harp Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Jadę z rodzinką w pierwszą dekadę czerwca. Miała byc Ustka ale niestety klmka zapadła:( Łapię wszystkimi metodami. Czy mam jakieś szance na nie zmarnowane wędkarsko 2 tygodnie? Bellony, trocie, sandacze, płastugowate...???? Rozwód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Znam wszystkie gatunki z wymienionych ale ten ostatni to chyba introdukowany? sorry za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 W Zatoce do ok połowy czerwca belony, można łowić je z brzegu, ale lepiej popłynąć z miejscowym przewodnikiem. Poza tym w porcie w Jastarni jeszcze 1-2 lata temu było sporo okoni w przedziale głównie 15-25cm, trafiają się też większe. W porcie można też złowić tęczaka którym masowo zarybiono Zatokę żeby tępił ciernika. Kolega łowił też z gruntu ładne płocie. Trocie i łososie są w Zatoce, ale głównie na głębokiej wodzie, więc w grę wchodzi tylko trolling. Na głębokiej wodzie ponoć też trzymają się sandacze. Od strony morza nie wiem ale słyszałem że wiosną ładnie biorą flądry i trafiają się rybakom trotki, ale Hel nie jest najlepszy do łowienia troci z brzegu. Kupa piachu i zero kamieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Dzięki WIELKIE!!!A może ktoś wie czy te bellonki w zatoce z brzegu to muchówką da sie łowić? Moze jakieś trociowe rzeki blisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Dogadaj się z szyprem kutra JAS 2, nałowisz się belon do bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi