resiak82 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Witam. Posiadam silnik Minn kota Endura max 55, i tu moje pytanie: czy należy je w jakiś sposób konserwować, wymieniać uszczelki itd. Jak często to robić i w jakich miejscach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Uszczelki i uszczelniacze parcieją po kilku czasami kilkunastu latach. Wcześniej nie ma potrzeby przy nich grzebać. Wyjątek stanowi sytuacja kiedy z pędnika przez kolumnę wylewa się woda. Oznacza to że jakimś sposobem dostała się do pędnika. To jednak jest usterka a nie konserwacja . Generalnie rzecz ujmując - nic się nie dzieje złego nie dotykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 resiak82 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Uszczelki i uszczelniacze parcieją po kilku czasami kilkunastu latach. Wcześniej nie ma potrzeby przy nich grzebać. Wyjątek stanowi sytuacja kiedy z pędnika przez kolumnę wylewa się woda. Oznacza to że jakimś sposobem dostała się do pędnika. To jednak jest usterka a nie konserwacja . Generalnie rzecz ujmując - nic się nie dzieje złego nie dotykać.Dzięki bardzo za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Ja uwazam ze warto zaleznie od konstrukcji raz w sezonie najlepiej po, zdjac srube i poluzowac srubki silnika tak zeby mozna bylo odciagnac dekielek i sprawdzic czy nam sie woda do srodka nie dostaje. Bo jak silnik stanie moze byc juz za pozno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
resiak82
Witam. Posiadam silnik Minn kota Endura max 55, i tu moje pytanie: czy należy je w jakiś sposób konserwować, wymieniać uszczelki itd. Jak często to robić i w jakich miejscach?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi