godski Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 http://jerkbait.pl/topic/15396-gdzie-szukać-dziewiątego-łożyska-w-tp-4000h/?hl=%2Btwin+%2Bpower Nie jest to bliźniacza konstrukcja do wersji H? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 http://jerkbait.pl/topic/15396-gdzie-szukać-dziewiątego-łożyska-w-tp-4000h/?hl=%2Btwin+%2Bpower Nie jest to bliźniacza konstrukcja do wersji H? Wygląda na to, że nie .Nie rozbierałem go (boje się ) ale, na pudelku pisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 No,to jest kosa....Sam mam jednego odkupiony z rynku wtórnego lecz do tej pory hula.Padło mi łożysko oporowe i rolka od żyłki się wytarła ale poza tym jest baardzo fajną konstrukcją.W Mefisto dokupiłem łożysko lecz brak mi odwagi witek tam wsadzać...może jak złapię wene to wymienię...Poza tym jest ok.Wiadomo nawój żyłki też nie jest idealny ale subtelniejszy korpus od mych flagowych 4000FA.To jest młynek też wart polecenia mam ich kilka...Jak będziesz dbał o właściwe smarowanie i oliwka co jakiś czas w wiadome miejsca to na lata sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Ups- i chyba będę musiał przepraszać?dawno do swojego nie zaglądałem!ale po pracy jak wrócę z ryb to zaraz do niego zajrzę. Chodzi o to, że należy na początku zajrzeć, a potem gadać. Nie na odwrót. Zamęt gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) Wygląda na to że w wersji JDM dali jedno więcej 6 + 1 Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez Pickerel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 To jedno, z tego co pamiętam, pod szpulę upchali. No i szpula jest inna. Być mozę dlatego nawój JDM jakby bardziej precyzyjny z tego co pamiętam z różnych obrazków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Sprawdziłem i przeprosić muszę!!!Arek i inni mieli rację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Ten młynek ma o ile mnie pamieć nie myli 8 łożysk. 2x podparcie korby, 2 x podparcie piniona, 1 x rolka, 1 x pod szpulką i 2 x knob. Nie pamiętam , czy w szpulce również nie siedzi łożyskoWersje JDM TP 4000 F są wyposażone w 9 łożysk+1 (łożysko oporowe). 2 x podparcie korby, 2 x podparcie piniona, 1 x rolka, 2 x szpulka i 2 x knob.Korby w wersjach JDM są składane tzw."one touch" i zakręcane po prawej stronie korbki na śrubę.Całość maskowana jest eliptyczną zasłonką przykręcaną na dwie śrubki. I tu jest różnica w porównaniu do wersji EU,śrubki te są na wkrętak płaski.Sam knob,uchwyt korbki jest piankowy w kształcie litery T osadzony na dwóch łożyskach. Natomiast w wersji EU F-ka ma cały mechanizm na 5 łożyskach+1 . Nie ma podparcia szpulki na 2 łożyskach jak i w uchwycie korbyKnob Jest wykonany z drewna różanego. A śrubki użyte do przykręcania eliptycznej osłonki zarówno po prawej jak i po lewej stronie są przeznaczone pod wkrętak krzyżowy i są bardzo malutkie.Korba jest wkręcana w przekładnię. PozdrawiamJózef Lesniak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) To ja mam jakąś dziwną hybrydę Niby wszystko pasuje pod wersję F na EU (korba z jednego kawałka, wkręcana w koło, szpule z opisem 4000F bez podparcia łożyskiem) ale nie mam knoba z drewna, a "zwykły" czarny plastik - zatem najprawdopodobniej wymieniony na inny. Dodam, że knob na 100% musi być podparty na łożyskach, bo nie miałem jeszcze kołowrotka, w którym knob obracałby się z taką łatwością i tak długo po zakręceniu Dziś z ciekawości odkręcę knob i sprawdzę, czy są tam łożyska. Edytowane 14 Października 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Cześć, Czy orientujecie sie od czego pasuje korba do TP 3000F korbą wkrecana się w przekładnie z owalnym drewnianym knobem. W tym modelu sam knob nie jest wymienny tj. w TP PG4000SW i tylko wymiana całej korby jest możliwa. Z góry dziękujePiort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Czy pamięta ktoś może rozmiar łozyska w rolce w TP 3000F? Chyba czas na zmiane ponieważ wyczysciłem naoliwiłem lecz w dalszym ciagu je słychać Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 8x4x3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Ok Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 BTW Ma ktoś może dostepny schemat do 3000F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 BTW Ma ktoś może dostepny schemat do 3000F? Proszę bardzo... http://www.pergetes.hu/letoltheto_anyagok/twin_power_3000f.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Arek serdeczne dzieki A łożysko w rolce jest dokładnie EZO MR 84ZZ jesli by ktoś szukał i chciał zamawiac przez @ w sklepie Kool maja je po 17zł szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaj Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Cześć! Może któryś z Panów się orientuje - jaka jest uczciwa cena która można wołać za ten kołowrotek w stanie dobrym w rozmiarze 2500? Dziękuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 miałem kiedyś Twin Powera 2000XT - kupiony 27 07 1997 (wg karty gwarancyjnej). Był to najlepszy kołowrotek jakim łowiłem. Podczepiony był do wędki Shogun Daiwy do bodajże 30gr (dł ok 2,4) Piszę był bo bodajże w 2014 roku wędka wypadła mi z łódki i niestety nie wyłowiłem jej, To był mój podstawowy zestaw spinningowy używany przez wiekszość czasu poświęconego na spining. Kołowrotek był bardzo mocno eksploatowany przez 14 lat. Oprócz tego że był poobijany i podrapany oraz oprócz tego że miał luzy na rączce był niezawodny. Co więcej - nigdy go nie otwierałem, Kołowrotek ważył 275 gr 5,2:1 4 łożyska plus oporowe. Była to konstrukcja aluminiowa. Została mi tylko używana szpula do tego kołowrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Nowe z kompletem fabrycznym obiektywna cena 1 tys PLN , używany w stanie dobrym technicznym i wizualnym bez pudełka , schematu , szpuli zapasowej około 300-400 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Ja bym za używkę w dobrym stanie obstawiał 400 - 500 za sam młynek. Ze 3 lata temu kupiłem i odsprzedałem tip top leżaka 4000 za 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Ja obstawiam że się nadziejesz i zawiedziesz kupując ten młynek. One nowe nie są warte więcej jak 800zł.Przerobiłem tego sprzętu trochę i powiem tak... lepiej ten hajs wydać na obecnego stradica FL. Pewnym fenomenem będzie że obecne konstrukcje kołowrotków też będą legendarnymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aztekaztecki Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 I tak też zrobię Swoją drogą - cena którą miałem to około 480zł z pudełkiem i dodatkową szpulką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi