Skocz do zawartości

Kołowrotek TD 730iX - brak smarowania ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem dziś powyższy młynek nówkę w szanującym się sklepie w Białymstoku. No i chyba mało dokładnie go sprawdziłem. W domu po dokładniejszych oględzinach zauważyłem, że jest sucho jak pieprz, nie rozkręcałem go, ale na rotorze nie ma ani miligrama żadnego oleju ani smaru, sam kołowrotek chodzi na sucho lekko, ale rotor strasznie szumi. Co zrobić z tym fantem ?

Mam niższy model TD Viper 820FD i tamten mimo iż tańszy był ładnie nasmarowany i jak do tej pory przez pół roku nie mam zastrzeżeń.

Edytowane przez djwieczorynka

Zaubery były lepsze owszem, kiedy były produkowane przez RYOBI, teraz RYOBI sprzedała udziały jakimś Japońcom i strasznie spadło to wszystko na jakości. Po drugie nie podoba mi się składana korbka, wolę z jednego duralowego pręta korbkę mieć, a po trzecie do Dragona dorzucają drugą szpulę alu no i dłuższa gwarancja jest.

Edytowane przez djwieczorynka

Tak się zastanawiam, po co brać droższy kołowrotek, jak obecnie można taniej kupić jednak wyraźnie lepszego Zaubera ?

Proszę o racjonalne argumenty za tym że zauber jest lepszy od excii. Na czym opierane jest twierdzenie wyższości Zaubera??? Excia jest mocniejsza(wg.mojego doświadczenia z oboma młynkami, i nie jest to kręcenia w jeziorku z główkami 5g a minimium 16 w Bugu), konstrukcyjnie jest podobny do ryobi applause z dodanym worm shaftem. Ale człowiek uczy się całe życie, przez kilka ładnych lat wyrósł mit legendarnej wytrzymałości zauberów wyrobiona niestety przez internetowych klakierów którzy nigdy na oczy nie widzieli danego sprzętu(w dobie internetu dotyczy to chyba każdej dziedziny,sprzętu, urządzeń).

Edytowane przez Majo
  • Like 1