Skocz do zawartości

Łowcy wędkarskiej historii - śladami namacalnych dowodów

Matta

Rekomendowane odpowiedzi

Polacy są świetnym, twórczym narodem tylko przez brak zgody i jednego punktu wspólnego ciągle skaczemy sobie do gardeł. Brak zgody nie buduje tylko rujnuje.

Tak a wszędzie na świecie to ludzie w mleku się kąpią i zajmują się jedynie wyznawaniem sobie miłości.

Jeżeli myslisz że wszędzie jest dobrze tylko nie w Polszy to chyba nie włączałeś dawno telewizora :)

Co do jednego punktu to naszczęscie u nas tak nie ma że trzeba go mieć aczkolwiek są tacy co by chcieli żeby tak było np  PISIORY ;)

IZRAEL, TURCJA, ZEA w tych krajach to o czym pisałem nie jest tematem tabu wręcz przeciwnie. Polecam kiedyś odwiedzić.

Tak telewizora dawno nie włączałem bo wystarczy mi posłuchać ludzi i popatrzeć na ten kraj, lubię mieć własne zdanie a nie być poddawany socjotechnice medialnej. Hmmm PISIORY.. mi nic nie zrobili i zdawkowa dyskusja na temat partii politycznych niczemu nie służy. Każdy znajdzie coś dla siebie i w jakimś kierunku się zwróci. Patrząc obiektywnie w każdej formacji politycznej znajduję coś dla siebie ale teksty typu KOMUCHY PISIORY ZŁODZIEJE HOMOSIE to dla mnie mocno subiektywne podejście do tematu więc rzeczowo nie pogadasz.

Zresztą regulamin J.PL mówi jasno, że dyskusje o polityce są mocno nie wskazane.

Miłego ;-)

Chyba nawet wcześniej. Kojarzę jedynie, że krążyła legenda w mojej mieścinie, o wyższości tej z Kędzierzyna nad tą z Gorzowa ale już 100% pewności nie mam :(

Jeśłi mnie pamięć nie myli była tylko jedna: z Gorzowa. Ta z Kędzierzyna była tylko tam konfekcjonowana. 

U.

• Like 1

• 3 miesiące temu...

O jej :rolleyes:  jakie cudeńka....Posiadam kilka sztuk tych modeli  z czerwonym oczkiem po lewej....Może ktoś wie jaką nazwę nosiły te modele....Kupiłem z rok może więcej wzorowaną na nich blaszkę ,ale z cieńszej blachy i z dodat.kotwiczką pod nazwą Karna Ekspedycja.A jaką nazwę miały te :( ,podpowie ktoś.

Edytowane przez Fred Arbogast

Nie gdzies z 90-tych? Podobna kiedys mialem :)

W '90 to się na japońskie Super Shinobi łowiło , na Cormorany, Strofty i inne zachodnionowoczesne powrósła. Z plecionkami włącznie. Zaś ta ze zdjęcia to mi raczej wczesnym Gierkiem zalatuje :)

Edytowane przez Fugazi

O jej :rolleyes:  jakie cudeńka....Posiadam kilka sztuk tych modeli  z czerwonym oczkiem po lewej....Może ktoś wie jaką nazwę nosiły te modele....Kupiłem z rok może więcej wzorowaną na nich blaszkę ,ale z cieńszej blachy i z dodat.kotwiczką pod nazwą Karna Ekspedycja.A jaką nazwę miały te :( ,podpowie ktoś.

Te blaszki to krakowskie kąckówki.

post-58920-0-44913700-1421139659_thumb.jpg

Edytowane przez tarpio
  • Like 3

Mam jeszcze takich kilkanaście :) Te środkowe najszersze zabójcze na szczupalki w największy upał jak już na nic nie chcą ani spojrzeć.Mam je w pudełku ale traktuję jak relikwie.Trafiają na agrafkę raz na kilka lat w calkowicie beznadziejnych sytuacjach i to w miejscach gdzie wiem że napewno nie ma zaczepów.

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Kurde... ja mam pełno takich starociów ,na niektórych uczyłem się łowic ,za znalazły by sie i stare bambusówki z  przed kilkudziesięciu lat ,kołowrotki z ruchoma szpula ,i troche nowsze produkcji Czechosłowackiej,Radzieckiej ,i DDR,potem Silstary,Germiny nie wspominając juz o Literaturze... to wszystko gdzieś jest ... :rolleyes: tylko gdzie ja to upchałem..?

Edytowane przez Greg1407

Ja pierwszy spining kupiłem właśnie w DDR, Germinę. Byłem w 7 klasie SP, na koloni - lata 80'te. Owy spin był najładniejszy, czerwony z porcelanowymi przelotkami, wow... ;) 

Szkoda, że później się okazało, że był to kij na suma ( tak mi się wydaje ). Po łowieniu nim przez 0,5h miałem dość. Większość czasu przeleżał w pokrowcu ;)

Moje blaszki. Przeważają czaple, jest trochę Warszawskiego Suma, SPSW Kraków, Sprzęt Wędkarski Kraków i  Dewar które ciężko już spotkać.

post-58920-0-91533900-1422998473_thumb.jpg

Edytowane przez tarpio
  • Like 4