Panowie mam straszny dylemat czy oby ta metoda działała tylko za wschodnią granicą ? Od czerwca próbuję coś wyłuskać dzięki takim zestawom czyli ciężarek ok 10-12 gram połączony z hakiem a na nim twisterek i ani brania do tej pory. Próbowałem na różnych łowiskach nawet na tych co jest multum okonia i co na zwykły zestaw czyli twiester+główka coś się dzieje ale jak założę czuberaszka kompletnie nic ani brania. Ktoś z kolegów używa tego na polskich łowiskach ? ma jakieś efekty ? gdzie może leżeć błąd ? może te nasze polskie ryby mają w 4 literach kombinację ze wschodu ?
Pytanie
suhhar
Witam !
Panowie mam straszny dylemat czy oby ta metoda działała tylko za wschodnią granicą ? Od czerwca próbuję coś wyłuskać dzięki takim zestawom czyli ciężarek ok 10-12 gram połączony z hakiem a na nim twisterek i ani brania do tej pory. Próbowałem na różnych łowiskach nawet na tych co jest multum okonia i co na zwykły zestaw czyli twiester+główka coś się dzieje ale jak założę czuberaszka kompletnie nic ani brania. Ktoś z kolegów używa tego na polskich łowiskach ? ma jakieś efekty ? gdzie może leżeć błąd ? może te nasze polskie ryby mają w 4 literach kombinację ze wschodu ?
Top użytkownicy dla tego pytania
16
12
12
11
Popularne dni
19 Paź
10
18 Mar
10
9 Wrz
9
27 Sie
8
Top użytkownicy dla tego pytania
MieczysławS 16 odpowiedzi
Lepton 12 odpowiedzi
Alexspin 12 odpowiedzi
DelTor0 11 odpowiedzi
Popularne dni
19 Paź 2016
10 odpowiedzi
18 Mar 2016
10 odpowiedzi
9 Wrz 2014
9 odpowiedzi
27 Sie 2014
8 odpowiedzi
Popularne posty
pawlik832
Moje dwie metody zbrojenia pod czeburaszkę.
zelo
przynęty może nie wyglądają dobrze ale łowią, są to moje pierwsze ukręcone przynęty pod czeburaszke, większość niestety odpłynęła w paszczy zębatych których na mojej rzece nie brakuje
WedkarzIncognito
Niemalże wszystkie swoje jaskółki (4-14 cm) mam uzbrojone w haki (mikado i kamatsu cheburashka) z dużym oczkiem + czeburaszka i nie zauważyłem znaczących różnic w braniach lub zacięciach względem jask
Opublikowane grafiki
207 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi