mar233 Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Czesc moze ktos podpowie co to za blach ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Ta alga to sowiecka na 90%. Zresztą starego sprzetu mam masę, łącznie z muchówką szklakiem, pudłem kołowrotków i blachami. Jak znajdę chwilę czasu to wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Ostatnio zdobyłem kilka blaszek, większość jest polskich ale jest też dam i abu, nie znam tylko pochodzenia dwóch blaszek z 4 tego zdjęcia trzeciej i czwartej castor2, może ktoś podpowie. Aha i tej trociowej z nitowaną warstwą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Czy Gnom z trzeciego zdjęcia ma wybitą łuskę na awersie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Nie ma, jest gładki srebrny, to chyba jedne z pierwszych czapli bitych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Moja ostatnia perełka nabyta tu na forum, 12cm heintz z czaplą. Dla porównania z nieco mniejszym modelem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Dopiero dzisiaj trafiłem na ten wątek .... ufffff ale historie i obiekty i jedno i drugie bezcenne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Dopiero dzisiaj trafiłem na ten wątek .... ufffff ale historie i obiekty i jedno i drugie bezcenne.W porównaniu do Twojej "szafy pełnej niespodzianek" i tak blado to wypada 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Daj spokój. Miłe jest to co piszesz ale prawda jest taka, że macie fantastyczne obiekty w swoich zbiorach. Jedni posiadają je z przypadkowych wykopalisk piwniczno/garażowo/strychowych i dzięki takiemu wątkowi nie popełniają błędu wielu osób...nie wyrzucają ich na śmietnik. Może są to zalążki szerszych kolekcji? Inni tak jak Ty specjalizują się w określonym typie zbiorów, świadomie ukierunkowanych i opartych na konkretnej wiedzy. Z tytułu wykonywanego zawodu, cenię wszystkie możliwe opcje aby tylko prowadziły do zachowania historii (a jak wielu z nas wie, wędkarstwo na ziemiach polskich miało ogromny wpływ nawet na naszą państwowość)W moich zbiorach, tylko część obiektów jest całkowicie Polskich wytwórców i pokazywałem je już w wątku "Moja szafa" więc nie wiem czy jest sens prezentować je tutaj ponownie. Natomiast co ciekawe mam sporą ilość sprzętu zachodniego, który prywatnym importem trafił do Polski i tutaj był przez wiele lat używany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Myślę że to właściwy wątek , kojarzy ktoś może co to za wobki ? Chodzi mi o te dwa ,obszarpańce" , Dostałem je jakiś czas temu i nijak zidentyfikować nie mogę . Mają swój urok i w mojej kolekcji zajmują szczególne miejsce . Tu na fotkach razem z prawdziwą perełką ABU Killer który ma prawdopodobnie około 50 lat! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Tylko wzdycham do tego Killerka Natomiast te "drewniaczki" ? mam DAMa z lat 60-tych o bardzo podobnym kształcie korpusu w kształcie cygara (pomimo że jest łamańcem, dwu segmentowym). Blaszany ster, przykręcany do korpusu również jest podobny(u mnie napis DAM). Końcówki drutu zawinięte za siebie tworzą oczko. Ale to tylko przypuszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Tylko wzdycham do tego Killerka Natomiast te "drewniaczki" ? mam DAMa z lat 60-tych o bardzo podobnym kształcie korpusu w kształcie cygara (pomimo że jest łamańcem, dwu segmentowym). Blaszany ster, przykręcany do korpusu również jest podobny(u mnie napis DAM). Końcówki drutu zawinięte za siebie tworzą oczko. Ale to tylko przypuszczenie Dzięki BOB to pierwsza sensowna informacja na ich temat . Przy okazji takie Gębskie ktoś widział ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Chyba świeża dostawa lub się wyroiły http://jerkbait.pl/topic/67664-s-unikalne-woblery-trociowo-pstr%C4%85gowe-przy-zakupie-5-sztuk-6-ta-gratis/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Nie ma, jest gładki srebrny, to chyba jedne z pierwszych czapli bitych?Wygląda na to że tak. Podwójny okręg w którym znajduje się nazwa "Sprzęt Rybacki Warszawa" Fajne blaszki. Na 4 zdjęciu masz polsping płoć dwie sztuki castor i coś czego nie znam Ostatnio troszkę uzupełniłem i ja swoje zbiory Edytowane 9 Stycznia 2016 przez wojti80 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) . Edytowane 9 Stycznia 2016 przez slava Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Wygląda na to że tak. Podwójny okręg w którym znajduje się nazwa "Sprzęt Rybacki Warszawa" Fajne blaszki. Na 4 zdjęciu masz polsping płoć dwie sztuki castor i coś czego nie znam Ostatnio troszkę uzupełniłem i ja swoje zbioryMam kilka blaszek z logiem "Sprzęt Rybacki Warszawa" i wszystkie na awersie mają wybitą łuskę. Mam też kołowrotek z takim logiem i w porównaniu do kręciołków z samą czaplą bez napisu wydaje się porządniej wykonany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Przejąłem od kolegi:wstawiane do sklepu 'Moby Dick' w podziemiu ul.E.Plater autorem był Zenon... teść chyba S.Nowickiego? z Salara.Posrebrzane korpusy i skrzydełka produkcja ok. połowy 80' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Mam kilka blaszek z logiem "Sprzęt Rybacki Warszawa" i wszystkie na awersie mają wybitą łuskę. Mam też kołowrotek z takim logiem i w porównaniu do kręciołków z samą czaplą bez napisu wydaje się porządniej wykonany.hmmmmam kilka na których wyraźnie widać wybite oznaczenia, sporo takich które mają szczątkowe napisy z racji wyrobienia się sztancy a jednak zadna z nich nie ma łusek na awersie.. Piotr wrzuć jakieś zdjęcieCo do kołowrotków to potwierdzam . Te które mają podwójne okręgi a w nich wpisane oznaczenia fabryczne sa dużo lepiej wykonane niż ich późniejsze wersje. Edytowane 13 Stycznia 2016 przez wojti80 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Moje żabcie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 I może ktoś pomoże ? W IDENTYFIKACJI Co do dwóch mam pewne przypuszczenia . W środku blaszka , zupełnie nie wiem kto to poczynił . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 I jeszcze taka ciekawostka , odnaleziona dosłownie na złomie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 ładny grawer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 hmmmmam kilka na których wyraźnie widać wybite oznaczenia, sporo takich które mają szczątkowe napisy z racji wyrobienia się sztancy a jednak zadna z nich nie ma łusek na awersie.. Piotr wrzuć jakieś zdjęcieCo do kołowrotków to potwierdzam . Te które mają podwójne okręgi a w nich wpisane oznaczenia fabryczne sa dużo lepiej wykonane niż ich późniejsze wersje.Ja mam tylko trzy i wszystkie z fakturą łuski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Ten rekin ... Bedziemy musieli o nim pogadac ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Ostatnio trafiłem taką blaszkę. Ma nietypową konstrukcję. Gdyby nie była uzbrojona nigdy bym nie pomyślał że to przynęta na ryby. Ciekawi mnie kto był tego producentem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi