Skocz do zawartości

proszki opalizujące

RUDI75

Rekomendowane odpowiedzi

A drobny brokat sypki nie wystarczy....czy chodzi o farby proszkowe z taką reakcją..... :) Czy o brokat sypki drobny to ja kupuję w papierniczym od odcieni fluo pomarańcz seledyn po brązy niebieskie itp.Jeśli natomiast chodziło by o farby do malowania woblerów to od profesjonalnych do aero rozcieńczalnych wodą lub lakiery do paznokci baaaardzo szerokiej gamie paletowej.....W zależności co do czego .... ;)

A drobny brokat sypki nie wystarczy....czy chodzi o farby proszkowe z taką reakcją..... :) Czy o brokat sypki drobny to ja kupuję w papierniczym od odcieni fluo pomarańcz seledyn po brązy niebieskie itp.Jeśli natomiast chodziło by o farby do malowania woblerów to od profesjonalnych do aero rozcieńczalnych wodą lub lakiery do paznokci baaaardzo szerokiej gamie paletowej.....W zależności co do czego .... ;)

Lakierów do aero to ja mam do końca życia :P , toż jam lakiernik. Chodzi mi o pigmenty proszkowe opalizujące do metody suchego pędzla :)

Edytowane przez RUDI75
  • Like 3

@RUDI75 poczytaj tutaj ;) http://basia8212.blogspot.com/2014/02/kobo-pure-pearl-pigment-cudownie.html

Fragment tekstu:

"505 Sea Shell w słoiczku wygląda na kremowo waniliowy, opalizuje na złoto/brzoskwiniowo/różowo,cudo nad cudami!

506 Blue Mist w słoiczku wygląda na biały,opalizuje na niebiesko,ciekawy,pięknie wygląda nałożony na brąz.

501 Violet Blush w słoiczku wygląda na jaśniutki różowy,opalizuje na różowo/fioletowo,śliczny."
Edytowane przez Pride
  • Like 4

• 1 miesiąc temu...

Drogi kolego lester widziałeś kiedyś kobitkę przed lustrem? :) .To tak samo się nakłada pudry i miki na woblera  ;)

Cos mi sie wydaje ze skora a gruntowana/lakierowana powierzchnia woblera to calkiem inna plaszczyzna :)

Bertold12, nakladales juz te proszki na woblery?

Ja kupowałem z sklepie z pierdołami do paznokci, ma konsystencję prawię jak mąka. Najlepszy efekt miałem mieszając go z przeźroczystym lakierem. Nakładanie na sucho przy malowaniu pędzelkiem się nie spisuje ponieważ pyłek się rozmazuje i zostaje na pędzlu. Jeśli masz aero to proponuje nałożyć go delikatnym pędzelkiem wachlarzowym na niedoschnięty ale lepki jeszcze lakier i na to bezbarwnym z aerografu, później zanurzeniowo.

• Like 1

Próbowałem kiedyś się bawić z takimi proszkami. Po nałożeniu na woblera proszku, następnie lakieru połysk/opalizacja nieco gasła. Działo się tak zarówno na zmatowionej jak i na gładkiej powierzchni. Lakierowałem zanurzeniowo hartzlackiem jak również bezbarwnym lakierem samochodowym Motipa i później hartzlack. Z warstwami miki też kombinowałem im cieńsza warstwa tym mniej widoczna, choć pod odpowiednim kątem widać że się mieni. Nie jest to jednak taki efekt jak np. po lakierach opalizujących od Rudiego75. Spróbuję jeszcze z tym pokombinować, może proszek proszkowi nie równy ale na pewno jest jakiś sposób aby uzyskać fajny efekt.

Tak się to robi Panowie,a nie pyta  :) .Lekka prowokacja i już jest pełny wybór w przystępnych cenach :D .Sam skorzystam,choć wątpię czy to zda egzamin.Mam jeden taki różowy i średnio to wygląda. 

Jak by się to okazało nie za bardzo.To tu jest pewne+silikon do odlewania gum,materiały na formy,woblery itd.

http://www.alumilite.com/ProdDetail.cfm?Category=Support%20Products&Name=Alumidust

Wybór w tym sklepie jest spory,ceny dość przystępne..Filmy instruktażowe jak odlewać gumy.Barwienie itd.Jedynie po pigmentach i przed zanurzeniem kopyta w silikonie trzeba je lekko nadtopić.Nic tylko kupować i robić gumowe rybki,woblery itd.

Edytowane przez Tomy

Tak się to robi Panowie,a nie pyta  :) .Lekka prowokacja i już jest pełny wybór w przystępnych cenach :D .Sam skorzystam.

Jak by się to okazało nie za bardzo.To tu jest pewne+silikon do odlewania gum,materiały na formy,woblery itd.

http://www.alumilite.com/ProdDetail.cfm?Category=Support%20Products&Name=Alumidust

Znajoma mieszka zaraz obok tej firmy i już mi kupiła pełną paletę tych proszków :D . Jak paczucha doleci i przetestuję dam znać.

• Like 1