Skocz do zawartości

Woblery M

giotto

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję wam wszystkim za dobre słowo. Tak, wszystkie są malowane malutkim pędzelkiem temperą i akwarelą. Lubię dopracowywać je w szczegóły, po prostu mnie to bawi, czerpię z tego prawdziwą satysfakcję. Długo trwało, aby także te imitacje zaczęły dobrze pracować w wodzie. Ale od jakiegoś czasu, zacząłem nawet łowić na nie ryby, co jest uwieńczeniem i największą satysfakcją, chyba każdego domowego "producenta"(przynajmniej moją).

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wszystkie rady, z których skorzystałem na przestrzeni ostatnich miesięcy za pośrednictwem tego portalu.

Michał 

• Like 1

Cholerka. Zobaczyłem pierwsze 3 foty na komórce i pomyślałem fajne kalki. Później pojechałem w dół i już nie byłem pewny czy to oby napewno kalki. Czytając posty już wiem że to malowane, ba pięknie malowane. Interesuje mnie ten szczupaczek, czy ten ster nie jest oby za płytko umieszczony? Nie wylamie sie to na jakimś zaczepie? Ile cm?

Piękna robota.

Co do sterów, głównie w szczupakach. Być może macie racje, że trochę płytko, to wszystko jest w ciągłym procesie i eksperymencie, do tej pory stery siedzą tam gdzie je wkleiłem dwuskładnikowym. Przyznam szczerze, że szczupak nie jest w zasięgu moich głównych wędkarskich zainteresowań i te szczupaki robiłem na zamówienie, po prostu chciałem się sprawdzić czy podołam po prostu, doświadczony łowca powiedział że pracują ok. więc satysfakcja po tych egzemplarzach pozostała.

Michał