daras Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Witam wszystkich forumowiczów.Na początek chce pogratulować świetnej stronki.Przestudiowałem wszystko na stronce i na forum i postanowiłem spróbować castingu(do tej pory tylko spin).Wybór padł na Dragon Millenium Fatso Jerk Cast 1,95m 25-60g.Co do multika mam dylemat pomiędzy ABU REVO S a Okumą VS Baitcaster.Zamierzam rzucać przynętami takimi jak Slider 7 i 10,Fatso 10,Skinerem 15,sporadycznie Jack.Co powinienem wybrac w/g was jako bardziej doświadczonych??Myśle ze z waszą pomocą dokonam właściwego wyboru i mi się spodoba ten cast. Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 witaj daras na jerkbait.pl, najlepszym portalu wedkarskim miedzy Odra a Morzem Japonskim ! Oba wspomniane przez ciebie multiplikatory nadadza sie swietnie do rzucania ciezkich jerkow. Okuma VS slidera 10S miotala na ogromne odleglosci. Sporo wieksze niz potrzeba w 90% sytuacjach nad woda. Do tego jej obsluga na ciezkim zestawie jerkowym byla banalnie prosta i komfortowa. Abu Revo S jest opisany na stronie glownej. To sprzet podobnej klasy co VS. U gory dzialu baitcasting masz katalog multiplikatorow i katalog optymalnych zestawow. Warto zagladac tam czasem.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Ja polecam Daiwę Procaster 100 HL, młynek jest dużo tańszy od tych wspomnianych przez ciebie, banalny w obsłudze, bezawaryjny(mi służy bezproblemowo dwa lata a raczej za mocno o niego nie dbam, ani razu nie był smarowany jeszcze nie słyszałem o problemach z tym kręciołem)macham z niego głównie przynętami o wadze około 50gramów ale bez większych problemów da radę pocisnąć skinnera 10 jak i jacka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Serdecznie witam na forum. Leszno bliskie mi jest zwłaszcza kompleks basenów Między tymi dwoma multikami ... wybór nie jest jednoznaczny. Sam nie mam sprecyzowanego zdania na ten temat. Lubię ABU ale ta Okuma jest też bardzo fajna. Sam nie wiem ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 witaj okuma ma dwie szpule, plytsza pod lzejsze wabiki, glebsza pod ciezsze, 5 lat gwarancji i serwis na miejscu ( )abu s nie lubie, to juz lepiej wystartowac maly upgrade na SX ...a jeszcze lepiej na jakas sensowniejsza (budzetowa) daiwe (advantage, tierra, HSTA) ps. tip jurka (katalogi z pierwszych watkow) jest jak najbardziej wskazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Niestety nie miałem tych multików w reku,nie wiem jak z ich wielkoscią,czy jest jakaś różnica w gabarytach,.Wiem ze ABU troche nizej leży na kiju.Osobiście mam dość duze dłonie i nie wiem jak z komfortem łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 jezeli masz duze dlonie, to kazdy bedzie tobie lezal, ja preferuje male i niskie kolowrotki, dlatego (i nie tylko) zaproponowalem daiwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Rojo 1 klasa jest masakrycznie mocny Wiśni@ go tetra ostro i smiga wysmienicie ale niech sam cos napisze.dawaj Pawle info z 1 reki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Designed for bass anglers to cast almost any lure you have in your tackle box. także młynek bardziej uniwersalny, gdybys w razie castomani chciał uderzyć nieco niżej z ciężarem przynęt Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Dzieki wszystkim,chyba zdecyduje sie na VS-ke.Więc zestaw bedzie wyglądał tak:Dragon Millenium Fatso Jerk Cast 1,95m 25-60g + Okuma VS Baitcaster.Teraz troche wolnej przestrzeni i nauka rzucania.Trzymajcie kciuki zebym sie nie zraził,ale myśle ze bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Dzieki wszystkim,chyba zdecyduje sie na VS-ke.Więc zestaw bedzie wyglądał tak:Dragon Millenium Fatso Jerk Cast 1,95m 25-60g + Okuma VS Baitcaster.Teraz troche wolnej przestrzeni i nauka rzucania.Trzymajcie kciuki zebym sie nie zraził,ale myśle ze bedzie dobrze. skoro chcesz dobry i sprawdzony sprzet na poczatek przygody z jerkowaniem, to w dziale sprzedazy slawek 2348 sprzedaje swietny komplet, za swietne pieniadze ( http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=8411& ;start=0&)slidera 7 mozesz na tym combo wprawdzie zapomniec, ale kto lowi szczupaki na paprochy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Kijek jaz mam,kupiłem jakis czas temu i teraz potrzebny jest tylko multik,a w dobie obecnego kryzysu nie chciałbym wydawac za wiele.VS-ke mozna dostac juz za 350zł(uzywka)lub za 450(nowy).Jak to argumentowaliscie ma 2 szpulki,5 lat gwarancji i jest bardzo wytrzymała przy tych wobkach co chce uzywac wiec powinna troche pociagnac .Wydaje mi sie ze to bedzie najlepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 jeslu VS 350 za uzywka i 450 za nowa to ... kupilbym za 450 uzywane curado 201 D zwany rowniez undying baitcaster druga szpula w VS w rzeczywistosci jest zbendna. i tak 90% uzywa tej plytszej azurowanej szpulki nawet do jekowania. Curado 201 jest synteza multiplikatora do srednie ciezkiego lowienia. JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 jeslu VS 350 za uzywka i 450 za nowa to ... kupilbym za 450 uzywane curado 201 D zwany rowniez undying baitcaster druga szpula w VS w rzeczywistosci jest zbendna. i tak 90% uzywa tej plytszej azurowanej szpulki nawet do jekowania. Curado 201 jest synteza multiplikatora do srednie ciezkiego lowienia. JW Kiedys tez o tym myslałem,ale niestety nie stac mnie w tej chwili.nie znalazłem zadnego Curado 201 w takich pieniadzach.Moze ktos z was ma na sprzedaz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 jeslu VS 350 za uzywka i 450 za nowa to ... kupilbym za 450 uzywane curado 201 D zwany rowniez undying baitcaster druga szpula w VS w rzeczywistosci jest zbendna. i tak 90% uzywa tej plytszej azurowanej szpulki nawet do jekowania. Curado 201 jest synteza multiplikatora do srednie ciezkiego lowienia. JW Kiedys tez o tym myslałem,ale niestety nie stac mnie w tej chwili.nie znalazłem zadnego Curado 201 w takich pieniadzach.Moze ktos z was ma na sprzedaz??Jeśli łowisz w kraju, na wodach PZW, to masz jeszcze trochę czasu na szukanie. Rozsądek podpowiada- poczekaj. Może się trafi dobra, używana 201-nka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Być może będę miał niedługo do sprzedania swoją 201, po tunningu zrobionym przez Peresadę (wymiana łożysk). Jak tylko spodoba mi się łowienie CC201DC, bo nie miałem jeszcze okazji nim łowić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 OK ,jakby coś to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi