krzysztof27031 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) Głównie interesuje mnie czułość tych blanków i dobrze by było, żeby wypowiedział się ktoś kto ma porównanie z wcześniejszymi modelami Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez krzysztof27031 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Jak dobrze pójdzie z kasą to za miesiąc będę uzbrajać Vegtera Nano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 W czwartek kurier dowozi dwa kije, odezwij się po niedzieli na priv, będą przetestowane przynajmniej rzutowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Jak dobrze pójdzie z kasą to za miesiąc będę uzbrajać Vegtera Nano hehehe to Tomek zdaj relacje jak juz bedziesz go mial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 W czwartek kurier dowozi dwa kije, odezwij się po niedzieli na priv, będą przetestowane przynajmniej rzutowo... Tez chetnie poznam rezultaty tych testow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Również jestem ciekaw opinii o wersjach nano zwłaszcza serii SLF(8010-2N zwłaszcza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Tez chetnie poznam rezultaty tych testow Kije to karpiówki (12' 2,7 lb) więc ocena pod kątem spin chyba niezbyt pomoże. Mogę jedynie napisać o możliwościach rzutowych to dopiero po niedzieli, samo wykonanie (blank, gotowe kije) - perfekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Aha... Ale i tak, jak juz polowisz to mozesz cos napisac. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 hehehe to Tomek zdaj relacje jak juz bedziesz go mial Pawełku jego kupno już przesądzone Tylko ciągle mnie zastanawia moc, 20 czy 25lbs. Wiesz, lubię większe i cięższe przynęty i prawdopodobnie będzie 25, z drugiej strony 20 była by wszechstronniejsza dla mnie. Za to długość 7' nie podlega dyskusji. No i oczywiście opiszę swoje wrażenia z tej kosmicznej technologi NANO hahaha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Aha... Ale i tak, jak juz polowisz to mozesz cos napisac. Dzieki Raczej porzucałem - ta czynność odbywa się samoistnie. Kije miotają niby od niechcenia a osiągi, świetne. Dobrze się ładują, są stosunkowo cienkie w przekroju, extra wyglądają, oszlifowany grafit rozjaśniony odcień, lekkie - drapieżny wygląd... Ugięcie pełne z przewagą górnej sekcji, czuć mocny dolnik a zarazem przy wymachu kij zaczyna pracować już od jednej trzeciej (dół) długości. Niby sprzeczne, jednak tak to u mnie działa. Nazwa własna serii "SAMUM NANO". Jestem zadowolony szczególnie z design. Druga sprawa, karpiówki to nie spiny, casty. Mają po prostu dobrze rzucać i amortyzować zrywy silnych ryb. To pierwsze kryterium potwierdzam bez dwóch zdań. Drugie muszę sobie wypracować na rybach. Może więcej za tydzień, jutro wyjeżdżam na kilkudniową zasiadkę połączoną z porannym kłuciem szczupali. Wczoraj udało się trzy sztuki w ten sposób odprawić w tym jeden na ponad siedemdziesiąt. Poranne mgły zachęciły ryby do aktywności, ostatnimi czasy było z tym różnie. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Dzięki za odp, blanki spinningowe pewnie będą równie dobrze się spisywały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Już więcej wiem nt. mojego Nano. Będzie po 6.10 a zatem do 12 powinienem się uwinąć z budową i wtedy opiszę jakie wrażenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Już więcej wiem nt. mojego Nano. Będzie po 6.10 a zatem do 12 powinienem się uwinąć z budową i wtedy opiszę jakie wrażenia Juz Tomek wymyslilej w co zbroisz? KR tytan czy cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Juz Tomek wymyslilej w co zbroisz? KR tytan czy cos innego?Docelowo będą Torzite Jednak chyba z kaską się nie wyrobię i przez może 2-3 tygodnie założę rezerwowy set "Y" Lecz to nie jest przesądzone, kombinuję jak koń pod górę żeby nie bawić się w dodatkowe przezbrajanie. Ale tak czy siak, KR RULES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 na maxa wiec jaki uchwyt? standardowo DPS czy eksperymentujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Eksperymentuję a właściwie powielam nowość z Hersa. Bo nie wiem czy wiesz ale go przezbroiłem hehehe Ano założyłem dużo lżejszego i fajniejszego TVS-TS z rurką własnej roboty A do Vegtera zamówiłem od Roberta tą karbonówkę z czerwoną nitką, wydaje mi się że będzie wyglądać fajnie. Musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 No nie chwaliles sie Zdjecia jakies podeslij I jak ten TVS w lapce sie trzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Fotki wstawię, bo muszę hahaha a Ty wiesz gdzie Co do TVSa. Uchwyt wręcz mnie zachwyca wizualnie ale leżeć nie leży jak wygląda Owszem nie odczuwam większego dyskomfortu ale moim skromnym zdaniem powinien być ciut grubszy, choć łapki nie mam dużej Chodzi mi o ścianki przy samej stopce młynka, mogły by być cieńsze a środeczek na tubę 16-17mm a nie mikrusią piętnasteczkę. Za to przewodzenie drgań jest odczuwalnie lepsze niżli w przypadku zwykłych uchwytów zamkniętych jak DPS, IPS czy to moje mudholowskie cudo którego nazwy chyba nigdy się nie nauczę hehehe Nawet instalując je na grafitowych arborach. Dlatego Vegterek też będzie na nim. Tylko dokładniej będzie to TVS-TK, tak dla odmiany Kurde marzy mi się przewodzenie takiego TVSa z komfortem DPSa Soft Touch :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Spoko spoko to zajrze jak wstawisz te foty A ze przewodzenie lepsze to dobra wiadomosc, tez planuje robic nastepny kijaszek na nim, ale do tego jeszcze chwila Tez bedziesz go instalowal na tych twardych grafitowych arborach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Oczywiście że na twardzielach, przecież ten uchwyt jest po to stworzony No i Vegtera trza będzie porównać do Hersa, który bardziej sensoryczny hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Jak juz porownasz, to biore Cie na spytki, a pozniej kupuje jakies 15lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Spoko loko, będę cały Twój A jak dobrze pójdzie to i ja zaopatrzę się w piętnastkę, pod lżejsze zedy 7-20g może być ideał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Spoko loko, będę cały Twój A jak dobrze pójdzie to i ja zaopatrzę się w piętnastkę, pod lżejsze zedy 7-20g może być ideał To jest wlasnie moj plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Do mnie w tym tygodniu powinien kurier zapukać z blankiem SLF8615-2N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Kurcze , nikt nic puki co nie napisał konkretnego o blankach Nano z FA spiningowych . A ktoś z kolegów orientuję się jaka jest różnica między SLS-ami Nano a zwykłymi SLXF-ami , również w technologii nano ? Grubość ścianek i relatywnie mniejsza średnica w SLS- wydaje sie sprawą jasną ...Ciekawy jestem jak z akcją SLS-a nano mocno szczytowa ? ...Ktoś coś ? PZdr Edytowane 25 Września 2014 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi