BOB1 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Ten "styropian" to jakaś pianka z wtrysku. Bardzo trwała i mocna. Dzielnie trzyma się do dzisiaj. Natomiast te woblery generalnie uważam za tandetę obrazującą tamte czasy Chyba jestem jednym z nielicznych "dzieci szczęścia" , którzy cokolwiek na to złowili. Warto dodać, że wiele osób uważa je za produkt z ZSRR. Otóż, ruscy jak zwykle w swoim stylu zaczęli produkować kopie/falsy tego produktu Z tego powodu kupiłem ten egzemplarz, aby rozwiać spekulacje Edytowane 6 Września 2016 przez BOB1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Gdzieś jeszcze mam identycznego czarnego, szczupaczka przegubowego z reg. sterem i coś jak Big S'a-chyba z daawnych lat z zapasów ojca Edytowane 6 Września 2016 przez Elton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Szukaj i wrzucaj fotę. Popatrzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Ten "styropian" to jakaś pianka z wtrysku. Bardzo trwała i mocna. Dzielnie trzyma się do dzisiaj. Natomiast te woblery generalnie uważam za tandetę obrazującą tamte czasy Chyba jestem jednym z nielicznych "dzieci szczęścia" , którzy cokolwiek na to złowili. Warto dodać, że wiele osób uważa je za produkt z ZSRR. Otóż, ruscy jak zwykle w swoim stylu zaczęli produkować kopie/falsy tego produktu Z tego powodu kupiłem ten egzemplarz, aby rozwiać spekulacjeBo to jest twitchbait . Rosjanie robili przynęty ponadczasowe, jeszcze zanim wynaleziono techniki ich prowadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Oni robili (i chyba robią ) wszystko czego nawet nie umieli nazwać i zastosować ...ot tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Robert, szafa się domyka? Czy już zamówiłeś następną?Imponujące zbiory Edytowane 6 Września 2016 przez tarpio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Oj, nic nowego. Obracamy się cały czas między tymi samymi starociami. Mam nadzieję, że nie długo będę mógł pokazać "coś" co zostało dla mnie kupione przez moich kolegów w Niemczech, bez mojej wiedzy, w prezencie dla mnie i do mojej szafy Takie coś, co wprowadzi moją kolekcję w rejony, nawet zaskakujące dla mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Oj, nic nowego. Obracamy się cały czas między tymi samymi starociami. Mam nadzieję, że nie długo będę mógł pokazać "coś" co zostało dla mnie kupione przez moich kolegów w Niemczech, bez mojej wiedzy, w prezencie dla mnie i do mojej szafy Takie coś, co wprowadzi moją kolekcję w rejony, nawet zaskakujące dla mnie Pozostaje tylko poczekać na fotki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 (edytowane) To jeszcze nie to , dalej czekam. Ale tym czasem bo jakoś nudą powiało "Błystka szwedzka" od Motoruch Takie śliczności dostałem na zlocie na Żarnowcu (do identyfikacji)A TO! dostałem od Krzyśka Gżybka (Pana) To jego dzieło. Nazwałem TO! ..."Sen Wariata" Edytowane 16 Września 2016 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Ten "styropian" to jakaś pianka z wtrysku. Bardzo trwała i mocna. Dzielnie trzyma się do dzisiaj. Natomiast te woblery generalnie uważam za tandetę obrazującą tamte czasy Chyba jestem jednym z nielicznych "dzieci szczęścia" , którzy cokolwiek na to złowili. Warto dodać, że wiele osób uważa je za produkt z ZSRR. Otóż, ruscy jak zwykle w swoim stylu zaczęli produkować kopie/falsy tego produktu Z tego powodu kupiłem ten egzemplarz, aby rozwiać spekulacjeMam podobne, ale u mnie pakowane były potrójnie, każdy inny. Jeden z nich służy mi jako breloczek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 eeeeee?! ... no tak, podobne a nawet "prawie identyczne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Mam podobne, ale u mnie pakowane były potrójnie, każdy inny. Jeden z nich służy mi jako breloczek brelok.jpgHej !Wobek kiepski , ale muza super .... KSU jak się nie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 eeeeee?! ... no tak, podobne a nawet "prawie identyczne" Bardzo podobny był w pudełku ( ten, którego fotkę zamieściłem znajdował się w komplecie), jak go znajdę, to wrzucę fotkę Hej !Wobek kiepski , ale muza super .... KSU jak się nie mylę Ciężko się spodziewać, by wobek z lat (chyba) 80-tych był arcydziełem, w dodatku made in ZSRR.A muza faktycznie: KSU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) Panowie co to za przynęta? :-) Z tego co mówi właściciel to z lat 60... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 17 Września 2016 przez Qcyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) Na ogonie powinno być trochę informacji : Made in Poland Patent nr. ... Jest?(na moim jest) Edytowane 17 Września 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Sprawdzę przy następnym spotkaniu i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Było kilka modeli tych woblerów. Szczupak, sum, ukleja i bezsterowy. W kilku wersjach kolorystycznych. Są o tyle ważne bo to chyba pierwsze, seryjnie tłoczone woblery w PRL. A dla mnie o tyle ważne, bo na szczupaczka złowiłem w młodości na j. Czerniakowskim w Warszawie, okonia 42,5 cm 1,25 kg (wiele lat potrzebowałem aby poprawić ten wynikMiałem szczupaczka podobnego do tego na drugiej fot.Udało mi się na niego złowić szczupaków kilka, później go zostawiłem, aż wreszcie komuś oddałem. Pracował poprawnie, ale ja wtedy w drugiej połowie lat 70-tych jako jeden z nielicznych na moich łowiskach łowiłem prawie wyłącznie na Meppsy, na tyle skutecznie, że nie poszukiwałem żadnych innych przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 :D 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Panowie co to za przynęta? :-) Z tego co mówi właściciel to z lat 60..Miałem za małolata to cudo, zmiana steru dała spektakularne........................................... nic Na pewno polska produkcja, chyba sumex. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 miałem chwilkę i uporządkowałem swoje zbiory...miejsca jeszcze sporo 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 miałem chwilkę i uporządkowałem swoje zbiory Oooo tak!... Moje ulubione klimaty - wahadła i obrotówki! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Gratuluję zbiorów ... i porządku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogerset Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Mam jakiegoś ddra w domu i kilka szpul ze stara zylka. Mogę odsprzedać lub wymienić sie. Zbieraczem nie jestem a komuś może sie przydac. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogerset Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogerset Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi