mero Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Dobre bo polskie i takie tam z za morza 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Ehhhh , ze dwa razy westchnąłem głęboko Gratuluję 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Środkowa przyszła dzisiaj. Dzięki Wojtek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Trzy to już banda ... i to piękna banda (już znamy nazwę modelu i z jakich lat?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Wyglądają na wahadła Kąckiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Czemu większość tych ludzi, robiących tak piękne "obiekty" wędkarskie nie chce pozostawić po sobie jednoznacznego świadectwa swojej twórczości?! Dla tego, jak mój serdeczny przyjaciel Marian zaczął tworzyć swoje (z reszta piękne wahadła i obrotówki) nakazałem! mu zrobienie puncy i znakowania swoich wyrobów. Teraz są oznakowane MM.PS dla tego wymyśliłem APPT aby w przyszłości uniknąć tego "chyba" (bo po grzyba? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Środkowa to tzw żabka. (Był jeden rozmiar, ale dwie grubości blachy).Po obu stronach,to wariacje na temat środkowej.Lata osiemdziesiąte.Sygnowania brak.Były tańsze od przysłowiowego barszczu (pomimo,że z mosiądzu to cenaniższa od stalowego gnoma z czaplą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Te bo bokach są z grubej blachy, chyba 2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Panowie, co to za model Polspinga? ;-) Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Wygląda jak krzyżówka Gnoma i Morsa... Miałem kiedyś taką błystkę, ale nie wiem czy one w ogóle miały nazwy...? ;/ (Chyba nie!...) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Teraz nazywa się CLASSIC to może kiedyś po prosto klasyczna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Kolega z innego wątku (allegro hit) może trochę dla żartu , wrzucił taki link:https://www.olx.pl/oferta/mig-21-wobler-z-zestawu-ratunkowego-dla-milosnikow-lotnictwa-i-wedka-CID767-IDfMRwj.html#d5fcf44669 Coś mnie podkusiło bo mam ten "wobler" więc zadałem pytanie sprzedającemu, skąd ma takie informacje?I oto odpowiedź:..."Wobler jest z zestawu Miga 21 z 62 plm w Krzesinach. Ma około 25 lat - młody jest jeszcze.Byłem z- ca d-cy batalionu zaopatrzenia i wędkarzem. Więc go zapragnąłem mieć. Załatwiłem - poszedłem do kasy pułkowej i wpłaciłem.Cała historia - niezbyt emocjonująca.Z poważaniem"...Myślę . że to interesujące z punktu widzenia pasjonatów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Nie do końca w temacie..wedka ratunkowa z anteny od jeep (podobno) http://link.marktplaats.nl/m1085293753?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios_tablet Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Hej znalazłem jeszcze taka wedeczke. Nowka sztuka w foli jeszcze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) Ciekawe że sowieci nazwali wędkę "Wisła". Czyżby jakieś sentymenty? https://m.youtube.com/watch?v=aPp6CocXNcI Edytowane 1 Października 2016 przez etherni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) Kolega z innego wątku (allegro hit) może trochę dla żartu , wrzucił taki link:https://www.olx.pl/oferta/mig-21-wobler-z-zestawu-ratunkowego-dla-milosnikow-lotnictwa-i-wedka-CID767-IDfMRwj.html#d5fcf44669 Coś mnie podkusiło bo mam ten "wobler" więc zadałem pytanie sprzedającemu, skąd ma takie informacje?I oto odpowiedź:..."Wobler jest z zestawu Miga 21 z 62 plm w Krzesinach. Ma około 25 lat - młody jest jeszcze.Byłem z- ca d-cy batalionu zaopatrzenia i wędkarzem. Więc go zapragnąłem mieć. Załatwiłem - poszedłem do kasy pułkowej i wpłaciłem.Cała historia - niezbyt emocjonująca.Z poważaniem"...Myślę . że to interesujące z punktu widzenia pasjonatów To co napisał ten gość to bzdura. Ja parę takich woblerków z miękkiego tworzywa ostatnio sprzedałem jednemu z kolegów.To stare woblerki ( 1975r) z normalnego rynku naszych wschodnich przyjaciół , jeszcze przed rozpadem. Każdy mógł je sobie kupić , gdzie chciał. Urabia historię do ceny dla idiotów i tyle . A pro po ; jestem byłym specjalistą od Mig 21 i nigdy nic takiego nie widziałem. Ale może jestem w błędzie... Edytowane 1 Października 2016 przez Zyga102 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Szkoda. Pogadamy o kserokopii?ksero poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) Dobre bo polskie i takie tam z za morza DSC04054.JPGDSC04056.JPGDSC04050.JPGDSC04052.JPGWidać westchnąłem bardzo skutecznie bo wszystkie "swensony" (i nie tylko) przyjechały do mnie Arturze, dzięki za miłe,dzisiejsze spotkanie "przy szafie" i przywieziony "złom" ... Recordy ABU- po prostu miodzio Edytowane 1 Października 2016 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Zestaw przynęt od dziadka, szczególnie ciekawy popper. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 I ja mam podobny zestaw (podobny bo trochę inny zestaw przynęt). Napływały na nasze bazary zza wschodniej granicy w latach 80-90 tych i zapewne przyczyniły się do wyłowienia nie jednej polskiej ryby...więc nie sposób nie wpisać ich do historii Polskiego wędkarstwa ( a może polskiego "bezrybia"?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Coś pięknego, od much przez blachy do blustek podlodowych w jednym pudełku. Te obrotowke po lewej to są już nie z zestawu, zakładowe hand made popper również nie z zestawu, może ktoś wie co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Popper jest również "ruski". Taka wersja. Produkowali również wersje malowane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 kilka lat temu trafiłem na takie cuda... hurtem wyszło całkiem znośnie więc zabrałem wszystko jak leciało... wahadłówki daiwa... jak się poźniej okazało praktycznie niedostępne u nas..... i tak sobie leżą. Czasami gdzieś jakąś wrzucę na giełdę.Pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 A powiem ci, że kieeeeedyś kupiłem po prostu w sklepie wędkarskim takie wahadła Daiwy, malowane fluo i nawet na nie łowiłem ... bez rezultatów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Obu rąk nie położę ale jedną tak, na to, że te wahadłówki są polskiej produkcji. Błystki Daiwa robiła firma Profil, będąca swego czasu dystrybutorem Daiwy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi