Skocz do zawartości

PSW790ML-2 236 10-25 lb 2 EX Fast 14-65g

krzysztof27031

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Miałem okazję trzymać w ręku kijek na tym blanku zbudowany właśnie pod sandacze do gum na główkach 14-50g. Wędka robi bardzo duże wrażenie smukłością jak na ten cw oraz piękną pracą - nie jest to sztywna pała. Niestety nie miałem okazji łowić tym kijem, ale wydaje mi się, że swoje zadania spełni znakomicie.

Pozdrawiam

Kij nie jest stworzony do paproszków ale opad 20gr plus kopyto 3calowe już pokazuje ładnie,mam do uzbrojonego w przelotki fuji-k pierwsza dwu-stopkowa 30.

Z zacięciem sandacza nie ma najmniejszego problemu a i z wąsatym sporych rozmiarów też da se radę

Waldku, blank jest znakomity i nie powiem o nim złego słowa. Historia klikających złącz w Phenixach już wiele razy przewijała się na tym forum i niestety w przypadku, który ja znam nie było inaczej i nie była to różnica mikroskopijna. Nie do pomyślenia jest dla mnie jak taki blank w ogóle może trafić do uzbrojenia, ale to już oddzielna historia :)

Pozdrawiam

Klikanie jest do korekty na etapie zbrojenia...

Patryk, coś takiego jak klikanie w blankach za taką kwotę nie powinno w ogóle mieć miejsca, a przynajmniej tak mi się wydaje - mogę się mylić. Jasne, że sprawa jest do załatwienia na etapie budowy lub podczas późniejszej reklamacji - jak kto woli :)

Nie ma co odbijać od tematu - blank w swoich parametrach jest znakomity!

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...

Odgrzewam niezbyt zleżałego kotleta ;) .

Panowie i jak spisuje się tytułowy kijek? Czy rzeczywiście czuć gumiaka 3' na 20 gramowej główce? Czy nie jest zbyt "pancerny"? Widziałbym go jako cięższą artylerię na wiślane wojaże za mętnookim a i wąsaty przyłów jest wielce prawdopodobny (gumy 4' i 5' główki 25-35gr ). Podzielcie się spostrzeżeniami.  

Zastanawiałem się nad tym blankiem ale ostatecznie zdecydowałem sie na Phenixa M1 Nano SP 722 XH 15-80g  10-30lb, jest dużo lżejszy, odrobine cieńszy i zrobiony już w nano technologii, u mnie głownie do dużych gum 16-19 cm na 10-15g główce, dość sztywny, szybki i bardzo łądnie się ładuje.

• Like 1

• 2 lata później...