Skocz do zawartości
  • 0

Suzuki DT6 163ccm 1993

Bullet

Pytanie

Witam.W tym roku wszedłem w posiadanie wyżej wymienionego silnika.Silnik jest jak nowy i pomyślałem ,że trochę w niego zainwestuję,mianowicie postanowiłem przerobić go na 8-mio konny.Szukałem tu i ówdzie informacji na temat przeróbek w większości na niemieckich forach.Na polskich informacji brak.Są to w większości informacje sprzed wielu lat stąd brak kontaktu z user'ami.Informacje które sie powtarzają to gaźnik i ansaugflansch-kołnierz wlotowy(?).Proszę o pomoc może ktoś wie jakie części powinienem zamówić.Ponoć można zyskać do 60% mocy.Dziekuję i pozdrawiam

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W gaźniku pewnie wystarczy wymiana dysz, a ten kołnierz wlotowy to na 99% po prostu rodzaj kryzy grubości cienkiej blaszki ograniczającej wlot. Jak odkręcisz gaźnik od cylindra to go powinieneś zobaczyć. Jeśli go nie ma to może być zwężka na wylocie (no ale skoro piszą że na wlocie to właśnie tam, albo czasami przed wlotem do gaźnika).

• 0

witam. dyszą lub gażnikiem mocy nie podniesiesz.poszukaj strony o podnoszeniu mocy w silnikach 2T.nie jest to prosta sprawa ale do zrobienia.1. zrobić pełny wał.2.organki twardsze listki.3.podpiłować okna.4.splanować głowice 5.przyśpieszyć zapłon.6.gażnik lub dysza do 8 km.po takich zabiegach możesz się pokusić i zmienić śrube na szybkom.dalej chcesz przeróbek?pozdrawiam królik.

• 0

Myślę, że jest duża różnica między podnoszeniem mocy do 8KM w silniku, który nominalnie ma 6, a w silniku, który nominalnie ma 8 a został w prosty sposób zdławiony do 6 ;) Pamiętam że ten drugi case dotyczył starej Yamachy 9.9 i 15KM. Jak jest w tym przypadku - nie wiem.

• 0

w 2t bardzo ważny jest wydech.w silniku zaburtowym wydech jest przez noge prosto do wody.tam nie ma zadnej kryzy która ma dławić żeby silnik 6 km miał 8 km.bez drastycznej ingerencji nic nie osiągniesz.założysz dyszę lub gażnik to się będzie zalewał.ja przerobiłem tak yamahę  5 km teraz pływa ok.