BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 U wojtiego zeżrą go stare wygi bo wiadomo co się dzieje z obcym jak wstąpi na nie swój teren! A u mnie? oooooo tutaj będzie ciągle KRÓLEM!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Dobra . rekin rekinem ale co możecie powiedziec o "zagadce"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Dobra . rekin rekinem ale co możecie powiedziec o "zagadce"? Już widziałem taką blaszkę i cóż... No jest! - To był chyba jakiś protoplasta modelu, który nie doczekał się nazwy... Kolega ma podobną blaszkę, bardzo starą z logiem czapli i wygląda jakby była niesymetrycznie oszlifowana (a nie jest!) i też nie ma nazwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Mój cały czas gania po pudełku inne blaszki szczególnie uparł się na płoć polspiningu Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJak taki raptus na "polspining" ..to mam dla niego francuskie ciasteczko posypane lukrem .. Edytowane 22 Listopada 2016 przez woblery z Bielska 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) @ border river ... nie cytuj zdjęć (zasady od moderatorów)A co do zagadki ... i ja mam taką z tym że czapla w pojedynczym kółku i co to jest? Edytowane 22 Listopada 2016 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Jak taki raptus na "polspining" ..to mam dla niego francuskie ciasteczko posypane lukrem .. To chyba Brown Sugar , bo luker to biały jest , a już sam nie wiem tak ta młodzież dziś kantuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Wiecie coś więcej na temat tego Abu Five Star ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 @bob1 w tym temacie jest expertem , to może coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Zamieściłeś fatalne foty. Nie tylko nie ostre ale do tego nie obrazujace tych kijków. I tak jak można jeszcze przypisać ruski, bazarowy patyk (może to wersja metalowa? ale to Ty powinieneś określić ), który jedak pochodzi z lat 80-tych a równie dobrze z roku 2000 (oni "dobry" towar , tłukli ile sie da a gawiedź kupiła wszystko , bo i tak nie miała wyboru ) to w przypadku tego ABU (dopiero teraz dostrzegłem , że w ogóle chodzi o sprzęt tej firmy ) to foty nie dają info o modelu o który pytasz?. Mam sporo katalogów ABU, jak bym wiedział o co pytasz to w wolnej chwili (których mało) poszukał bym odpowiedzi na Twoje pytanie.Ale musisz pamiętć, że nie wszystkie produkty trafiały do rocznikowych katalogów. Edytowane 22 Listopada 2016 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Dobra . rekin rekinem ale co możecie powiedziec o "zagadce"? Czy art. 151 to nie Twoja zagadka ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Dokładnie. Przerabialiśmy już to. Model bez nazwy katalogowej. A co z nazwą potoczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Mi ta wahadłówka przypomina Tura od Suma, którego fotkę wstawiłem parę stron wcześniej. Tylko że to nie ta firma. I jest troszkę mniejsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Z tego katalogu z 1950r mam jeszcze taką obrotówkę, też bez nazwy. Art. 108/2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Wojti ten rekin super ponizej kolejna partia klasyki Dwa piekne DEWARY 3 a'la Lusox i bardzo rozpoznawalna duża wahadłówka Jakieś stare jak nowe ale nie wiem co to ...może rozpoznacie...podejrzewam ZSRR Kilka profil m.in. AGA,Comet a na dole OSA polspinningu bardzo stara HRT cefal2,gnom0 i 3,wydra i mała kalewa...czy to normalne że napis był odwrócony w stosunku do większych sióstr kalew?...wszystkie z logo czapli jakiś stary handmade i alga po tunningu,gnom 3 i Krab 1-s...natomiast wiecie kto robił te karlinki po prawo K3-18g i K4-22g ? Edytowane 22 Listopada 2016 przez sebek7575 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Mi ta wahadłówka przypomina Tura od Suma, którego fotkę wstawiłem parę stron wcześniej. Tylko że to nie ta firma. I jest troszkę mniejsza.Zapomniałem dopisać, że ta moja, ma słabo widoczną, wybitą łusę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Z tego katalogu z 1950r mam jeszcze taką obrotówkę, też bez nazwy. Art. 108/2Paltka pasuje do art. 108/2 ale korpus i reszta to raczej wtórne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) ABU FIVE STAR ATLANTIC SC 960 3M2,90 cm 40-80 g pazur marki Fuji Japan Postaram sie zrobić lepsze foty to dodam zależy mi na datowaniu i przeznaczenie tego castinguABU FIVE STAR ATLANTIC SC 960 3M2,90 cm 40-80 g pazur marki Fuji Japan Edytowane 22 Listopada 2016 przez Dawid@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Paltka pasuje do art. 108/2 ale korpus i reszta to raczej wtórne?Kupiłem ją od pierwszego właściciela razem z innymi blaszkami. Niektóre były jeszcze w celofanie, a raczej jego resztkach. Myślę że kiedyś katalog nie do końca odpowiadał temu co było w sklepach. Korpus jest na pewno oryginalny. Może było kilka wersji z różnymi korpusami, chwościkami czy rozmiarem kotwiczek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 ABU FIVE STAR ATLANTIC SC 960 3M2,90 cm 40-80 g pazur marki Fuji Japan Postaram sie zrobić lepsze foty to dodam zależy mi na datowaniu i przeznaczenie tego castinguABU FIVE STAR ATLANTIC SC 960 3M2,90 cm 40-80 g pazur marki Fuji JapanMusisz poczekać do grudnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Kupiłem ją od pierwszego właściciela razem z innymi blaszkami. Niektóre były jeszcze w celofanie, a raczej jego resztkach. Myślę że kiedyś katalog nie do końca odpowiadał temu co było w sklepach. Korpus jest na pewno oryginalny. Może było kilka wersji z różnymi korpusami, chwościkami czy rozmiarem kotwiczek.No nie wiem? Krętlik OK. Zasada zamknięcia drutu OK. Ale ten czarny koralik i charakter toczenia korpusu? Mam watpliwości. Gdyby znaleźć jakieś analogie w innych modelach?Z reszta wyaje mi się, że w modelu 108/2 w ogóle nie ma strzemiączka. Edytowane 22 Listopada 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Z tego katalogu z 1950r mam jeszcze taką obrotówkę, też bez nazwy. Art. 108/2 też coś w tym styluteż masz z bardzo grubej blachy na oko 3mm? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Zdecydowanie inna paletka. (choć piękny egzemplarz)Bardzo prawdopodobne, że powstawały wersje poza katalogowe. To w sumie nic wyjatkowego. Te same zjawiska występowły choćby w firmie ABU Edytowane 22 Listopada 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Może ktoś pomoże w identyfikacji , na tej podłużnej napis castop 1 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) też coś w tym styluteż masz z bardzo grubej blachy na oko 3mm? 20160819_145145.jpg20160819_150033.jpgMoja jest z cienkiej blachy. Widziałem już parę razy ten model i zawsze albo ktoś był szybszy albo było za drogo. Bardzo ładna blaszka. Edytowane 22 Listopada 2016 przez tarpio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Ostatnia z prawej. Polska lata 90-te, wzorowane na "polskich" Daiwach z tego okresu. Własciwie identyczne. Może to produkcja "post Daiwowska" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi