Skocz do zawartości

Używa ktoś blanków Fishing Art z serii nano?????

krzysztof27031

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze , nikt nic puki co nie napisał konkretnego o blankach Nano z FA spiningowych . A ktoś z kolegów orientuję się jaka jest różnica między SLS-ami Nano a zwykłymi SLXF-ami , również w technologii nano ? Grubość ścianek i relatywnie mniejsza średnica w SLS- wydaje sie sprawą jasną ...Ciekawy jestem jak z akcją SLS-a nano mocno szczytowa ? ...Ktoś coś  ? :)

PZdr

Dlatego wszyscy czekaja na tych pierwszych co zakupia i cos napisza ;) Jak narazie pewnie malo osob je posiada, dlatego opinii na ten temat wlasciwie brak...

Dziś przed południem dotarł do mnie blank SLF8615-2N.

Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Kijek zbudowany na tym blanku ma służyć do łowienia boleni na przynety od 6/7g do 22/24g. Na "sucho" sprawia wrażenie idealnego do takich zastosowań. Szybki o pół parabolicznym ugięciu, niezwykle stabilny-po machnięciu nie buja się we wszystkie strony.

Jeśli w weekend nie zasiedze się na rybkach to we wtorek będą testy na Wisełce a narazie klej pod rękojeścią dosycha.

• Like 1

Dziś przed południem dotarł do mnie blank SLF8615-2N.

Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Kijek zbudowany na tym blanku ma służyć do łowienia boleni na przynety od 6/7g do 22/24g. Na "sucho" sprawia wrażenie idealnego do takich zastosowań. Szybki o pół parabolicznym ugięciu, niezwykle stabilny-po machnięciu nie buja się we wszystkie strony.

Jeśli w weekend nie zasiedze się na rybkach to we wtorek będą testy na Wisełce a narazie klej pod rękojeścią dosycha.

jestem po testach i powiem krótko:

nie chcę innego kija do brzegowego łowienia boleni :)

kij komfortowo ogarnia przynęty od woblera 6cm i 6g po ukleje RH12 model 2011.

a przynęty latają z niego jak z katapulty :)

• 3 tygodnie później...

Pozwolę sobie odświeżyć temacik bo blank w końcu dotarł :D   : Vegter Boron Nano SS7025-1N

Cóż mogę powiedzieć: cudo, cudeńko ;)  Jak to boron gnie się calusi, jest szybki, niesamowicie czuły. Jeszcze nie zbroiłem, jestem dopiero w trakcie, ale sądzę że będzie mieć idealną progresję z dużą mocą oczywiście. Przecież to 25lbs. Jak na borona niezbyt ciężki choć spodziewałem się jeszcze mniejszej wagi a tu mamy 70g z 2,13m jednego kawałka. Za to dobre, naprawdę dobre wyważenie golizny bo raptem 76cm od butt. Ścianki wbrew pozorom nanotechnologii rozsądnych wymiarów, takie dające wizualną pewność a nie papierek. Niestety nie mam aż tak dokładnego sprzętu aby je rzetelnie pomierzyć, tylko średnice zewnętrzne-dużych różnic nie ma w porównaniu do katalogowych. Oczywiście nie jest idealnie prosty, ach ta przypadłość boronowych konstrukcji :wacko:  Lecz nie płaczę, jakoś da się go uzbroić ;)  Ale dobra, miało być o porównaniu do zwykłych konstrukcji. Więc poza wagą najbardziej rzuciła mi się w oczy-łapie? :D  większa sztywność. Będzie dobrze ciąć z topa hahaha No i wyważenie, też na plus. Coś więcej może uda mi się powiedzieć za kilka dni jak połowię, mam nadzieję że też będą ryby :D