sebalos.77 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Sto lat,zdrowia i dalszej motywacji do tworzenia tych klejnotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Sto lat,zdrowia i dalszej motywacji do tworzenia tych klejnotów. Dzięki wielkie Motywacji nie brakuje, zabawa jest dobra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Sto lat Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Dalszego rozwoju światowego fanpejdża życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Sto lat Rafał Dziękuję Dalszego rozwoju światowego fanpejdża życzę Dziękuję Szkoda tylko, że ludzie z naszego jerkbaita nie chcą w tym uczestniczyć, choć w dużej mierze dla nich to zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Sto lat Rafał Na wszystko przyjdzie czas... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ens Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Najlepszego ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 I ja się przyłączam do życzeń, zdrówka przez minimum 57lat życzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Sto lat RafałNa wszystko przyjdzie czas... Najlepszego ! I ja się przyłączam do życzeń, zdrówka przez minimum 57lat życzę Dziękuję chłopaki I ogólnie, raz jeszcze wszystkim dzięki wielkie za życzenia, bardzo to miłe z Waszej strony.Otwieram piweczko, więc zdrówko dla wszystkich jerkbaitowców! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Koledzy, przydałaby się odrobina wsparcia w konkursie. Jakiś mały lajk nie zaszkodzi Wśrod przedstawionych przynęt jest nas trzech jerkbaitowców: owad Adama Szwanki (Adashhh), woblerek Adama Lorenca, no i mój dziwak.Można też oczywiście lajknąć "konkurencję", ładne rzeczy tworzą ludzie. https://www.facebook.com/WorldsHandmadeLures/photos/?tab=album&album_id=1202913126420068 Dzięki!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Dodałbym nowych zdjęć, ale dotychczasowy sposób dodawania posypał się chyba na amen. Korzystałem z googlowego Picasa, działało sprawnie. Google postanowiło jednak zakończyć żywot tego oprogramowania (był zbyt wygodny, a do tego darmowy), przerobili na swoje nowoczesne "zdjęcia google" i zdaje się jest po ptokach. Nowy twór generuje linki nie do zaakceptowania chyba dla żadnego forum (z dziesięć linijek krzaczków), na jerkbaita też dodać nie sposób. I co teraz robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 2 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Kilkanaście sztuk Blackwater 6cm. Pływający, na rzeczki, posezonowa pstrągóweczka. Malowane pędzlami itp, podobne do siebie ale nie identyczne. Barwy w złocie, brązach, z drobnym brokatem. Nie dekorowałem w ten sposób już od dawna, chyba jestem zadowolony. Nie najgorzej wyszło, a robota przyjemna. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Sprzedasz cos z nich? Pływaki? Tonące? Gdyby były same korpusy bez steru byłoby jeszcze lepiej, sam bym wstawił tak jak potrzebuję czyli płyciutko chodzące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Sprzedasz cos z nich? Pływaki? Tonące?.........................Przyłączam się do pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 3 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Sprzedasz cos z nich? Pływaki? Tonące?Gdyby były same korpusy bez steru byłoby jeszcze lepiej, sam bym wstawił tak jak potrzebuję czyli płyciutko chodzące. Przyłączam się do pytań Pływające, coś na zbyciu zostanie, więc mogę sprzedać. Stery są z plastycznego poliwęglanu - można złapać szczypcami o cienkiej końcówce i odgiąć część wystającą na zewnątrz. Zrobi się płycej chodzący, agresywniej pracujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 (edytowane) To proszę Cie o cenę na priv i załatwimy sprawę. Wszystko jedno czy pływające czy tonące. Mogą być jak najjaśniejsze z tych co są na foto. Dziękuje. A.P. Edytowane 3 Września 2016 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Dla odmiany kombinuję coś z blaszkami. Nie mam warunków do klepania, klepać blach nigdy też nie klepałem, skorzystałem więc z fabrycznych i przerobiłem po mojemu. Tak dla uciechy. Trochę problemowy sposób, nie wszystko jeszcze obmyśliłem jak należy, ale coś tam wyszło i nawet działa w wodzie. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Dla odmiany kombinuję coś z blaszkami. Nie mam warunków do klepania, klepać blach nigdy też nie klepałem, skorzystałem więc z fabrycznych i przerobiłem po mojemu. Tak dla uciechy. Trochę problemowy sposób, nie wszystko jeszcze obmyśliłem jak należy, ale coś tam wyszło i nawet działa w wodzie. A można kilka, kilkanaście ze swoich zapasów podrzucić do przeróbek? Oczywiście w drodze wymiany za jakieś dobra doczesne. Na kropki dopiero w lutym, więc i pośpiechu nie ma Bo te co widać na zdjęciu, wyglądają lepiej niż dobrze. Edytowane 4 Września 2016 przez Kokosz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Jak zawsze, najważniejszy jest pomysł i szczypta artystycznej duszy. Rafale, brawo! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 A można kilka, kilkanaście ze swoich zapasów podrzucić do przeróbek? Oczywiście w drodze wymiany za jakieś dobra doczesne. Na kropki dopiero w lutym, więc i pośpiechu nie ma Bo te co widać na zdjęciu, wyglądają lepiej niż dobrze. To nie jest wykluczone, bo czemu nie. Ale najpierw muszę dopracować temat. Mam już jakiś pomysł, myślę że uda się pójść w dobrą stronę. Po prostu muszę znależć rozwiązanie dla okolic dziurek na kółka łącznikowe. Wahadełka są pokryte kilkoma warstwami poliuretanu i przy tych pierwszych próbach musiałem się mocno nakombinować z kółeczkami. Rozwiążę problem to poleci już z górki Swoją drogą - poszukam chyba kogoś, kto nastukałby mi gołych wahadełek z jakiejś matrycy, bo tak przerabiać firmowce rynkowe to nie za bardzo. O, mała poprawka! Tą najmniejszą na górze sam zrobiłem w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Jak zawsze, najważniejszy jest pomysł i szczypta artystycznej duszy. Rafale, brawo! Dzięki Janusz. Nie będę zaprzeczał. Pomysł i sam proces tworzenia, z choćby szczyptą artyzmu (czy nawet pseudoartyzmu) sprawia chyba największą radość. Bardzo przyjemna robota z tymi blaszkami Aaaa, wkleiłeś fotę z odpowiednim rozmiarze i to z jerkbaitowego hostingu, muszę się temu lepiej przyjrzeć! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Po prostu muszę znależć rozwiązanie dla okolic dziurek na kółka łącznikowe. Wahadełka są pokryte kilkoma warstwami poliuretanu i przy tych pierwszych próbach musiałem się mocno nakombinować z kółeczkami. Rozwiążę problem to poleci już z górki A jakby "zerżnąć" pomysł od Zahara i nie robić dziurek okrągłych? Tylko taki "banan" z przodu i z tyłu? Albo jakoś zakleić/zabezpieczyć troszeczkę przód i tył przed tym poliuretanem - same okolice oczek z minimalnym marginesem?Z przodu, z resztą, to chyba nie koniecznie trzeba zakładać kółeczko. Na samej agrafce też dobrze się kołyszą wahadełka. Przynajmniej Primanki od Pawła, maleństwa od Piotrka Lipca też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Na razie wymyśliłem sobie dwa rozwiązania. Z pierwszym już lecą wstępne próby - okolice oczek goła blacha. Drugie rozwiązanie to zrobienie przy dziurkach oczek z drutu, coś jak przy woblerach. Wykończę kilka sztuk i się zobaczy co dalej. Tymczasem jeszcze kilka sztuk. Te wcześniejsze miały +- 3cm, teraz kilka wahadełek 4cm. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Na razie wymyśliłem sobie dwa rozwiązania. Z pierwszym już lecą wstępne próby - okolice oczek goła blacha. Drugie rozwiązanie to zrobienie przy dziurkach oczek z drutu, coś jak przy woblerach. Wykończę kilka sztuk i się zobaczy co dalej.Albo od razu założyć kółeczka. Nawet, jak zostaną na stałe, to żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Próbowałem w ten sposób za pierwszym razem, ale to nie za bardzo. W nowych będzie lepiej i mniej papraniny, tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi