Novis Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Tak to to wygląda: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 10 czy 12 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Robert gdybyś coś wiedział nt. kręcioła shakespeare sigma supra, najlepiej takiego na części to b.p. o wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) To korba a ja w tej dziedzinie "nie tego za bardzo". Prędzej napisz do @sebek7575 (raczej po za tym wątkiem ) Edytowane 4 Listopada 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Co jakiś czas mam wątpliwość: gdzie wrzucać wpis??? Tutaj ? czy do "szafy"? A co tam, dam i tu i tu (będzie to woda na młyn dla tych, którzy twierdzą , że o zbieranie "punktów" tylko mi się rozchodzi )Ostatnio w mediach, pojawiają się ostre wypowiedzi, czy to nie za wcześnie na reklamy Świąteczne, lampki na ulicach i takie tam?!A mnie się wydaje, że coś musi w tym być bo sam zaczynam odbierać jednoznaczne sygnały, że Mikołaje zaczynają coś kombinować!!! W zeszłym tygodniu-prezenty od Marcina @wuran i od Daniela @Qcyk.A dzisiaj wpadł do mnie Marek @mare7 (z sympatyczną małżonką) i sypnął:Jego dawne, trochę zapomniane kołowrotki. Znamy je wszyscy, wszak to najpopularniejsze kręcioły peerelowskiego wędkarstwa Wtedy to takie zimy były, że nawet "katuszki" się ocieplało A to przynęty kupione przez Marka w Niemczech od Niemca. Marek był przekonany, że to kolejne woblery francuskie (kiedyś już dostałem od niego jednego) i stara Rapalka Ale nic z tego. "Francuziki" to moim zdaniem kolejna ruska podróba (bardzo mnie ucieszyły bo sensownie zasilą półkę ZSRR) a Rapalka? nie ma możliwości aby ta firma ne oznakowała swojeg wyrobu(ten z lewej to autentyczny Francuz) Do tego jeszcze dwa piękne "szwedy"Szwedzka nówka w opakowaniu dołączy to innej, która niedawno zdobyłem Oraz ABU-MATIC 160. Stan igła!!! (produkcja Szwedzka!) I co mam zrobić? Przykleić to do szafy? Edytowane 6 Listopada 2016 przez BOB1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (...) I co mam zrobić?(...)Łowić.Na to 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Te francuzy podobne do phantomów Lipińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Te francuzy podobne do phantomów Lipińskiego Myślę jednak, że było odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Do tego jeszcze dwa piękne "szwedy"Szwedzka nówka w opakowaniu dołączy to innej, która niedawno zdobyłem_IGP2248a.jpgTe szwedzkie obrotówki Panter firmy Myran, jeszcze z pięć lat temu, widziałem w sklepie na Kruczej w W-wie. Jednak tylko w wielkościach 15 i 20 g.Sprowadzali je dla spinningistów, którzy także z obrotówką wybierali się na pomorskie trocie. Do tego celu przynęty idealne (relatywnie niewielkie a ciężkie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Te francuzy podobne do phantomów Lipińskiego Możesz wrzucić fotę takiego woblerka Lipińskiego dla porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Najmniejszy Cefal z czaplą i blaszka spółdzielni Sprzęt Wędkarski Kraków. Zastanawiam się czy ktoś zmienił jej kształt czy to wyrób fabryczny. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Własnie do mnie dotarł.Spinerbait polspingu. O ile dobrze rozszyfrowałem to rok produkcji 1972Kotwiczka przy ciężarku ma dwa groty. Zastanawiam się czy to fabryczne przycięcie czy też ułamanie. Nie ma ułamanego grota w opakowaniu.PS.Piotr piękna blaszka spółdzielni. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Dziękuję Robert za PRZEPIĘKNY egzemplarz AQUA! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Własnie do mnie dotarł.Spinerbait polspingu. O ile dobrze rozszyfrowałem to rok produkcji 1972spiner 1.jpgspiner 2.jpgKotwiczka przy ciężarku ma dwa groty. Zastanawiam się czy to fabryczne przycięcie czy też ułamanie. Nie ma ułamanego grota w opakowaniu.PS.Piotr piękna blaszka spółdzielni. To blaszka z czaplą? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Dziękuję Robert za PRZEPIĘKNY egzemplarz AQUA! IMG_2504.JPGJak się dostaje to wypada również dać niech zdobi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Własnie do mnie dotarł.Spinerbait polspingu. O ile dobrze rozszyfrowałem to rok produkcji 1972spiner 1.jpgspiner 2.jpgKotwiczka przy ciężarku ma dwa groty. Zastanawiam się czy to fabryczne przycięcie czy też ułamanie. Nie ma ułamanego grota w opakowaniu.PS.Piotr piękna blaszka spółdzielni. W bardzo wielu wyrobach z tego okresu mamy podwójne kotwice więc myślę , że tak jest oryginalnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Możesz wrzucić fotę takiego woblerka Lipińskiego dla porównania... chyba to o te fantomy chodzi: https://www.google.pl/search?q=lipi%C5%84ski+fantom&rlz=1C1AOHY_plPL708PL709&espv=2&biw=1422&bih=1010&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjttLCfi5nQAhWJjCwKHXV7AzwQsAQIOg&dpr=0.9 - ale nie wiem czy jest co porównywać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 W bardzo wielu wyrobach z tego okresu mamy podwójne kotwice więc myślę , że tak jest oryginalnieTu kotwica była ewidentnie 3 ramienna i jedno z ramion wygląda na ucięte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Własnie do mnie dotarł.Spinerbait polspingu. O ile dobrze rozszyfrowałem to rok produkcji 1972spiner 1.jpgspiner 2.jpgKotwiczka przy ciężarku ma dwa groty. Zastanawiam się czy to fabryczne przycięcie czy też ułamanie. Nie ma ułamanego grota w opakowaniu.PS.Piotr piękna blaszka spółdzielni. A listek tej obrotówki, to kopia Suissex'a nr 2.Kupiłem sobie wtedy w fabrycznym sklepie Polspingu same listki, później drut Dental i sam sobie przez długi czas składałem różne wersje obrotówek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Tu kotwica była ewidentnie 3 ramienna i jedno z ramion wygląda na ucięte.Widzicie jak wówczas producent dbał o to aby klient za dużo przynęt nie urywał.Podobne konstrukcyjnie Sumex'y miały wówczas potrójną kotwicę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Tu kotwica była ewidentnie 3 ramienna i jedno z ramion wygląda na ucięte.Opakowanie wyglądało na fabryczne i nie otwierane. Myślisz więc, że świadomie ucinano jedno ramię na etapie produkcyjnym? To było by ciekawe. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 100% oryginalnie zamknięte. Wygląda albo na wybrakowane albo na specjalnie pozbawione jednego grota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 To blaszka z czaplą?Nie. Brak sygnaturki. Skrzydełko jak w blaszce "dunajec". Stelaż spinerbaita i dwie kotwiczki w uzbrojeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Szukam takiej srebrnej, może ma ktoś na zbyciu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi