djwieczorynka Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, kupiłem dziś powyższy młynek nówkę w szanującym się sklepie w Białymstoku. No i chyba mało dokładnie go sprawdziłem. W domu po dokładniejszych oględzinach zauważyłem, że jest sucho jak pieprz, nie rozkręcałem go, ale na rotorze nie ma ani miligrama żadnego oleju ani smaru, sam kołowrotek chodzi na sucho lekko, ale rotor strasznie szumi. Co zrobić z tym fantem ?Mam niższy model TD Viper 820FD i tamten mimo iż tańszy był ładnie nasmarowany i jak do tej pory przez pół roku nie mam zastrzeżeń. Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez djwieczorynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Eee tam. Tylko Shimano oszczędza na smarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwieczorynka Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Idę jutro do sklepu zawiozę zagadam, że brak smaru. Jak będzie możliwość zwrotu to wezmę w jego miejsce TD 930iZ i dokładnie sprawdzę. Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez djwieczorynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz67 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 930iz dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Tak się zastanawiam, po co brać droższy kołowrotek, jak obecnie można taniej kupić jednak wyraźnie lepszego Zaubera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwieczorynka Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Zaubery były lepsze owszem, kiedy były produkowane przez RYOBI, teraz RYOBI sprzedała udziały jakimś Japońcom i strasznie spadło to wszystko na jakości. Po drugie nie podoba mi się składana korbka, wolę z jednego duralowego pręta korbkę mieć, a po trzecie do Dragona dorzucają drugą szpulę alu no i dłuższa gwarancja jest. Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez djwieczorynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 A widziałeś w ogóle nowe Zaubery kiedyś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Z tego co widziałem to nowe zaubery mają korbke w jednym kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwieczorynka Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zauber z serii CF kosztuje ponad 4 stówki, a zwykły Zauber około 250-300. Ten z serii CF ma korbkę w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Tak się zastanawiam, po co brać droższy kołowrotek, jak obecnie można taniej kupić jednak wyraźnie lepszego Zaubera ?Proszę o racjonalne argumenty za tym że zauber jest lepszy od excii. Na czym opierane jest twierdzenie wyższości Zaubera??? Excia jest mocniejsza(wg.mojego doświadczenia z oboma młynkami, i nie jest to kręcenia w jeziorku z główkami 5g a minimium 16 w Bugu), konstrukcyjnie jest podobny do ryobi applause z dodanym worm shaftem. Ale człowiek uczy się całe życie, przez kilka ładnych lat wyrósł mit legendarnej wytrzymałości zauberów wyrobiona niestety przez internetowych klakierów którzy nigdy na oczy nie widzieli danego sprzętu(w dobie internetu dotyczy to chyba każdej dziedziny,sprzętu, urządzeń). Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Majo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi