Skocz do zawartości

Jaką plecionkę kupić na spinning?

Pawel84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Planuję dać jezcze jedną szansę plecionce, ale ponieważ wybór jest dość duży mam z tym drobny problem. Nie chciałbym kupić badziewia jak rok temu (niepamiętam firmy, ale się strzępiła i była bardzo słaba na węzłach mimo ~~0.15mm).

Czytałem dobre opinie o starej PP, natomiast nowa (8 slick) podobno nie jest najlepsza.

Szukamczegoś o grubości 0.15 mm (10 lb jak się nie myle ) 

Jak byściebyli tacy dobrzy to poleććie mi coś wartego uwagi.

Witam Ja aktualnie używam Pletki  Sufix 832 kolor neon-limonka  Mam ja od początku sezonu i nic złego nie mogę o niej powiedzieć.  Mocna na węzłach jedynie co to troszkę sie odbarwiła. Z czystym sumieniem mogę ci ja polecić. Ostatnio tez czytałem gdzieś o plecionce Dragona Ultra 8x Nano Braid  Ponoć super paletka, tylko cena odstrasza. Pozdrawiam

Z tych pletek co opisujecie w sklepie mam tylko PP zwykła i 8x. Którą PP polecałeś Maweric? Co sądzicie o plecionkch Dragon hm 8x i 69? piszą, że wytrzymałość na węzle jest prawie taka sama jak liniowa w 8x, ale czy sie nie rozszczepia ( nie puchnie) jak PP 8x? Może ktoś ją testował http://tanie-wedkowanie.abc24.pl/default.asp?kat=38985&pro=618808

Może więcej ciekawych propozycji? ;)   Dodam, że prawie nie łowię na gumy. Głównie woblery i wahadła, czasem obrotówki.

Edytowane przez Pawel84

Łowię drugi sezon na duela8,miękkość i śliskość jak najbardziej na najwyzszym poziomie.

Niestety te zalety przekładają się na skręcanie,dziwne wezełki ,owijanie się wokół szpuli i takie tam przyjemniaczki .

Ergo: duel (świeży) lezakuje na szpuli zapasowej,na codzienne łowienie uzywam sufix 832.

To naprawdę pierwsza plecionka która nie brodzi(no i cena nieszkodliwa dla organizmu)

Edytowane przez skius

Myslalem Pawle ze sprawe rozwiazalismy na Facebooku :D Do wobkow, wahadel i obrotowek lepiej zostan przy dobrej zylce. Tak jak pisales branie na krotkim dyszlu i moze byc problem na pletce. Plecionka byla dobrym rozwiazaniem gdyby kij byl naprawde kluskowaty jak krowi ogon ale za dlugo juz lowisz zeby lowic nieodpowiednim kijem ;)

Zdr

Kamil :D

PP była moją pierwszą kupiona plecionką . Kupiłem 0,10 mm  i nie czytałem o niej. Po prostu jako jedyna plecionka wydawała mi się w miarę zbliżona do średnicy ( była jak włos). Po dłuższym łowiniu stała się płaska , straciła kolor i zaczeła się strzępić ..

Te plecionki były dobre ... Teraz jest większy wybór lepszych plecionek .PP jest juz przereklamowane..

Mam na 4 kołowrotkach nawiniętą teraz  plecionkę STEALTH i jest ok, a co najważniejszę za 270m zapłaciłem tyle co za 130 PP..

Pozdrawiam.