BOB1 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Ja go kupiłem na Allegro za 9,90 ... i nikt go nie chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Ja trochę drożej ale też mam ten z 1950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 I z katalogu z 1950 i z 1954 i jeszcze więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Ooooooo ! Moja pierwsza, gruntowa katucha... Edytowane 24 Marca 2016 przez Gadda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 I z katalogu z 1950 i z 1954 i jeszcze więcej DSC03867.JPGWszystkie z czaplą czy są tu też wyroby innych producentów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Same czaple oprócz tego białego ale to też polsping 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Fajne, ja mam tylko ten jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Nie "tylko" ale "dopiero" ten jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Kołowrotki nie moja bajka. Kiedyś zacząłem je zbierać ale odpuściłem. Nie mam miejsca na ich składowanie. Zostają tylko blachy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Co prawda nie krajowe, ale bardzo ładne i pięknie chodzą w wodzie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 "Złoty Lew" ... wyroby tej firmy, darzą wyjątkowym sentymentem. To pierwszy prezent wędkarski jaki otrzymałem 36 lat temu, od wtedy jeszcze mojej "nie żony" Opakowanie mam do dzisiaj i właśnie tak mi przyszło do głowy, że jest to Obiekt nr. 1 w kolekcji moich staroci 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Stołeczne sumiki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Wpadł mi ostatnio spory worek,,żelastwa,, większość blach to wyroby z minionej epoki, raczej mi już znana bynajmniej ze zdjęć, jednak jedną z blach , chyba Czapla, widzę pierwszy raz, długość 9 cm waga ok 17 g , tak naprawdę nie wiem czy to oryginał czy hand made, jak by ktoś coś wiedział (blacha była ze ,,stalką,, ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Mój pierwszy sprzęt wędkarski darowany przez dziadka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Mój pierwszy sprzęt wędkarski darowany przez dziadkaSzacun Kolego, że zachowałeś taki sprzęcior na pamiątkę! (Zwykle nowsze sprzęty wypierają starsze i w takim momencie nie myśli się o tym, aby ten starszy sprzęt zachować na pamiątkę...) Pozdrawiam! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Ja wrzucę skany kilku stron katalogu DAM-a z 1961 roku. Już wtedy był sprzęt UL jak widać po specyfikacji spinningów czy kręcioła Quick,a Microlite.Myślę, że dla kolegów-kolekcjonerów z tego wątku ciekawe mogą być strony z błystkami i woblerami. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Wpadł mi ostatnio spory worek,,żelastwa,, większość blach to wyroby z minionej epoki, raczej mi już znana bynajmniej ze zdjęć, jednak jedną z blach , chyba Czapla, widzę pierwszy raz, długość 9 cm waga ok 17 g , tak naprawdę nie wiem czy to oryginał czy hand made, jak by ktoś coś wiedział (blacha była ze ,,stalką,, ) DSC01070.JPGDSC01071.JPGDSC01072.JPGSuper blaszka też widzę ją pierwszy raz ale to raczej oryginał , może nie była produkowana na masową skalę jak gnom czy alga ale to raczej blaszka polspingu która ładnie by wyglądała na mojej tablicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Ja wrzucę skany kilku stron katalogu DAM-a z 1961 roku. Już wtedy był sprzęt UL jak widać po specyfikacji spinningów czy kręcioła Quick,a Microlite.Myślę, że dla kolegów-kolekcjonerów z tego wątku ciekawe mogą być strony z błystkami i woblerami.Super katalog, zazdroszczę. Już dzięki Twoim skanom, zidentyfikowałem jedną przynętę ze swoich zbiorów (a wiec dzięki ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Wątek to historia polskiego spinningu więc wrzucę jeszcze coś co jak najbardziej odpowiada tytułowi Zapomniane i niedawno odnalezione pudełko z dziadkowymi błystkami z lat 50- tych. Pudełko podrdzewiałe ale oryginalne - chyba z UNRY a w środku błyski w większości klepane samodzielnie - cześć wykonana z trzonków od sztućców z rodowymi ornamentami Któregoś dnia trzeba się zabrać za ich oczyszczenie. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Piękna pamiatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Fajna pamiątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Super katalog, zazdroszczę. Już dzięki Twoim skanom, zidentyfikowałem jedną przynętę ze swoich zbiorów (a wiec dzięki )Bob, ja przeglądałem Twój wątek z zawartością szafy - jestem pełen uznania i uważam, że może ten katalog jeszcze się tam zmieści skoro już się przydał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Trochę głupio było mi o to poprosić będę bardzo zobowiązany. W zamian, może coś poradzę aby ten zestaw blach po dziadku, poddać takiej konserwacji aby zatrzymać procesy korozyjne ale równocześnie zachować autentyczny charakter "znaleziska (bo raczej nie będziesz na nie łowił?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Fajnie , że katalog znajdzie się w Twoich zbiorach - bo uważam, ze tam jest jego miejsce a nie wśród współczesnych Dragonów, Kongerów itp. oczywiście nic im nie ujmując Właśnie nie miałem pomysłu na te błystki - z pewnością nie będę ich używał - w wolnej chwili pokombinuję jak je oczyścić na tyle by zachowały ową patynę czasu PS. masz priv. Edytowane 29 Marca 2016 przez Andrzej1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Zobacz na stronę 98 w katalogu poz. 1660 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi