mero Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Dzięki ale jeszcze trochę brakuje do twojego zbioru kolego WOJTI Edytowane 21 Lutego 2016 przez mero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 BOB zanim się tu pokazałem wiele razy byłem w twojej szafie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Bob piękna szafa. Własciwa ekspozycja a w środku widze same perełki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) A to Moje Big Fish-e, przynajmniej w pudełkach z taka nazwą je kiedyś nabyłem( zgadza sie @ Thymallus?) I jeszcze inne perełki: Dwa stare Dorado o nazwie Hornet, i woblery f-my "Pike". Nie wiem czy to nie protoplasta Dorado, bo 2 lata później Dorado produkowało swoje woblery i wypuszcało w pudełkach o identycznej szacie graficznej, tylko zamiast nazwy "Pike" było "Dorado", a pike zniknęło z rynku.Wszystkie woblery z lat 90-tych. Edytowane 21 Lutego 2016 przez proraf 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Jeszcze nie ruszane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 A to Moje Big Fish-e, przynajmniej w pudełkach z taka nazwą je kiedyś nabyłem( zgadza sie @ Thymallus?Jak najbardziej się zgadza. Na pewno woblerki są pełnoletnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Jak najbardziej się zgadza. Na pewno woblerki są pełnoletnie... Hej !!!Na tonącego tęczaka 6 cm z górnej fotki złapałem trotkę na Gwdzie 57 cm oraz parę potoków.Bardzo fajna praca.Niestety wobek został na zaczepie.Pozdrawiam Mario. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) W końcu udało mi się dorwać blaszkę bez wybitej faktury łuski z logiem "Sprzęt Rybacki Warszawa" W porównaniu do tej z samą czaplą jest zrobiona z grubszej blachy. Edytowane 4 Marca 2016 przez tarpio 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Kurcze.... ale super sprawa z tymi pamiątkami z dawnych lat Sam mam dopiero 20 lat, ale takie starocia kręcą mnie bardziej niż te wszystkie ''nóweczki''.... Mój świętej pamięci pradziadek także był wytrawnym wędkarzem, posiadam nawet jego kartę wędkarską, torbe z którą chodził na ryby..... Moja rodzina chciała wyrzucić wszystkie jego rzeczy ''leżą i się kurzą'', na szczęście zatrzymałem to sobie i teraz będę mógł się pochwalić moją kolekcją Mam bambusowe wędki z kołowrotkami ze szpulą ''wzdłuż'' (nie wiem jak to napisać). Posiadam sporą kolekcję starych wędzisk, mam stare rexy, jakieś kołowrotki z czech, bodajże z niemiec (sam dokładnie nie wiem, bo to znam tylko z opowieści mojego wujka, a sam nie potrafie rozszyfrować skąd one są), tony starych blach wahadłowych, kilkanaście jeszcze z pudełkiem Na każdym kołowrotku jest żyłka, najśmieszniejsza jest przy tych bambusowych.... grubości palca, i sztywna jak drut hahhahaha Wujek mówił, że pradziadek tym duże karpie łowił Jak pojadę do prababci (bo u niej to trzymam), porobie wszystkiego fotki i wstawie, też chętnie pochwale się swoim arsenałem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Tylko nie waż się tego sprzedawać bo będziesz żałował przez resztę życia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Kurcze.... ale super sprawa z tymi pamiątkami z dawnych lat Sam mam dopiero 20 lat, ale takie starocia kręcą mnie bardziej niż te wszystkie ''nóweczki''.... Mój świętej pamięci pradziadek także był wytrawnym wędkarzem, posiadam nawet jego kartę wędkarską, torbe z którą chodził na ryby..... Moja rodzina chciała wyrzucić wszystkie jego rzeczy ''leżą i się kurzą'', na szczęście zatrzymałem to sobie i teraz będę mógł się pochwalić moją kolekcją Mam bambusowe wędki z kołowrotkami ze szpulą ''wzdłuż'' (nie wiem jak to napisać). Posiadam sporą kolekcję starych wędzisk, mam stare rexy, jakieś kołowrotki z czech, bodajże z niemiec (sam dokładnie nie wiem, bo to znam tylko z opowieści mojego wujka, a sam nie potrafie rozszyfrować skąd one są), tony starych blach wahadłowych, kilkanaście jeszcze z pudełkiem Na każdym kołowrotku jest żyłka, najśmieszniejsza jest przy tych bambusowych.... grubości palca, i sztywna jak drut hahhahaha Wujek mówił, że pradziadek tym duże karpie łowił Jak pojadę do prababci (bo u niej to trzymam), porobie wszystkiego fotki i wstawie, też chętnie pochwale się swoim arsenałem Jeżeli bedzie taka możliwość to wrzuć te fotki. Koledzy pewnie pomogą zidentyfikować rzeczy i bedziesz wiedział więcej o tych "skarbach". Może nawet znajdzie się jakiś pasjonat, co pomoże Ci to wszystko odpowiednio wyeksponować i być może powstanie nowa szafa. Szafga Boba już słynna jest, także jeżeli faktycznie masz tam jakieś skarby, to warto o nie troche zadbać i niech cieszą oko.Jeżeli bedziesz miał chęc to i inni bedą mogli podziwiać eksponaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 @Squidward możesz mieć tam jakieś prawdziwe perełki. Koniecznie porób zdjęcia i się pochwal na forum. Koledzy pomogą zidentyfikować eksponaty Ja niestety będąc sporo młodszym od ciebie nie zadbałem o pozostałości po wędkarskiej pasji mojego ojca i do dziś nie przetrwało w zasadzie nic. A było sporo blach, wędek i kołowrotków. Głównie z polspingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) WCZORAJSZY POŁÓW Edytowane 14 Marca 2016 przez mero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 W moich szpargałach znalazłem taką. oto przynętę, która na pewno ma pięćdziesiąt lat a być może jeszcze więcej... Prócz śmigiełek obrotowy jest również korpus. Brak sygnatury... Może ktoś - coś wie na temat tej bardzo zmyślnie wykonanej przynęty? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jest to tak zwany "devon". Na takie dewoniki łowiło się pstrągi i okonie.Przynęty te jakoś wypadły z obiegu, nie wiem czemu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Ta przynęta ma znaczną masę - porównywalną z masą starej polspiningowskiej "Kalewy nr 3".... Ten ołowiany korpus ma długość ponad 3cm a cały korpus/drut 7,5cm. Według mnie to mogła być przynęta na rzeczne łososie lub ...bolenie. Edytowane 15 Marca 2016 przez Dokuś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Moją, ktoś usiłował uatrakcyjnić ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Już nie pamiętasz kto był taki zdolny malarsko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Co się wstydzisz ... przyznaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Sie Robercik ciesz że ja tylko sprawdzasprawdzałem jak malują nowe pędzelki a nie jak klepie nowy młotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 trochę przybyło:stadko wahadeł i nowy Heintz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Stadko obrotówek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Fabryczni zapakowana "Uklejka" z 1983r 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Najbardziej mnie dziwia przynety w oryginalnych opakowaniach. Taka uklejka na przyklad przelezala tyle lat i wody nie widziala. Rozumiem, ze dzisiaj moglbym taka kolekcje tworzyc. Kupowalbym po 11szt kazdej przynety, z czedo jedna do szuflady a reszta do wody. 30 i wiecej lat temu to chyba sprzetu nie bylo tak duzo stąd wydawo mi sie ze nikt kolekcjonowac nie będzie. Skąd wy to wygrzebujecie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Akurat "uklejkę " dostałem w prezencie od innego kolekcjonera (wydaje się niemożliwe? ) Najczęściej to przypadek ale trafia się do starszego wędkarza lub jego spadkobierców, którzy czasem, szczęśliwie nie wywalają tych "śmieci". Ale to tylko jeden ze sposobów. Warto mieć również czujnych kolegów, którzy bezinteresownie dają cynk jak coś wypatrzą ...dzięki temu jedzie do mnie fabrycznie nowy abulec w komplecie fabrycznym z lat 70-tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi