Skocz do zawartości

Woblery Lovec-Rapy

Waldek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy łowiliście na woblery Lovec-Rapy? Jeśli tak to jak Wam się sprawowały, jakie wyniki? Wszelkie uwagi, spostrzeżenia itp. będa mile widziane. Przyznam się, że wczoraj na Targach karpiowych :mellow: we Wrocławiu udało mi sie kupić 3 sztuki tych woblerów. Wyglądają całkiem nieźle, pracę mają ok (bynajmniej w akwarium) cena też przystępna 14-17zł. Dla zainteresowanych strona producenta www.lovec-rapy.com

witam Panowie. Woblerki o których piszesz są moim zdaniem jedne z lepszych jeżeli chodzi o masowa produkcje.Te mniejsze sa dobre na małe cieki i klenio\jazie na przelewach i prostkach,wieksze powinny sie sprawdzić na zembate a tak wogóle mają bardzo wiele rodzaji wiec każdy znajdzie coś dla siebie.Były to moje jedne z lepszych woblerów puki nie zaczołem strugać swoich.Tylko że kiedyś mieli większy wybór niż na tej stronie zresztą na targach pokazali więcej ale rapa kiedyś była polska firmą a tu jakieś powiązania z czechami.Podsumowujac jak robią takie same jak kiedyś to powinieneś być zadowolony.

Witam,

Ja dostałem, chyba 3 lata temu na targach w Poznaniu, od gościa z RAPY kilka modeli na przetestowanie. I powiem przeciwnie niż koledzy, gdyż niezbyt dobrze pracowały. Na tegorocznych targach widziałem stoisko Levec-Rapy a także modele, które miałem. Ja osobiście nie dał bym tyle za te woblery.

pozdrawiam

Paweł nizinny

Pamiętam, że były kiedyś wobki firmy RAPA. Jeśli to te same, to przynajmniej wizualnie są lepsze. W Rapach był łamliwy ster, teraz jest bardzo elastyczny. Miałem kiedyś takiego bączka rapy, po ustawieniu oczka mocującego był to jeden z moich ulubionych woblerów, można go było prowadzić pod najsilniejszy prąd i się nie wykładał na boki.

Pamiętam, że były kiedyś wobki firmy RAPA. Jeśli to te same, to przynajmniej wizualnie są lepsze. W Rapach był łamliwy ster, teraz jest bardzo elastyczny. Miałem kiedyś takiego bączka rapy, po ustawieniu oczka mocującego był to jeden z moich ulubionych woblerów, można go było prowadzić pod najsilniejszy prąd i się nie wykładał na boki.

RAPA i RAPY to dwie różne firmy.

Słyszałem rożne opinie na temat tych woblerów, najczęściej nieprzychylne. Osobiście jestem wyznawcą zasady że: jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział. Na targach zaopatrzyłem się w kilka sztuk i muszę powiedzieć że po pierwszych testach w basenie nie jest źle. Ciekawe co na to ryby:)?

• 1 rok później...
  • 6 lat później...

W 1999r. w Krośnie nad Wisłokiem, Sebastian Piekarski założył firmę Rapy

W ciągu kilku lat firma zajęła stałą pozycję na polskim rynku wędkarskim.

W 2005r. firma Rapy łączy się z czeską firmą Lovec i odtąd współpracują jako Lovec- Rapy

używałem kiedyś stare wobki rapa nie wiem czy to powiazanie tej firmy ??? kupowałem w wedkarskim na ruskiej jak jeszcze istniał... co do wobków oj coś w nich było bo ryby siadały.Obecnie posiadam także lovec rapy kleniówki ale wobler uniwersalny.Mimo swojej produkcji także łowię nimi gdyż są łowne.Jedne zastrzeżenie jakie mam to jakosc powłoki lakieru cieńka i musiałem zabezpieczyć je dodatkowo lakierując. Model jeśli mnie pamiec nie myli to humpy czy jakoś tak...

• 1 miesiąc temu...

Miałem dość sporo woblerów z tej firmy :)

Najbardziej lubię model Ablet 4 cm. Idealna mała rybka, którą zje wszystko. 

Dużo kleni, pstrągów, okoni, nawet bolenie na trąconej wodzie się łowiło :)

Humpy model 3cm też dobry na klenie i pstrągi. Najmniejszy Sniper też bardzo łowny.

Minusy to za mało lakieru i za lekkie.

W załączniku kilka zdjęć ryb jakie udało się złowić na Loveca   :)

post-55553-0-21417900-1488197593_thumb.jpg

post-55553-0-93958900-1488197600_thumb.jpg

post-55553-0-74322200-1488197610_thumb.jpg

post-55553-0-33846900-1488197611_thumb.jpg

post-55553-0-80821700-1488197611_thumb.jpg