Skocz do zawartości

Łowcy wędkarskiej historii - śladami namacalnych dowodów

Matta

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra . rekin rekinem ale co możecie powiedziec o "zagadce"? 

Już widziałem taką blaszkę i cóż... No jest! ;) - To był chyba jakiś protoplasta modelu, który nie doczekał się nazwy... Kolega ma podobną blaszkę, bardzo starą  z logiem czapli i wygląda jakby była niesymetrycznie oszlifowana (a nie jest!) i też nie ma nazwy...

Mój cały czas gania po pudełku inne blaszki szczególnie uparł się na płoć polspiningu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jak taki raptus na "polspining" :lol:  ..to mam dla niego francuskie ciasteczko posypane lukrem ..  :)

post-58960-0-33626300-1479826933_thumb.jpg

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 2

Zamieściłeś fatalne foty. Nie tylko nie ostre ale do tego nie obrazujace tych kijków. I tak jak można jeszcze przypisać ruski, bazarowy patyk (może to wersja metalowa? ale to Ty powinieneś określić ;) ), który jedak pochodzi z lat 80-tych a równie dobrze z roku 2000 (oni "dobry" towar , tłukli ile sie da a gawiedź kupiła wszystko , bo i tak nie miała wyboru ;) ) to w przypadku tego ABU (dopiero teraz dostrzegłem , że w ogóle chodzi o sprzęt tej firmy :unsure: ) to foty nie dają info o modelu o który pytasz?. Mam sporo katalogów ABU, jak bym wiedział o co pytasz to w wolnej chwili (których mało) poszukał bym odpowiedzi na Twoje pytanie.Ale musisz pamiętć, że nie wszystkie produkty trafiały do rocznikowych katalogów.

Edytowane przez BOB1
  • Like 2

Wojti ten rekin super

ponizej kolejna partia klasyki

Dwa piekne DEWARY 3 a'la Lusox i bardzo rozpoznawalna duża wahadłówka

post-49688-0-51664700-1479839888_thumb.jpg

Jakieś stare jak nowe ale nie wiem co to ...może rozpoznacie...podejrzewam ZSRR

post-49688-0-72034800-1479839901_thumb.jpg

Kilka profil m.in. AGA,Comet a na dole OSA polspinningu

post-49688-0-89417900-1479839909_thumb.jpg

bardzo stara HRT cefal2,gnom0 i 3,wydra i mała kalewa...czy to normalne że napis był odwrócony w stosunku do większych sióstr kalew?...wszystkie z logo czapli

post-49688-0-20520600-1479839916_thumb.jpg

jakiś stary handmade i alga po tunningu,gnom 3 i Krab 1-s...natomiast wiecie kto robił te karlinki po prawo K3-18g i K4-22g ?

post-49688-0-40675300-1479839922_thumb.jpg

Edytowane przez sebek7575
  • Like 5

ABU FIVE STAR ATLANTIC SC 960 3M

2,90 cm 40-80 g pazur marki Fuji Japan

Postaram sie zrobić lepsze foty to dodam zależy mi na datowaniu i przeznaczenie tego castingu

Edytowane przez Dawid@

Paltka pasuje do art. 108/2 ale korpus i reszta to raczej wtórne?

Kupiłem ją od pierwszego właściciela razem z innymi blaszkami. Niektóre były jeszcze w celofanie, a raczej jego resztkach. Myślę że kiedyś katalog nie do końca odpowiadał temu co było w sklepach. Korpus jest na pewno oryginalny. Może było kilka wersji z różnymi korpusami, chwościkami czy rozmiarem kotwiczek.

• Like 2

Postaram sie zrobić lepsze foty to dodam zależy mi na datowaniu i przeznaczenie tego castingu

Musisz poczekać do grudnia... ;)

Kupiłem ją od pierwszego właściciela razem z innymi blaszkami. Niektóre były jeszcze w celofanie, a raczej jego resztkach. Myślę że kiedyś katalog nie do końca odpowiadał temu co było w sklepach. Korpus jest na pewno oryginalny. Może było kilka wersji z różnymi korpusami, chwościkami czy rozmiarem kotwiczek.

No nie wiem? Krętlik OK. Zasada zamknięcia drutu OK. Ale ten czarny koralik i charakter toczenia korpusu? Mam watpliwości. Gdyby znaleźć jakieś analogie w innych modelach?

Z reszta wyaje mi się, że w modelu 108/2 w ogóle nie ma strzemiączka.

Edytowane przez BOB1

też coś w tym stylu

też masz z bardzo grubej blachy na oko 3mm?

attachicon.gif20160819_145145.jpgattachicon.gif20160819_150033.jpg

Moja jest z cienkiej blachy. Widziałem już parę razy ten model i zawsze albo ktoś był szybszy albo było za drogo. Bardzo ładna blaszka.

Edytowane przez tarpio
  • Like 1