Skocz do zawartości

Używa ktoś blanków Fishing Art z serii nano?????

krzysztof27031

Rekomendowane odpowiedzi

hehehe to Tomek zdaj relacje jak juz bedziesz go mial ;)

Pawełku jego kupno już przesądzone :D  Tylko ciągle mnie zastanawia moc, 20 czy 25lbs. Wiesz, lubię większe i cięższe przynęty ;)  i prawdopodobnie będzie 25, z drugiej strony 20 była by wszechstronniejsza dla mnie. Za to długość 7' nie podlega dyskusji. No i oczywiście opiszę swoje wrażenia z tej kosmicznej technologi NANO hahaha

• Like 1

Aha... :) Ale i tak, jak juz polowisz to mozesz cos napisac. Dzieki :)

Raczej porzucałem - ta czynność odbywa się samoistnie. Kije miotają niby od niechcenia a osiągi, świetne. Dobrze się ładują, są stosunkowo cienkie w przekroju, extra wyglądają, oszlifowany grafit rozjaśniony odcień, lekkie - drapieżny wygląd... :D  Ugięcie pełne z przewagą górnej sekcji, czuć mocny dolnik a zarazem przy wymachu kij zaczyna pracować już od jednej trzeciej (dół) długości. Niby sprzeczne, jednak tak to u mnie działa. Nazwa własna serii "SAMUM NANO". Jestem zadowolony szczególnie z design. Druga sprawa, karpiówki to nie spiny, casty. Mają po prostu dobrze rzucać i amortyzować zrywy silnych ryb. To pierwsze kryterium potwierdzam bez dwóch zdań. Drugie muszę sobie wypracować na rybach. Może więcej za tydzień, jutro wyjeżdżam na kilkudniową zasiadkę połączoną z porannym kłuciem szczupali. Wczoraj udało się trzy sztuki w ten sposób odprawić w tym jeden na ponad siedemdziesiąt. Poranne mgły zachęciły ryby do aktywności, ostatnimi czasy było z tym różnie. Pozdrawiam. Andrzej.  :)

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Juz Tomek wymyslilej w co zbroisz? KR tytan czy cos innego?

Docelowo będą Torzite :D  Jednak chyba z kaską się nie wyrobię i przez może 2-3 tygodnie założę rezerwowy set "Y" Lecz to nie jest przesądzone, kombinuję jak koń pod górę żeby nie bawić się w dodatkowe przezbrajanie. Ale tak czy siak, KR RULES ;)

Eksperymentuję a właściwie powielam nowość z Hersa. Bo nie wiem czy wiesz ale go przezbroiłem hehehe Ano założyłem dużo lżejszego i fajniejszego TVS-TS z rurką własnej roboty :)  A do Vegtera zamówiłem od Roberta tą karbonówkę z czerwoną nitką, wydaje mi się że będzie wyglądać fajnie. Musi :lol:

Fotki wstawię, bo muszę hahaha a Ty wiesz gdzie :D 

Co do TVSa. Uchwyt wręcz mnie zachwyca wizualnie ale leżeć nie leży jak wygląda :mellow:   Owszem nie odczuwam większego dyskomfortu ale moim skromnym zdaniem powinien być ciut grubszy, choć łapki nie mam dużej ;)  Chodzi mi o ścianki przy samej stopce młynka, mogły by być cieńsze a środeczek na tubę 16-17mm a nie mikrusią piętnasteczkę. Za to przewodzenie drgań jest odczuwalnie lepsze niżli w przypadku zwykłych uchwytów zamkniętych jak DPS, IPS czy to moje mudholowskie cudo którego nazwy chyba nigdy się nie nauczę hehehe Nawet instalując je na grafitowych arborach. Dlatego Vegterek też będzie na nim. Tylko dokładniej będzie to TVS-TK, tak dla odmiany ;) 

Kurde marzy mi się przewodzenie takiego TVSa z komfortem DPSa Soft Touch :D :D :D

Kurcze , nikt nic puki co nie napisał konkretnego o blankach Nano z FA spiningowych . A ktoś z kolegów orientuję się jaka jest różnica między SLS-ami Nano a zwykłymi SLXF-ami , również w technologii nano ? Grubość ścianek i relatywnie mniejsza średnica w SLS- wydaje sie sprawą jasną ...Ciekawy jestem jak z akcją SLS-a nano mocno szczytowa ? ...Ktoś coś  ? :)

PZdr

Edytowane przez pablo208