Filip14 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Witam .Poszukuje kija pod D.S. do łowienia na wodach stojących z obciążeniami 5-12 g i gumkami max.6 cm , budżet do 250 zlPozdrawiam i z góry wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 http://allegro.pl/team-dragon-drop-shot-2-45m-4-21g-wyprzedaz-i4445149106.html Minimalnie przekroczony budżet ale kijek bardzo fajny, miałem w łapie i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Ostatnio zupełnie przypadkowo miałem w ręce kij od Jaxona , jeśli nie jesteś uprzedzony , naprawde fajny patyk w niskiej cenie model drop shot , jig. przyjemny sam się zdziwiłem. Więc polecam i zostanie jeszcze na sporo klamotów pod tę metodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Kolego mówisz o tym ? http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/wedki-jaxon-grand-virtuoso-drop-shot-g5-a204-p1726-k10179.htmlJeszcze myślałem o Dragon Millenium . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Tak dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_rago Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Potrzebuje jakiś kijek do drop shota,a że czasu nie mam chodzić po sklepach pomyślałem że może podzielicie się swoimi doświadczeniamiw użytkowaniu tego typu sprzętu,może zawęzi mi to trochę szukanie,kij do 2,30 i do ok.tysiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) A na ryby będziesz miał czas chodzić jak nie masz czasu na spacer do sklepu Podaj gramature chociaż ... I jakie ryby będziesz łowił PS . Przynajmniej nie sciemniasz ze szukałeś a nie znalazłeś na forum mimo że się starałeś. Za to szacun. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Tomasz eS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Chłopie, zamów sobie kij w pracowni za tą kasę i po sprawie. Masz Krzyśka i FA pod nosem.Tu dostaniesz 30 propozycji od 200 do 1500zł i nic z tego i tak nie wybierzesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_rago Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 zwykle łowie na ciężarki 15-20gr co do czasu wolnego to wolę go spędzić nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Pomyśl o jednoskładzienp. Savage Gear Finesse 202 MH 7-25g 1cz fajna maszyna, jest zapas mocy i kasy zostanie na inne wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 dlaczego taki długi kij?Jak wyobrażasz sobie łowienie dropem? Nie jest to złośliwe pytanie, ale pytam z ciekawości bo coś mi się wydaje, że Tobie się wydaje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Kup sobie avs63mlxf-z tych dających radę...nawet przy twoich ciężarkach nie klęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Używam taniego dragona millenium 2,40 5-25 Drop-Shot i jestem zadowolony. Mój ulubiony ciężarek kotwiczenia dropa to 19 gram. Takim zestawem mogę obłowić górki na żwirowni daleko od brzegu. Zostanawiałem się nad droższa ale okazało się że drop sprawdza się mi najbardziej wiosną i jesienią i szkoda kasy żeby leżała w szafie. Po testach na łódce okazało się że wędka musi być koło 2 metrów i delikatniejsza a z ciężarkiem można zejść do 12-15 gram. Za taką się teraz rozglądam ale jeszcze nie znalazłem. Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Po co schodzić z ciężarkiem do 12-15g? Jak dla mnie to kotwiczenie ciężarka na dnie jest bardziej proste jak jego ciężar jest większy. Dropshot nie polega na zarzucaniu ale na opuszczaniu przynęty wiec może być nawet i 50g. Ciężarek stoi na dnie, nie rusza się, a my swobodnie pracujemy przynętą. Im bardziej napięta linka pomiędzy ciężarkiem, a szczytówką tym lepiej drgania są przenoszone i tym lepiej będziemy wiedzieli co się dzieje z przynętą. Co więcej nawet jak branie będzie z dołu ku górze to przy dobrym haku mamy zacięcie jak na karpiowym zestawie, a przy lekkim ciężarku ryba może zdążyć wypluć przynętę. Jedyne czego oczekuję od wędki do DS to czułość i długość bliżej 2m... albo i mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_rago Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Wydaje mi się że znalazłem kij który mi odpowiadał tj.st.croix TBS610MLXF ale to się okaże jak mi przyjdzie.Co do Savage Gear to bardziej podobał mi się do 18gr,ale nie tego szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekchowaniec Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Witam, przeszukując forum nie znalazłem żadnego wątku na temat wędek właśnie do tej metody. Do tej pory łowiłem kijem Kongera stworzonym raczej nie do DS z całkiem dobrymi wynikami lecz przy dobrym żerowaniu okoni, problem w tym że kij nie sygnalizował delikatnych skubnięć nie czuć też było wystarczająco przynęty. Jak łowię:- plecionka 0,10mm (w planie zakup cieńszej),- przynęty do maks. 7,5cm,- ciężarki 10-25gr. wyjątkowo czasami 30gr.na krótkie rzuty niedaleko łodzi,- łowię zarówno z brzegu jak i z łodzi. Jaki kij możecie polecić z własnych doświadczeń, długość, cw oraz rodzaj szczytówki (pełna czy wklejka). Budżet myślę do 500zł. Dziękuje za podpowiedzi. Edytowane 23 Października 2016 przez damianowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoF Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Siemasz ! Do takiego łowienia jakie opisałeś wziąłbym kij ok 200-240cm. Nie rozumiem tylko skąd te ciężary do 30 gram ? Po co ? Łowię z brzegu i od niedawna z łodzi, z brzegu do okoniowego DS i przynęt do 4cali używam max ( przy silnym wietrze i falce) 15 gramowych pałeczek. Najczęściej 7 lub 10 gram. Używam aktualnie Phenixa Mjedynkę do 14 gram, ryby mi z niej nie spadają a spokojnie radzi sobie z wszelkimi przyłowami, tyle że nowa to +/- 2 razy większy budżet chyba żebyś poszukał używki. Wcześniej łowiłem wklejanką Mikado flash perch do 18 czy 22 gram (nie pamiętam ) i też dawała radę. Z moich skromnych obserwacji wynika że do dobrej animacji przynęty sprawdzają się dość sztywne kijki z pracującą szczytówką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekchowaniec Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Z tym ciężarem powiem tak, mam często sytuacje w których okonie nie reagują na ciężarki 10 - 20gr, dopiero 25gr zaczyna na nie działać.. może intryguje ich samo uderzenie ciężarka o dno. Podaj dokładną nazwę Phenixa, thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Z tym ciężarem powiem tak, mam często sytuacje w których okonie nie reagują na ciężarki 10 - 20gr, dopiero 25gr zaczyna na nie działać.. może intryguje ich samo uderzenie ciężarka o dno. Podaj dokładną nazwę Phenixa, thx.Ja łowię też ciężkimi "kulkami" do DS, ale dobieram tak dociążenie żeby ciężarek się nie odrywał od dna. Wg mnie magia tej metody właśnie w tym tkwi . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi