Waldek Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam Czy łowiliście na woblery Lovec-Rapy? Jeśli tak to jak Wam się sprawowały, jakie wyniki? Wszelkie uwagi, spostrzeżenia itp. będa mile widziane. Przyznam się, że wczoraj na Targach karpiowych we Wrocławiu udało mi sie kupić 3 sztuki tych woblerów. Wyglądają całkiem nieźle, pracę mają ok (bynajmniej w akwarium) cena też przystępna 14-17zł. Dla zainteresowanych strona producenta www.lovec-rapy.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrobajt Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 witam Panowie. Woblerki o których piszesz są moim zdaniem jedne z lepszych jeżeli chodzi o masowa produkcje.Te mniejsze sa dobre na małe cieki i klenio\jazie na przelewach i prostkach,wieksze powinny sie sprawdzić na zembate a tak wogóle mają bardzo wiele rodzaji wiec każdy znajdzie coś dla siebie.Były to moje jedne z lepszych woblerów puki nie zaczołem strugać swoich.Tylko że kiedyś mieli większy wybór niż na tej stronie zresztą na targach pokazali więcej ale rapa kiedyś była polska firmą a tu jakieś powiązania z czechami.Podsumowujac jak robią takie same jak kiedyś to powinieneś być zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Witam, Ja dostałem, chyba 3 lata temu na targach w Poznaniu, od gościa z RAPY kilka modeli na przetestowanie. I powiem przeciwnie niż koledzy, gdyż niezbyt dobrze pracowały. Na tegorocznych targach widziałem stoisko Levec-Rapy a także modele, które miałem. Ja osobiście nie dał bym tyle za te woblery.pozdrawiamPaweł nizinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Łowiłem na te woblery od momentu powstania firmy. Ale kosztowały wtedy ok. 10 zł i za tą cenę było warto. Ale 14-17 zł , teraz bym się zastanawiał czy kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Pamiętam, że były kiedyś wobki firmy RAPA. Jeśli to te same, to przynajmniej wizualnie są lepsze. W Rapach był łamliwy ster, teraz jest bardzo elastyczny. Miałem kiedyś takiego bączka rapy, po ustawieniu oczka mocującego był to jeden z moich ulubionych woblerów, można go było prowadzić pod najsilniejszy prąd i się nie wykładał na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Pamiętam, że były kiedyś wobki firmy RAPA. Jeśli to te same, to przynajmniej wizualnie są lepsze. W Rapach był łamliwy ster, teraz jest bardzo elastyczny. Miałem kiedyś takiego bączka rapy, po ustawieniu oczka mocującego był to jeden z moich ulubionych woblerów, można go było prowadzić pod najsilniejszy prąd i się nie wykładał na boki. RAPA i RAPY to dwie różne firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Słyszałem rożne opinie na temat tych woblerów, najczęściej nieprzychylne. Osobiście jestem wyznawcą zasady że: jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział. Na targach zaopatrzyłem się w kilka sztuk i muszę powiedzieć że po pierwszych testach w basenie nie jest źle. Ciekawe co na to ryby:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 RAPA i RAPY to dwie różne firmy. Dzięki za info, myślałem że może jednak zmienili nazwe. W maju się okaże czy były warte swojej ceny, teraz wizualnie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartkano Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Woblery sa kiepskie, oferowane na dunajec i san a na rzekach maja mnóstwo błędów. Ale ładne są. Cho chyba tylko testowane w basenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Woblery sa kiepskie, oferowane na dunajec i san a na rzekach maja mnóstwo błędów. Ale ładne są. Cho chyba tylko testowane w basenie. Dzien dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Wrocławska Rapa robiła niektóre modele b.udane. Dostałem swego czasu kilka garści wobków od właściciela; bezsterowiec tej wiosny łowił bolki, oj łowił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 W 1999r. w Krośnie nad Wisłokiem, Sebastian Piekarski założył firmę RapyW ciągu kilku lat firma zajęła stałą pozycję na polskim rynku wędkarskim.W 2005r. firma Rapy łączy się z czeską firmą Lovec i odtąd współpracują jako Lovec- Rapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 To może jeszcze ja się wypowiem w temacie..... mam trzy żabki z tej firmy, długości ok. 3cm, rzuca się tymi woblerami fatalnie ale są łowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 używałem kiedyś stare wobki rapa nie wiem czy to powiazanie tej firmy ??? kupowałem w wedkarskim na ruskiej jak jeszcze istniał... co do wobków oj coś w nich było bo ryby siadały.Obecnie posiadam także lovec rapy kleniówki ale wobler uniwersalny.Mimo swojej produkcji także łowię nimi gdyż są łowne.Jedne zastrzeżenie jakie mam to jakosc powłoki lakieru cieńka i musiałem zabezpieczyć je dodatkowo lakierując. Model jeśli mnie pamiec nie myli to humpy czy jakoś tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Mam kilka: pstrągowe(łamane)płytkoschodzące są łowne, jaziowe małe też coś złowiły, a większe jeszcze nieużyte:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Miałem dość sporo woblerów z tej firmy Najbardziej lubię model Ablet 4 cm. Idealna mała rybka, którą zje wszystko. Dużo kleni, pstrągów, okoni, nawet bolenie na trąconej wodzie się łowiło Humpy model 3cm też dobry na klenie i pstrągi. Najmniejszy Sniper też bardzo łowny. Minusy to za mało lakieru i za lekkie. W załączniku kilka zdjęć ryb jakie udało się złowić na Loveca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi