Pawel84 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witam wszystkich.Planuję dać jezcze jedną szansę plecionce, ale ponieważ wybór jest dość duży mam z tym drobny problem. Nie chciałbym kupić badziewia jak rok temu (niepamiętam firmy, ale się strzępiła i była bardzo słaba na węzłach mimo ~~0.15mm).Czytałem dobre opinie o starej PP, natomiast nowa (8 slick) podobno nie jest najlepsza.Szukamczegoś o grubości 0.15 mm (10 lb jak się nie myle ) Jak byściebyli tacy dobrzy to poleććie mi coś wartego uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witam Ja aktualnie używam Pletki Sufix 832 kolor neon-limonka Mam ja od początku sezonu i nic złego nie mogę o niej powiedzieć. Mocna na węzłach jedynie co to troszkę sie odbarwiła. Z czystym sumieniem mogę ci ja polecić. Ostatnio tez czytałem gdzieś o plecionce Dragona Ultra 8x Nano Braid Ponoć super paletka, tylko cena odstrasza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Kolega @psulek na forum ma PP 0,15 polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Kup sobie varivasa. Ceny ostatnimi czasy bardzo przystępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Jiggin Braid Dragona- PP się chowa!!!!ma ją praktycznie na wszystkich kołowrotkach a na tych co nie ma na pewno się znajdzie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel84 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Z tych pletek co opisujecie w sklepie mam tylko PP zwykła i 8x. Którą PP polecałeś Maweric? Co sądzicie o plecionkch Dragon hm 8x i 69? piszą, że wytrzymałość na węzle jest prawie taka sama jak liniowa w 8x, ale czy sie nie rozszczepia ( nie puchnie) jak PP 8x? Może ktoś ją testował http://tanie-wedkowanie.abc24.pl/default.asp?kat=38985&pro=618808Może więcej ciekawych propozycji? Dodam, że prawie nie łowię na gumy. Głównie woblery i wahadła, czasem obrotówki. Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Pawel84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 moze stren calkiem niezla pletka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 A internet od czego?też dużo łowię na obroty i wahadła i jiggin się nie skręca,nie mechaci i nie traci koloru i jest mocna!kup a innej nie będziesz chciał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Ja polecam Duel-a 8x jest znakomita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Łowię drugi sezon na duela8,miękkość i śliskość jak najbardziej na najwyzszym poziomie. Niestety te zalety przekładają się na skręcanie,dziwne wezełki ,owijanie się wokół szpuli i takie tam przyjemniaczki . Ergo: duel (świeży) lezakuje na szpuli zapasowej,na codzienne łowienie uzywam sufix 832. To naprawdę pierwsza plecionka która nie brodzi(no i cena nieszkodliwa dla organizmu) Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez skius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 No i wyszło na to że każdy ma swoją ulubioną i taką poleca, I ??? kupujesz każdą z polecanych i testujesz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel84 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 No i wyszło na to że każdy ma swoją ulubioną i taką poleca, I ??? kupujesz każdą z polecanych i testujesz :) Nie mam tyle szpul w moim shimano, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witam. Mam pytanie do użytkowników plecionek stren sonic braid 14lb (0.18) i power pro 15lb (0.19). Która jest cieńsza i bardziej wytrzymała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Myslalem Pawle ze sprawe rozwiazalismy na Facebooku Do wobkow, wahadel i obrotowek lepiej zostan przy dobrej zylce. Tak jak pisales branie na krotkim dyszlu i moze byc problem na pletce. Plecionka byla dobrym rozwiazaniem gdyby kij byl naprawde kluskowaty jak krowi ogon ale za dlugo juz lowisz zeby lowic nieodpowiednim kijem Zdr Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 PP była moją pierwszą kupiona plecionką . Kupiłem 0,10 mm i nie czytałem o niej. Po prostu jako jedyna plecionka wydawała mi się w miarę zbliżona do średnicy ( była jak włos). Po dłuższym łowiniu stała się płaska , straciła kolor i zaczeła się strzępić ..Te plecionki były dobre ... Teraz jest większy wybór lepszych plecionek .PP jest juz przereklamowane..Mam na 4 kołowrotkach nawiniętą teraz plecionkę STEALTH i jest ok, a co najważniejszę za 270m zapłaciłem tyle co za 130 PP..Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Głównie woblery i wahadła, czasem obrotówki.To chyba trochę na siłę ta plecionka. Kup sobie varivasa. Ceny ostatnimi czasy bardzo przystępne Dobrze mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi