Skocz do zawartości

Przynęty Ubik.

Fin333

Rekomendowane odpowiedzi

Cholera, każdemu tak się kojarzą. Pierwszy to ponoć sygnet, drugi to wisiorek, a trzeciego należy położyć na kobiecym pępuszku podczas miłowania!

:lol:

Mi również. Taki bursztyn optawiony w srebrze. Co prawda nie przychodzi mi do głowy żywy protoplasta, ale to nie ma znaczenia. Wyglądają zajefajnie. 

Pozdrawiam

Sławek

• Like 1

Na tym polega cały dramat sytuacji - ludzie kupują woblera by potem włożyć go do szafy czy innej gabloty... One fajnie śmigają, można nimi połowić, serio mówię!  :)

Miło chłopaki, że spodobały się Wam aukcyjne woblerki. Niech sobie wiszą gdzie mają wisieć, choć zachęcam do podczepienia agrafki i heja z nimi pod burty, między trawy i w rynienki  :rolleyes:

• Like 3

Tak, tylko czy Rafał zrobi mi drugą taką sztukę?. Wiadomo, nie robi się dwóch identycznych sztuk, tym bardziej  w rękodziele, to nie plastic fantastic, gdzie można klepać na umór. Nigdy w drewnie nie udało mi się wykonać idealnie takich samych wobków, zawsze wycho0dzi minimalna różnica a o malowaniu nie wspomnę. Co innego jak bym kilka sztuk dopadł, to już całkowicie zmienia postać rzeczy, wtedy jeden tylko idzie do gabloty :) .

• Like 1

Dziękuję panowie, mocno doceniam te miłe słowa, dodają pozytywnej motywacji do działań. Dzięki raz jeszcze.

Zostały mi ostatnie dziwadła z tej seryjki. W standardzie 4,5cm, balsa, zdaje się każdy lekko tonący, po usterzeniu dostaną pracę lusterkująco-zamiatającą. Każdy inny, bo pierwsze próby w temacie, więc trzeba się wyszaleć.

IMG_6144.JPG

IMG_6140.JPG

IMG_6150.JPG

IMG_6146.JPG

IMG_6172.JPG

IMG_6181.JPG

IMG_6190.JPG

IMG_6271.JPG

IMG_6272.JPG

• Like 24

Niezwykły projekt. W zdobieniu woblerów jest to kolejny lewel :clappinghands:  

Czyli kolejny krok w propagowaniu polskiej szkoły lurebuildingu na świecie!

:clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

Super pomysł Rafał  :)

Dla mnie mega.

Eleganckie, robią naprawdę mega wrażenie, aż żal wodować takie cudeńka

Głęboki pokłon, panowie, dziękuję pięknie  :)

Robota przy tej stylistyce jest bardziej czasochłonna, ale też bardzo przyjemna. Zamierzam kontynuować temat, może jeszcze uda się coś sensownego wykonać.

Na warsztacie mam teraz kilka strzebelek, coś z oklepanych już modeli i dwa nowe małe woblerki w fazie testowej - to zamiast "Dropsika", z którego nie do końca byłem zadowolony. Łowił, ale nie mogłem sobie poradzić z utrzymaniem go w nurcie na odpowiedniej głębokości. Chyba zła konstrukcja, za szybko zasuwał w rejony przypowierzchniowe i w końcu mnie zdrażnił.

Nowsze woblerki postaram się zrobić w miarę brzydkie, żeby dało się nimi rzucać. 

• Like 1

Zapomniałem, mam jeszcze coś takiego, wisiały na suszarce lekko nie wykończone, testowe sztuki z kombinowanym obciążeniem. Ale nie w tym rzecz. Eksperymentowałem troszkę z nadaniem jakiegoś interesującego blasku na folii alu. Tak to wyszło:

IMG_6208.JPG

IMG_6205.JPG

Oczywiście folia sama w sobie jest standardowo srebrna, a reszta to małe mieszanie farbkami. 

I jeszcze troszkę delikatniej na nieco innej fakturce:

IMG_6222.JPG

Jednego podobnego Twitchera wiszę Arturowi (Artech) - gdybyś tu Arturze kiedyś zajrzał to wiedz, że pamiętam. Mam w przygotowaniu całą sporą seryjkę to z tamtych wybiorę i wyślę.

• Like 18

W nowej jak w nowej, raczej w starej szacie, jedynie próbuję nadać jakiegoś nowego błysku (dosłownie). ;)  Złocisto-srebrny błysk jakoś już wychodzi, muszę jeszcze spróbować mieszanki srebrnego z białym. Na razie nie wiem jak się do tego zabrać, ale po kilku pierwszych eksperymentach liczę na bliżej nieokreślony efekt. Wyjdzie w praniu. Albo i nie wyjdzie :wacko:

• Like 3