego nie nagrałem. Ale kto wie, może trzeba spróbować...

• Like 1

Skoro smuga  to może "Cień" vel "Shadow" ,i kolor możesz dodać do nazwy.

• Like 1