MieczysławS Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Większość tych blaszek była fabrycznie lakierowana, dlatego tak ładnie wyglądają. Co do kotwicy to już moja trzecia sztuka z podwójną. Jedną mam jeszcze w oryginalnym woreczku, więc chyba takie też były w sprzedaży.Myślałem, że to ja pierwszy wpadłem na taki pomysł, by wahadłówki mające kształt wydłużonej łyżeczki zbroić podwójną kotwiczką.Taka błystka ma taką właściwość, że swobodnie opadając na dno, prawie w 100% na dnie kładzie się wypukłą stroną. Zatem jeśli tak ją uzbroimy, że ostrza kotwicy będą od strony wklęsłej, to będą skierowane do góry gdy blaszka będzie leżeć na dnie, łapiąc tym samym dużo mniej zaczepów.Skuteczność zacięć będzie niemal taka sama jak w przypadku kotwicy potrójnej, gdyż kotwica podwójna jest również "hakiem przestrzennym" więc nie ułoży się rybie w pysku "na płask" (jak bywa to czasami w przypadku zbrojenia pojedynczym płaskim hakiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Jedna z moich, niby podobna. Ale słabiej wybita punca. kotwica potrójna , "skręcona" wydaje się oryginalna 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Jedna z moich, niby podobna. Ale słabiej wybita punca. kotwica potrójna , "skręcona" wydaje się oryginalnaJeśli chodzi Ci o podobieństwo z pierwszą z lewej to ta moja jest od niej mniejsza. Jest wielkości środkowej blaszki. I jest z grubszej blachy niż te trzy twoje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) to "niby" robi między nimi wielką różnicę Edytowane 2 Listopada 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 to "niby" robi między nimi wielką różnicę Tak to mniej więcej wygląda 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Tak to mniej więcej wygląda Zawsze wśród Twoich błystek wypatruję "moich" egzemplarzy"... Kiedyś miałem kilkanaście tych SPSW Kraków... Kilka odstąpiłem Tobie Piotrze! Cieszę się, że trafiły w dobre ręce! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Łowić już nie będą Postaram się kiedyś wstawić całe moje SPSW, uzbierało się tego trochę. Szukam teraz tych największych modeli 10 - 12cm. Widziałem kiedyś na fotce, ale w necie jeszcze nie trafiłem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Nie jestem pewien czy to ten sam producent.Mam około 40 blach z poprzednich zdjęć i każda bez względu na wielkość ma charakterystyczne dla producenta motywy ,można powiedzieć podpis.Na tej tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 O której piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Napisałem komentarz do postu Andrzeja 1 z poprzedniej strony.Nie przeskoczyłem na następną.Przepraszam za zamieszanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Nie jestem pewien czy to ten sam producent.Mam około 40 blach z poprzednich zdjęć i każda bez względu na wielkość ma charakterystyczne dla producenta motywy ,można powiedzieć podpis.Na tej tego nie ma.Może jakaś fotka Panie Januszu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Najpierw bym musiał je znależć w jakimś pudle w garażu Noszę dwie w swoim pudle ale przynajmniej od kilkunastu lat żadna nie łowiła.Zdarzy mi się czasem komuś pokazać jak pracuje ideał mojej wahadłówki .Każda z nich złowiła przed laty w sytuacjach całkowicie beznadziejnych tyle szczupaków i sandaczy że zasłużyła na emeryturę.W czasach gdy jeszcze nikt nie słyszał o miękkich przynętach była to moja przynęta opadowa nr 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Poczekamy spokojnie na takie fotki ... kolekcjoner musi być cierpliwy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Błystka od której zaczęła się nasza internetowa znajomość z Piotrem ... ciągle jeszcze u mnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 A moja błyska z która zaczęła historie z Piotrem u niego [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 A moja błyska z która zaczęła historie z Piotrem u niego [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTylko ta z lewej, bo druga Ci zginęła 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Robert, m.in. takie coś dla Ciebie zdobyłem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Kamil chyba na Bałuckim wygrzebałeś To akurat nie wiem , ale robił takie wirówki Mepps model CV 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Nie, z Warszawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Dzięki Kamil Ciekawe czy to jakaś seryjna robota? Wygląda bardzo starannie i dokładnie wykonane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Dzięki Kamil Ciekawe czy to jakaś seryjna robota? Wygląda bardzo starannie i dokładnie wykonaneZobacz w kat. Mepps ???????????? Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Wiadomo, że Mepps robił ale znakował swoje wyroby ... a ten bez znaków firmowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 A tym czasem, po spotkaniu z Marcinem @wuran ....nowe obiekty również do "mojej szafy"Dzięki Marcinie nazwa fabryczna "węgorzyk z obrotkiem" 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Koledzy @Rlodz i @BOB1, ja cały czas na wdechu czekam na wiadomość od Was w sprawie tych Aqua woblerów... Piszcie proszę, że macie je dla mnie bo oddychając na pół gwizdka astmy się nabawię..., czy coś!... (Marzę o tych dużych - 12cm...) Mam jakąś Aquę, 10 cm. Postaram się jutro wrzucić fotę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 A ja takiego ancymona znalazłem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi