wojti80 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Profil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 ...Jest też 12 centymetrowy wobler Aqua i import zza w wschodniej granicy...Takie?Zbierasz czy łowisz? Koledzy @Rlodz i @BOB1, ja cały czas na wdechu czekam na wiadomość od Was w sprawie tych Aqua woblerów... Piszcie proszę, że macie je dla mnie bo oddychając na pół gwizdka astmy się nabawię..., czy coś!... (Marzę o tych dużych - 12cm...) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 W tym tygodniu, była oferta woblerów na j.pl a między nimi okoń Aqua. Poszukaj a jak ja znajdę to podpowiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Robert, wrzucałeś kiedyś zdjęcia blaszek Salmo. Posiadam obrotówki tej marki na wzór Giant Killera. Coś kiedyś obiło mi się o uszy, że to produkcja z Litwy, prawda to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Może z Łotwy? Działa tam firma Salmo, nie mająca nic wspólnego z naszą/nie naszą już, firmą Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) Przynęty z aluminiowej menażki/puszki..Jakby to powiedzieć.... mikołaj był w tym roku już w październiku Kilka fotek Edytowane 28 Października 2016 przez wojti80 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 cdPrzynęty widać zadbane i pewnie łowione do samego końca przez właściciela.. szkoda ze nie znam ich historii 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) A już myślałem, że miałem dzisiaj bardzo piękny dzień?! Wojtku, .... gratuluje menażki (tutaj tylko w Blinkerach z zawartością pudełka mogę mieć więcej "argumentów" ale jakie ma to znaczenie wobec np. Latającego Gnoma?! ) Edytowane 28 Października 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Zastanawia mnie ile jeszcze takich pudełek jest gdzieś po strychach pokitrane...To niesamowite że przynęty mające 40 lat przetrwały w opakowaniach firmowych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 i na koniec tokozy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Zastanawia mnie ile jeszcze takich pudełek jest gdzieś po strychach pokitrane...To niesamowite że przynęty mające 40 lat przetrwały w opakowaniach firmowych.Pewnie nie mało. Co jakiś czas trafia się fajna aukcja czy ogłoszenie. Szkoda że konkurencja coraz większa. A blaszki kapitalne, tylko pogratulować. Zwłaszcza tej "z oczkiem". To moje ulubione modele. Edytowane 29 Października 2016 przez tarpio 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 .Zwłaszcza tej "z oczkiem". To moje ulubione modele.Mam trzy. Pierwszą już widziałeś to trzecia i mimo braku sygnatury raczej ten sam "producent"Imponujący zbiór !!. Może kiedyś przehandluje z Tobą swoje Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 One nie były sygnowane, przynajmniej te które mam. Z tych z oczkiem mam jedną oznaczoną SPSW Kraków ale to już całkiem inny wzór. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Co powiecie o tych? Też nie są sygnowane 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Mam troszkę tego złomu. Jakieś 20 lat temu nad Dunajcem za dwa głowatkowe woblery dostałem od producenta dwie garści tych blach Pierwszej z ostatniego zdjęcia tarpio nie sprzedałbym za żadne pieniądze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Co powiecie o tych? Też nie są sygnowaneTa z lewej to wcześniejsza wersja blaszek które wkleiłem. Widać że łuska była nabijana ręcznie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Jak można ją datować? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Według mojej wiedzy lata 70 może wcześniej. Tu jest trochę na ich temat:http://extreme-fishing.pl/%E2%80%9Ekackowki%E2%80%9D-%E2%80%93-najlepsze-%E2%80%9Eblachy%E2%80%9D-na-swiecie/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 A ta chyba też tego samego producenta ? Niesygnowana za to jeszcze z oryginalnym krętlikiem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Długo szukałem tego katalogu a jak to często bywa, okazało się, że mogę go odkupić od znajomego i na reszcie mam komplet z wydaniem z 1950 Miałem nadzieję, że uda mi się odnaleźć w nim i przypisać tę blachę. Niestety jednak chyba nie. Więc może ktoś ma jakiś pomysł? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Ciekawe, że błystka "Popularna", to wykorzystane (kiedyś bardzo popularne) znakomite skrzydełko typu Arc-En-Ciel - long, tu montowane na strzemiączku.Skrzydełko to charakteryzuje się tym, że po rozpoczęciu skręcania linki - natychmiast startuje i stabilnie się obraca. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Takie sztuki trafiłem, model SPSW w wzorze jakiego jeszcze nie miałem. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Piękny stan.A kotwica podwójna może być oryginalna ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) Piękny stan.A kotwica podwójna może być oryginalna ? Większość tych blaszek była fabrycznie lakierowana, dlatego tak ładnie wyglądają. Co do kotwicy to już moja trzecia sztuka z podwójną. Jedną mam jeszcze w oryginalnym woreczku, więc chyba takie też były w sprzedaży. Edytowane 2 Listopada 2016 przez tarpio 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi