Skocz do zawartości

Jerkowe woblerki..............

szpiegu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nawiazujac do artykulu na temat zbrojenia wedki castingowej ktory niewatpliwie bardzo mi sie podobal wychodze z propozycja do wszystkich strugaczy na naszym forum aby dac tez cos od siebie i pokazac jak sie struga woblerki mowie oczywiscie o jerkach :D oczywiscie artykul w czesciach z fotkami a jak bedzie trzeba z rysunkami :D czekam na jakiekolwiek info na ten temat :D no i oczywisie aprobate admina forum

He he, od dawna się już uśmiechamy do Siudaka żeby wrzucił coś takiego, nawet specjalnie dział Zrób to sam na zachętę powstał

słyszysz Tomek? A jeszcze przecież inni spece są na forum, nie tylko od jerków, sławy że hej... nie będę wymieniał nazwisk :mellow:

Moim zdaniem świetny pomysł, jest nawet miejsce na forum specjalnie przewidziane - nic tylko pisać!

Pozdrawiam

O ile pamiętam to @Yokozuna robił konkurs którego zwycięzcą był Gadda. Miał powstać artykuł z przebigu prac nad łamańcem którego pomysłodawcą był właśnie Darek. Czy pomysł już upadł? Jeśli coś pokręciłem to mnie wyprowadźcie z błędu.

Mam propozycję. Napiszę artykuł a dokładnie relację jak powstaje jerk. chciałbym jednak by częściowo był to wasz projekt. wasze zadanie polega na tym by określić:

- długość

- wagę

- pływalność.

- i tabele kolorów.

A ja umieszczę na nim aplikację jerkbait.pl

będziemy pracować nad tym modelem:

Co o tym sądzicie?

post-25-1348913177,5033_thumb.jpg

@tomek, wygladaja tak jakos swojsko? :mellow:

ja proponuje totalna uniwersalnosc

dlugosc 10 cm

waga max. 50 gram

wolnotonacy (20 cm na sek.)

kolory trzy gorne z pierwszego zalacznika

ps. @tomek, mam dwa kapitalne szablony, postaram ci sie jak najszybciej wyslac, jakie postepy w znajomym pojekcie? :D

post-24-1348913177,581_thumb.jpeg

Śliczne! Zwróć jednak uwagę na to, że w ofercie tonących bezsterowców Salmo jest wagowa dziura w przedziale od 21 do 46 gramów. Nie wiem co sądzą inni pasjonaci jerkingu, ale mnie bardzo przydałyby się wolnotonące jerki o wadze mieszczącej się w tej dziurze. Pozdrowienia.

Przyznać muszę, że z relacją opisującą tworzenie konkursowego dżerka to troszkę ja namieszałem a nie Yokozuna. Przepraszam. Dżerk oczywiście powstanie zgodnie z życzeniem Gaddy. Również termin zostanie dotrzymany. Myślę, że Gadda zrobi kilka fotografii i zaprezentuje je.

Nawiązując do tematu będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś z Was napisze taki artukuł. Chętnie go opublikuję. Np. Jak zbudować dżerka.

Andrzeju, a dlaczego Tobie brakuje takiego dżerka? Gdzie byś go zastosował? Bardzo chętnie dowiedziałbym się w jakich okolicznościach chciałbyś stosować taką przynętę.

Pozdrawiam

Remek

To proste! Do stosowania tam, gdzie rzucam jerkami 20-50 gramów. Tu raczej chodzi o to, że dla wielu jerkowych kijów 20 gramów to za mało, a 50 za dużo. Mam chyba ze trzy takie kije, na przykład Dragon HM 62 od 20 do 50 gramów, który przy jerkach 50 gramów już się niebezpiecznie wychyla) czy też kijki do jednej uncji (np Legend Elite), które zazwyczaj dobrze znoszą przynęty cięższe o 5-10 gramów niż to wynika z opisu. Już dawno zauważyłem, że brakuje modeli ( ciągle mam na myśli bezsterowce), które znalazłyby sie bliżej środka przedziału 20-50 gramów, czyli o wadze 30-35 gramów. Pozdrowionka. AT