biodar Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Z racji mojego niewielkiego doświadczenia z blankami chciałem zapytać o blank:Batson XSB783-TC RX8 cz1 1,98m cw 9-21 linka 10-17 akcja Fast moc Med/H Znalazłem na tym forum informacje w artykułach, że na tym blanku zbudowano wędkę obsługującą główki 30gr + guma : Cytat - "Miałem możliwość przetestowania (niestety tylko rzutowego, brania się nie doczekałem) gotowego kija nad wodą. Komfortowo obsługuje typowe przynęty sandaczowe na główkach od 12 do 30 gramów, rzucałem również kogutami o gramaturze 30 gramów (bez najmniejszego problemu) oraz 35 gramów (tu już nie wiem czy podbicie nie było trochę za mało dynamiczne)" Pytanie: jak sie ma cw blanku do cw wyniku ostatecznego gotowego kija, czy może być to aż tak rozbieżne. Blank teoretycznie obsługuje 21gr czyli 10gr główka + np guma maans - też 10 gr, co razem da 20gr. Pytam, bo chciałem ukręcić sandaczówkę na tym blanku właśnie a moje przynęty nie przekroczą raczej 20 gr. Czy powinienem wybrać słabszy blank? - jesli tak to jaki podobny moglibyście polecić. Firma z ogólnie dostępnych. Musi być jednoczęściowy i max 205cm długości. Łowisko to jezioro max 2,5 - 3 m głębokości. Plecionka 0,10 PP. Planowana gramatura przynęt: główka 7gr + guma - - do główka 12gr + guma, czyli sumarycznie od 10-20gr (najczęściej) Dziękuję za poświęconą uwagę i proszę o podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witam, Te blanki zastąpiła seria Immortal i trzeba będzie poczekać aż jakieś dojdą. Za chwile zaś pojawia sie na pewno 1000 razy lepsze propozycje z ptaszyska co to sie z popiołów odradza i często tez w ten popioł sie obraca Bujo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 może to ci coś da http://www.fishingcenter.com.pl/caly_nius.php?id=2011-11-10_trzy_batsony_na_lodke&folder=artykuly&url=/artykuly.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Bujo, to XSB już nie będzie w sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biodar Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) może to ci coś da http://www.fishingcenter.com.pl/caly_nius.php?id=2011-11-10_trzy_batsony_na_lodke&folder=artykuly&url=/artykuly.php artykuł fajny - dzięki, nie widziałem go jeszcze choć sporo już przejrzałem. edit:blank wybrany Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez biodar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi