darkonis Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Co o tym sądzicie ? Napewno lepsza ta metoda niż popularny "troling"... żeby nie było że to szarpak jakiś : http://www.wedkarskiswiat.pl/wedkarski-swiat/149-ws-112011/1763-vertical-jigging-czyli-dzigowanie-w-pionie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 antilag Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 a widzieliście gdzieś fajne uchwyty do przetwornika, takie jak mają Szwedzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 antilag Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 (edytowane) widzę że temat galopuje aż miło sam sobie znalazłem cena nowego modelu 3500sek chyba sobie zrobie własny Edytowane 26 Lipca 2017 przez Tu nie ma ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Temat galopuje aż miło, bo jest nieperspektywiczny w PL. Masz panoptixa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateush Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) Czy możecie polecić kijek , gotowiec , raczej budżetowy 500+- do wertykala pod sandałka . Najlepiej gdyby parametry były : jednoskład 1.8m ( max 2m ) do 40g , z pazurem oczywiście . Coś z shimano , daiwy , jaxona , dragona etc... Edytowane 27 Lipca 2017 przez 'mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.Bart Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Witam dobry i sprawdzony kij savage geare vertical custom .Masz do wyboru do 40 i 60 gram cena 500 plus.Poz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateush Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Z SG pogodzę się jeżeli na wszystkie swoje produkty obniżą cenę o 50% , bo tyle jest to warte w porywach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Temat galopuje aż miło, bo jest nieperspektywiczny w PL. Masz panoptixa? Dla wędkarzy w PL ograniczenie ustawowe zaczyna przestawać być wiążące - zamieszczę niebawem zdjęcie ekipy z Z. Zegrzyńskiego, którą widziałem już kilka razy, a która to bez żenady praktykuje verta (pychówka ze spaliną i elektrykiem, echosonda na burcie i 2ch wędkarzy łowiących wertykalnie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Dla wędkarzy w PL ograniczenie ustawowe zaczyna przestawać być wiążące - zamieszczę niebawem zdjęcie ekipy z Z. Zegrzyńskiego, którą widziałem już kilka razy, a która to bez żenady praktykuje verta (pychówka ze spaliną i elektrykiem, echosonda na burcie i 2ch wędkarzy łowiących wertykalnie...)MaMario, też zdaję sobie z tego sprawę, ale nie każdy ma zdrowie i czas przekonywać, że jaskółka na pojedynczym haku to nie jest szarpak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 antilag Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Dla wędkarzy w PL ograniczenie ustawowe zaczyna przestawać być wiążące - zamieszczę niebawem zdjęcie ekipy z Z. Zegrzyńskiego, którą widziałem już kilka razy, a która to bez żenady praktykuje verta (pychówka ze spaliną i elektrykiem, echosonda na burcie i 2ch wędkarzy łowiących wertykalnie...) czy Twoim zdaniem, to jest nie zgodne z jednym z regulaminów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Ja nie widzę nic złego w tej metodzie .Wszystko zależy od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) Czy możecie polecić kijek , gotowiec , raczej budżetowy 500+- do wertykala pod sandałka . Najlepiej gdyby parametry były : jednoskład 1.8m ( max 2m ) do 40g , z pazurem oczywiście . Coś z shimano , daiwy , jaxona , dragona etc... SHIMANO YASEI AX SPG Vertical Jigging Cast, 1.85mnie narzekam Edytowane 27 Lipca 2017 przez Z Olsztyna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 czy Twoim zdaniem, to jest nie zgodne z jednym z regulaminów ?Było już o tym wiele razy na forum...Polecam lekturze art. 8 ustawy o rybactwie śródlądowym, która jest nadrzędna w stosunku do RAPR.Myślisz, że ta metoda nie rozwijałaby się dynamicznie w PL gdyby nie to, ustawowe, ograniczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MajKar Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) Art. 8. 1. Zabrania się połowu ryb: 12)wędką: a)w odległości mniejszej niż 50 m od rozstawionych w wodzie narzędzi połowowych uprawnionego do rybactwa oraz oznakowanych przez uprawnionego do rybactwa krześlisk, b)w odległości mniejszej niż 75 m od znaku oznaczającego dokonywanie podwodnego połowu ryb kuszą, c)przez podnoszenie i opuszczanie przynęty w sposób ciągły, z wyjątkiem łowienia ryb pod lodem, d)wytwarzającą w wodzie pole elektryczne; Edytowane 27 Lipca 2017 przez MajKar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tohatsu Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) Ale tak się składa, że w tej metodzie przynęty nie prowadzi sie tylko przez podnoszenie i opuszczanie przynęty w sposób ciągły. Czesto porusza się przynętą w poziomie lub pozostawia w bezruchu. Edytowane 27 Lipca 2017 przez tohatsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Jak dla mnie to cały ten REGULAMIN oraz cała TA otoczka zła wokół : trolingu, Verticala, łowienia na martwą bądź żywą rybkę i td i tp JEST O DUPĘ POTŁUC> Jest to tylko utrudnianie i upierdliwość dla NORMALNYCH WĘDKARZY.Ci co kłusują siatami , szarpakiem , a ostatnio elektryczną wędką i kwokiem (TAK TAK panowie nie ma śmiacia) mają to wszystko do kupy w głębokiej DUP.........E.Jeszcze raz powtarzam NIE TEDY DROGA , zakazami nic się nie zrobi tylko pogorszy sprawę. Poza tym Vertical to nie ciągłe podnoszenie i szarpanie , tak mogą tylko twierdzić Ci którzy tego nigdy nie próbowali. Bezmózgie trolowanie i szarpanie verticalne nie daje sukcesów. No ale "RÓBTA CO CHCETA"Echosąd też już zakazują, połowu ze środków pływających też zakazują, brodzenia zakazują, wywozu zakazują, połowu na rybkę zakazują ..........Niedługo strach będzie się pokazać nad woda..... ...... a kłusole się cieszą i mają to wszystko w D......E , rybacy golą siatami aż miło, PZW robi wałki na zarybieniach - a my trolujemy sobie na JERKU o jakiś niestworzonych sposobach wędkarskich czy przypadkiem to nie teges.Murzyni mają lepiej , niż normalny wędkarz w tym kraju. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateush Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 No i weź się o kijaszka zapytaj. A murzyni mają przesrane Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamo_t Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 A w tym ponad godzinnym filmiku na niektórych scenach widać ile trzeba się nakręcić kierownicą żeby dobrze napłynąć i jeszcze poza tym sprowokować do brania.Ale Smoki za to zacne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) No i weź się o kijaszka zapytaj. A murzyni mają przesrane Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu TapatalkaJak chcesz kijaszka to mam takie cudo na GAWASIE CONQER 60gr w caście NOWE i do tego jakieś NOWE Shimano CURADO tyż się znajdzie w szafie. Mam już dosyć VERTICALA - choć dopiero zacząłem ale przeczytałem ten tekst . Edytowane 27 Lipca 2017 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemofight Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Art. 8. 1. Zabrania się połowu ryb:12)wędką:a)w odległości mniejszej niż 50 m od rozstawionych w wodzie narzędzi połowowych uprawnionego do rybactwa oraz oznakowanych przezuprawnionego do rybactwa krześlisk,b)w odległości mniejszej niż 75 m od znaku oznaczającego dokonywaniepodwodnego połowu ryb kuszą,c)przez podnoszenie i opuszczanie przynęty w sposób ciągły, z wyjątkiemłowienia ryb pod lodem,d)wytwarzającą w wodzie pole elektryczne; a jak się ma to do połowu sandacza z opadu - czy nie jest to ciągłe podnoszenie i opuszczanie przynęty ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 ............nie wspominając o połowie kogutami lub legalnym szarpakiem czyli CYKADĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pietrus Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 A myślicie że nie chcieli by tego zakazać ? Tylko nie wiedzą jak się do tego zabrać, bo co, zakaz spiningu? Wtedy to by przegięli pałeczke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 A ja twierdzę że dyskryminowany to powinien być wędkarz a nie metoda ..... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 antilag Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) czyli sumowy vertikal też illegal ? przecież jak by ktoś przy kontroli wspomniał ze to nielegalne to bym się ze śmiechu rozpłakał. Edytowane 27 Lipca 2017 przez Tu nie ma ryb. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 No BA !!!! , vertical to vertical - babcia też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) A ja powiem jeszcze TAK: siedzą w tych swoich trolowniach i móżdżą jak psy ogrodnika jakby tu jeszcze sprawę skomplikować. Nie mamy łódki , echa. wędki - to KUR...... zrobimy im zakaz i nie będę patrzył jak jeden z drugim mi tu po naszej wodzie pływają i łowią. Panowie to nie metody są złe , tylko niektórzy ludzie "TROCHĘ" inaczej podchodzą do sprawy - jak Karol zauważył. Przecież troling to jedna z dopuszczonych metod występujących w wędkarstwie , .................... dlaczego się więc ją ogranicza/zakazuje skoro jest zatwierdzona/dopuszczona w podstawowym akcie prawnym - REGULAMINIE ??? Czym się różni wędkowanie vertykalne w lipcu od tego w styczniu ???Bo chyba nie tym , że w zimie glut do nosa przymarza , a tu pot po d...e się leje. Edytowane 27 Lipca 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
darkonis
Co o tym sądzicie ? Napewno lepsza ta metoda niż popularny "troling"...
żeby nie było że to szarpak jakiś :
http://www.wedkarskiswiat.pl/wedkarski-swiat/149-ws-112011/1763-vertical-jigging-czyli-dzigowanie-w-pionie
Top użytkownicy dla tego pytania
26
25
21
20
Popularne dni
3 Mar
26
12 Sty
24
27 Lip
22
14 Gru
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Z Olsztyna 26 odpowiedzi
psulek 25 odpowiedzi
Koza11 21 odpowiedzi
darkonis 20 odpowiedzi
Popularne dni
3 Mar 2015
26 odpowiedzi
12 Sty 2020
24 odpowiedzi
27 Lip 2017
22 odpowiedzi
14 Gru 2021
21 odpowiedzi
Popularne posty
Grecki
Jestem wędkarzem, członkiem PZW i nie ważne, że używam wszystkich metod spinningowych na sandacze, szczupaki i sumy. Wypowiadam się jako wertikalowiec. Nie jestem prawnikiem, ale za to ichtiologiem i
miramar69
Jak dla mnie to cały ten REGULAMIN oraz cała TA otoczka zła wokół : trolingu, Verticala, łowienia na martwą bądź żywą rybkę i td i tp JEST O DUPĘ POTŁUC> Jest to tylko utrudnianie i upierdliwość d
Jose
I jak każda metoda również wymagająca umiejętności. Proszę kolegów aby się tym filmikiem nie sugerowali, bo gość obstawiony echosondami to ekstrema i w rzeczywistości nikt tak nie łowi, chyba, że właś
Opublikowane grafiki
389 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi