darkonis Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Co o tym sądzicie ? Napewno lepsza ta metoda niż popularny "troling"... żeby nie było że to szarpak jakiś : http://www.wedkarskiswiat.pl/wedkarski-swiat/149-ws-112011/1763-vertical-jigging-czyli-dzigowanie-w-pionie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Dlatego szukam nowego kija do verta bo stary jest lekko za długi i niewygodny.Masz coś ciekawego na oku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wojti80 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Dlatego szukam nowego kija do verta bo stary jest lekko za długi i niewygodny.Od kilku sezonów używamy z kolegą westinów w3 vertical do 40g. Przerzuciliśmy troche badyli i ten pasuje nam idealnie do obsługi głowek 30-60g plus gumy do 10 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 To razem przeszło 100 g mocno niedoszacowany opis na w3. Jakiej długości używasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Osobiście używam dwóch patyczków Westin vertical jigging T-QL W4 - do 40 i 52 gram ... bardzo elastyczne , czułe, pancerne kijki .. tymi dwoma kijami obsługuję główki 20-60 gram w pełnym komforcie ...plus guma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Karol, na rzece nimi łowisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 (edytowane) Karol, na rzece nimi łowisz ?Tak ..w większości przypadków tak z tym że czasami na odcinkach śluzowych ( woda pomiędzy śluzami w większości czasu praktycznie stoi lub jest minimalny uciąg ) W uciągu również nie ma problemów z utrzymaniem przynęty ... Edytowane 15 Grudnia 2021 przez Karol Krause 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 (edytowane) Masz coś ciekawego na oku ?Abu Garcia SPIKE X Vertical Pelagic 28-70G C 190 cm Edytowane 15 Grudnia 2021 przez mepps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wojti80 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 To razem przeszło 100 g mocno niedoszacowany opis na w3. Jakiej długości używasz ?185 czy 188cm krótkie kije z dużym zapasem mocy. Ładnie wpinają i nie gubią ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Quantum G-FORCE PELAGIC 28-70 g 180 cm - 180 cma takie coś znacie ? Cena atrakcyjna 290 pln tylko czy do czegoś się nadaje …? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobsonAL Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Osobiście używam dwóch patyczków Westin vertical jigging T-QL W4 - do 40 i 52 gram ... bardzo elastyczne , czułe, pancerne kijki .. tymi dwoma kijami obsługuję główki 20-60 gram w pełnym komforcie ...plus guma... Od tego kija zaczynałem przygodę z vertem, niestety nie podzielam Twojego optymizmu, wędka jest fatalnie wyważona, leci na pysk i do tego jest bardzo ciężka, wykonana jest poprawnie nie gubi ryb, ale użytkowo zupełnie nie jest warta ceny, męczy rękę na dłuższa metę, a bardzo krótki dolnik utrudnia zacinanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Pochwal się czym łowisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PrzemekL Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Możemy się przepychać na argumenty, ale jeden kolega z forum będzie miał chyba sprawę o verticala, więc może za pół roku dowiemy się, co to za zwierz ten vert - czy to forma trollingu, podnoszenia i opuszczania czy żadne z powyższych. O ile sprawa dojdzie do skutku i zechce się pochwalić wyrokiem. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaWiadomo juz cos? Lub tez moze wiadomo czy bedzie czekanie na stanowisko sadu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 W ostatnim czasie oferta wędek pod vertical znacznie się rozszerza ale wszystkie są relatywnie długie, szukam seryjnego patyka 150-165 cm istnieje coś takiego czy tylko pracownie takie rzeczy robią ? Poszukuję dwóch patyków Cw do 25/30 oraz cw do 70/80 będę wdzięczy za info. Pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Siemka.Na przyszły sezon szukam kija, którego zesparuje z multikiem pod sandacza/szczupaka, ogółem pod system Live.Przynętami będą głównie jaskółki 18-20cm + trochę ołowiu coś w granicach 20-40g. Głębokość łowisk będzie wahać się między 3, a 10m, w 90% będzie to woda o głębokości 3-4m. Kij pod multik, celuję w długość 1,8m-1,9m cw z 50g ? Jakich kijów Wy używacie ? Z chęcią posłucham kogoś kto już kilka sandaczy złowił i mnie nakieruje bardziej sprzętowo, również z gramaturą główek do takich jaskółek jak i średnicy plecionki. Jestem w tym totalnie zielony. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Westin W4 Vertical jigging-T QL 185cm H 21-40g, plecionka jak najcieńsza, gramatura główek zależna od szybkości przesuwu łodzi 10-50g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 (edytowane) Mam pytanie na temat verticala sumowego .Jak spowolnić dryf w rzece w zwykłym pontonie bez dziobowki oraz czy rzucacie kotwice w miejscach gdzie wychodzi wam sum do kwoka . Edytowane 6 Stycznia 2023 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 To byłby już nowy rodzaj polowania. Anchor shooting? Jakbyś go trafił i ogłuszył, to szanse są. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Wiem że ci co łowią sumy używają głównie łódek z dziobowymi silnikami spowolniajacymi spływZastanawiam się jak to obejść .Czy po prostu się kotwic co 20m i zmieniać miescowki Czy płynąc w dryfie z prędkością nurtu rzeki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 (edytowane) W mojej okolicy jest trochę ludzi co łowią z verta i nikt nie kotwiczy, praeie nikt nie ma dziobówki. Wszyscy dryfują. Robią po prostu kilka napłynięć i lecą dalej. Efekty jakieś mają. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Stycznia 2023 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Możesz pomyśleć o zwykłym silniku elektrycznym na rufie...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaczynumer1 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Przesuń spalinę w bok na pawęży i dowieś elektryka. Pływalem tak na pychówce, zanim zamontowałem dziobówkę. Nie jest to tak precyzyjne i wygodne jak dziobówka, ale znacząco pomga spowolnić dryf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Tak zrobię do sezonu jeszcze mam nowy silnik elektryczny Storma nie było kiedy użyć nawet w poprzednim sezonie cały czas spalina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 19john92 Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Kuba żeby spowolnić dryf, oprócz silnika elektrycznego polecam użyć dryfkotwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MajKar Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Kuba żeby spowolnić dryf, oprócz silnika elektrycznego polecam użyć dryfkotwy Na rzece raczej to nie pomoże. Łódka płynie z prędkością nurtu podobnie będzie zachowywała się dryfkotwa. Takie rozwiązanie dobre jest na jezioro podczas wiatru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 19john92 Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Masz racje, używam właśnie na zbiornikach i zapomniałem, że w rzece dochodzi nurt… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
darkonis
Co o tym sądzicie ? Napewno lepsza ta metoda niż popularny "troling"...
żeby nie było że to szarpak jakiś :
http://www.wedkarskiswiat.pl/wedkarski-swiat/149-ws-112011/1763-vertical-jigging-czyli-dzigowanie-w-pionie
Top użytkownicy dla tego pytania
26
25
21
20
Popularne dni
3 Mar
26
12 Sty
24
27 Lip
22
14 Gru
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Z Olsztyna 26 odpowiedzi
psulek 25 odpowiedzi
Koza11 21 odpowiedzi
darkonis 20 odpowiedzi
Popularne dni
3 Mar 2015
26 odpowiedzi
12 Sty 2020
24 odpowiedzi
27 Lip 2017
22 odpowiedzi
14 Gru 2021
21 odpowiedzi
Popularne posty
Grecki
Jestem wędkarzem, członkiem PZW i nie ważne, że używam wszystkich metod spinningowych na sandacze, szczupaki i sumy. Wypowiadam się jako wertikalowiec. Nie jestem prawnikiem, ale za to ichtiologiem i
miramar69
Jak dla mnie to cały ten REGULAMIN oraz cała TA otoczka zła wokół : trolingu, Verticala, łowienia na martwą bądź żywą rybkę i td i tp JEST O DUPĘ POTŁUC> Jest to tylko utrudnianie i upierdliwość d
Jose
I jak każda metoda również wymagająca umiejętności. Proszę kolegów aby się tym filmikiem nie sugerowali, bo gość obstawiony echosondami to ekstrema i w rzeczywistości nikt tak nie łowi, chyba, że właś
Opublikowane grafiki
389 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi