Skocz do zawartości

Przynęty Ubik.

Fin333

Rekomendowane odpowiedzi

Oglądając Twoje poprzednie woblery i obecne blaszki poza tym że niesamowicie mi się podobają to mają jeszcze w sobie jakąś tajemniczość i swoisty klimat którego nie potrafiłem zdefiniować.

Dopiero dzisiaj mnie naszło - Twoje dzieła i twórczość Hansa Rudolfa Gigera ( tego od scenografii Obcego między innymi ) mają jakiś wspólny mianownik który bardzo do mnie "przemawia"  :D

• Like 1

Oglądając Twoje poprzednie woblery i obecne blaszki poza tym że niesamowicie mi się podobają to mają jeszcze w sobie jakąś tajemniczość i swoisty klimat którego nie potrafiłem zdefiniować.

Dopiero dzisiaj mnie naszło - Twoje dzieła i twórczość Hansa Rudolfa Gigera ( tego od scenografii Obcego między innymi ) mają jakiś wspólny mianownik który bardzo do mnie "przemawia"  :D

Hmm... Nie powiem żebym się Gigerem ŚWIADOMIE inspirował w tym co dotychczas zrobiłem, ale też nie powiem, że spudłowałeś! Wcześniej w swoim tutejszym avatarze miałem... Xenomorfa  :D

:clappinghands:  :clappinghands:

Giger faktycznie może być wspaniałą, koszmarną inspiracją twórczą. I przyznam - jest pewna fascynacja tematem. Czy może się przenieść na przynęty? Pewnie tak. Więc, w mordę jeża, gratuluję przenikliwego oka! Co gorsze, jak tak spoglądam na robotę w toku, będzie to zapewne jeszcze bardziej widać w moich następnych dziwadłach.

Aż mi się przypomniało, że od dawna mam w planach xenomorfowego owada-smużaka oraz zbliżonego w klimacie poppera... Zdaje się, nawet jakieś korpusy wstępnie wystrugane, świadomie podobne do tej wstrętnej mordy  :blink:

Ahaa, samo przyrównanie poczytuję sobie za zaszczyt. 

W nagrodę ślę do Ciebie Meteorka.

• 2 tygodnie później...

Maluchy po 3,5cm, płytko schodzące, z drobną pracą ogonka. Pierwsze kilka sztuk, jeszcze trochę z nimi kombinuję. Te bez sterów w międzyczasie zdążyłem usterzyć, ale następne próby pójdą też w kierunku nieco cięższego bezsterowca. Co wyjdzie to się zobaczy, nastrugana cała paczka, jest materiał do majsterkowania.

post-51493-0-50398600-1474563194_thumb.jpgpost-51493-0-23853200-1474563226_thumb.jpgpost-51493-0-17858000-1474563297_thumb.jpgpost-51493-0-62322900-1474563332_thumb.jpg

• Like 6

Bezsterowce 3.5cm???

Nie uważasz ze troche za małe? Co chcesz na to łowić?

Się zobaczy, wymyślam i robię, jazda naprzód to podstawa. Bezsterowiec może mieć i 1cm, ten będzie całkiem duży:) A jak mi się nie spodoba to dorobię ster i po problemie. Trzeba kombinować, nudzi mnie powielanie ciągle tego samego. 

Plan na teraz 3,5, bez steru, kropka. Jak mi nie spasuje to będzie inny plan  ;)

Zresztą i tak robię z 10 innych jednocześnie, więc co za różnica, nie ma nudy.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Pierwszy - oryginalność zero, taki miał być  :P

Drugi - ktoś już zdążył go naznaczyć "chorobą popromienną". Na focie niewiele niestety widać. Chropowaty, o nierównej powierzchni, z zalanymi w lakierze hologramami (tego na zdjęciu nie widać w ogóle). Błyska i jest nietypowy, a ja z niego zadowolony, powielę.

post-51493-0-91871800-1476789198.jpgpost-51493-0-13968600-1476789496.jpg

post-51493-0-91871800-1476789198_thumb.jpg

post-51493-0-13968600-1476789496_thumb.jpg

• Like 7

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...