Radbraw Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Witajcie, szukam,szukam i szukam, wszędzie pusto ewentualnie jakieś dziwne kolory lub 7 cm rozmiar.Gdzie w sieci lub warszawie mogę kupić Blinkery 11 cm w kolorze perłowym ? Będę wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
000kamyk000 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 w tym sklepie jest trochę kolorów: http://www.pirania-sklep.pl/przynety-gumowe/delalande/blinker/2.html?sort_by=name&direction=asc&limit=12&filter[display_mode]=box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Tak, znam ale podstawowego/perłowego brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zobacz w sklepie internetowym szczupaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) W centrum wędkarstwa napewno były Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez Gazdzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 hurtownia elmech fishing zajmują sie dystrybucją gum na polske http://www.elmech-fishing.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 moja ulubiona guma na szczupaki. Poszukaj w CW na Wybrzeżu Gdyńskim, pakowane po 1 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 16 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 hurtownia elmech fishing zajmują sie dystrybucją gum na polske http://www.elmech-fishing.com/Wreszcie się udało. michallucek dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 moja ulubiona guma na szczupaki. Poszukaj w CW na Wybrzeżu Gdyńskim, pakowane po 1 szt.Trochę się podepnę pod wątek (sorry za OT). Muskie, mógłbyś dać znać, jak łowisz tą gumą? kiedyś naczytałem się po niej, kupiłem trochę (w sklepie szczupaczek właśnie) i nad wodą przeżyłem zawód. mianowicie: albo ja robię coś źle albo ta guma zupełnie nie pracuje (za twardy materiał?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) Trochę się podepnę pod wątek (sorry za OT). Muskie, mógłbyś dać znać, jak łowisz tą gumą? kiedyś naczytałem się po niej, kupiłem trochę (w sklepie szczupaczek właśnie) i nad wodą przeżyłem zawód. O to samo chciałem spytać.Te mniejsze zamiatają ogonkami ok, ale jedenastki zaczęły pracować dopiero po 3 gotowaniu i rozciągnięciu.Tylko że to już nie ta sama guma. Edytowane 16 Września 2014 przez havy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Moje blinkery dobrze pracują. Poza tym, że machają ogonkiem, to jeszcze "lusterkują", czyli eksponują boki. Używam główek Gamakatsu Big Game, raczej lekkie 10-15 g, hak chyba 6/0. To, że guma jest trochę twarda uważam za zaletę. Generalnie gumy firmy Delalande nie należą do zbyt miękkich. Szczupak jak nawet ją trafi, to zostawia ślady zębów, ale guma nadal się nadaje. W przypadku np. super miękkiego Mann'sa guma bardzo szybko się niszczy. Blinker jest gumą "wielokrotnego" użytku Z czasem otwór po główce przy czubku gumy "wyrabia się" - wtedy odcinam ok. 0,5 cm i wbijam hak główki trochę powyżej pierwszego otworu. Nie ma to wpływu na pogorszenie pracy/mniejszą ilość brań.Jeśli chodzi o techniki połowu, to stosuję dość wolny opad, a czasami zwykłe prowadzenie z podszarpywaniem. Używam głównie białych i perłowych z czarnym grzbietem/i/lub czerwonym pyskiem oraz cytrynowych (wściekle żółtych). Na Blinkera złowiłem mojego największego szczupaka na Zegrzu, 93 cm. Kilka razy wygrywałem zawody stosując Blinkery. Nie wspomnę o dziesiątkach, a nawet setkach szczupaków łowionych w Szwecji i na Alandach . Poza tym nie bawię się w "paprochy". Dla mnie guma rozpoczyna się od 10 cm wzwyż 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Jeszcze o Blinkerach. Ostatnie przynęty kupowałem jakieś 2-3 lata temu, a większość moich zapasów pochodzi z końca XX wieku/początku XXI wieku .Może obecnie materiał jest rzeczywiście twardszy, niż we wcześniejszych egzemplarzach ? Może nastąpiła jakaś zmiana w materiale ?Ja nigdy nie "polepszałem" Blinkerów, nie było takiej potrzeby.To moja ówczesna firma Tristar wprowadziła w II połowie lat "dziewięćdziesiątych" te przynęty na polski rynek, razem z uznanymi Sandrami. Byłem osobiście w fabryce Delalande, testowałem ich prototypy. Na potrzeby polskiego rynku zaprojektowałem i zleciłem we Francji produkcję Blinkera 7 cm. Fajne czasy . . . Ale osobiście zdecydowanie wolę wielkość 11 cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi