BOB1 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Ile chciał byś za żyłkę Polsping? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Swoją drogą kształt forelki jak na tamte czasy bardzo nowoczesny,Żyłka w mojej wchodziła pod szpulę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogerset Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Żeby była jasnosć. Nie wiem czy żyłki nawinięte są oryginalne(raczej tak ale 100 procent nie daję) To nie jest oferta sprzedaży, bo to nie ten dział. Ale jak pisałem wyżej mogę odsprzedać lub i wymienić. Oczywiście na sprzęt wędkarski. Ewentualne propozycje na prv.To takie info co by się moderator nie denerwował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Swoją drogą kształt forelki jak na tamte czasy bardzo nowoczesny,Żyłka w mojej wchodziła pod szpulę. Jak byś w tamtych czasach trafił na pana Jurka ze Skry w Wawie i by zrobił ci taki tuning ... to do dzisiaj, śmigała by jak złoto i wkręcała tylko ryby (to mój osobisty egzemplarz, przerobiony i używany w tamtych latach ) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Znacie taki zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Radzieckie na czerwonych ogonkach cena w rublach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Kiedyś miałem takiego "crystala". Niestety, nie umiałem nim łowić. A później, podobne przecinaki, karierę jakąś tam robiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Bardzo fajny "kryształek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Szukam jeszcze spinningu wyglada jak zrobiony z aluminium , a to chyba włókno szklane pokryte tak jak by chromem jak znajdę wstawie foto Edytowane 20 Września 2016 przez Dawid@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Ruscy , robili również metalowe w latach 80-90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Ja mam jeszcze dwie takie sowieckie baryłki, ale nie słyszałem żeby ktoś coś na to złowił. Zresztą ponoć nasze podróbki zachodnich przynęt były nieraz lepsze od oryginału, a ruskie daleko w tyle. Do dziś mam sowiecką obrotowke w stylu abu, czyli karbowany long z ołowianym korpusem, tyle że nigdy nie zmusiłem tego do wirowania... a rodzime podróbki meppsów z lat 80-90 pracowały lepiej niż dzisiejse oryginały meppsa. Ba, nawet kotwice mam oryginalne, tylko je czasem ostrzę. I ta zerówka "PRL black fury" (chyba HRT ale nie jestem pewien) nie ustępuje pracą i łownością współczesnym rublexom, a ma z 30 lat. Edytowane 20 Września 2016 przez etherni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 ta wyglada jak metalowa do złudzenia , jednak widac na skrecanym łaczniku iż jest to najprawdopodobniej szkło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 ..."mam sowiecką obrotowke w stylu abu, czuli karbowany long z olowianym korpusem"... czyli podrobiony ABU Droppen Ale co to znaczy, skoro podrabiali również ABU Ambassadeur ? Z resztą my nie pozostawaliśmy w tyle wypuszczając Consula Który to Szwedzki oryginał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Ja mam jeszcze dwie takie sowieckie baryłki, ale nie słyszałem żeby ktoś coś na to złowił. Zresztą ponoć nasze podróbki zachodnich przynęt były nieraz lepsze od oryginału, a ruskie daleko w tyle. Do dziś mam sowiecką obrotowke w stylu abu, czyli karbowany long z ołowianym korpusem, tyle że nigdy nie zmusiłem tego do wirowania... a rodzime podróbki meppsów z lat 80-90 pracowały lepiej niż dzisiejse oryginały meppsa. Ba, nawet kotwice mam oryginalne, tylko je czasem ostrzę. I ta zerówka "PRL black fury" (chyba HRT ale nie jestem pewien) nie ustępuje pracą i łownością współczesnym rublexom, a ma z 30 lat.Przez sentyment zostałem zbieraczem starych HRT (były to moje pierwsze "porządne" obrotówki) i potwierdzam, że ta błystka to najprawdopodobniej wczesna wersja HRT (model "Oko") z początku lat osiemdziesiątych... Edytowane 20 Września 2016 przez Dokuś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Czerwony to oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Brawo! Zielony to Polski Consul (mam jeszcze złotego w oryginalnym pudełku). Czarny to "rusek" co ciekawe nie ma na nim żadnej "bukwy" czy czegokolwiek, co mogło by identyfikować autora podróby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 ..."mam sowiecką obrotowke w stylu abu, czuli karbowany long z olowianym korpusem"... czyli podrobiony ABU Droppen Ale co to znaczy, skoro podrabiali również ABU Ambassadeur ? Z resztą my nie pozostawaliśmy w tyle wypuszczając Consula _IGP9252a.jpgKtóry to Szwedzki oryginał? Moim skromnym zdaniem , ten zielony to oryginał , bo ma bardziej eleganckie wyważenie korby. Dylemat mam tylko jeden...nigdy nie widziałem zielonego ABU , a czerwone widziałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 A jednak,ten zielony to Polski Consul Służę również zielonym ABU 5000D u mnie w zestawie fabrycznym z lat 70-tych 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) Koledzy ktoś coś wie na temat tych przynęt Edytowane 22 Września 2016 przez mero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 To i ja wrzucę zagadkę. Założę się o piwo że nawet Bob nie wie co to za blacha \Czapla. NIby cefal... jednak zupełnie co innego, układ płetw i przetłoczenie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Nie wiem co to za wahadełko ...ale jest super A u mnie przybyło między innymi...Michał, 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Fajny ☺ no i sprawdzony w boju ???????????? Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) To i ja wrzucę zagadkę. Założę się o piwo że nawet Bob nie wie co to za blacha \ Czapla. NIby cefal... jednak zupełnie co innego, układ płetw i przetłoczenie Oczywiście, że nie wiem. Ale w "czaplologii" to Ty jesteś GURU Punca piękna?wczesna, kolor zacny, (kotwica chyba nie oryginalna) ... czyli? Edytowane 22 Września 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi