Gość tarpio Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 No nie wiem? Krętlik OK. Zasada zamknięcia drutu OK. Ale ten czarny koralik i charakter toczenia korpusu? Mam watpliwości. Gdyby znaleźć jakieś analogie w innych modelach?Z reszta wyaje mi się, że w modelu 108/2 w ogóle nie ma strzemiączka.Taką kupiłem i nic przy niej nie majstrowałem. Czy wcześniej coś z nią kombinował - nie mam wiedzy. Właściciel zapewniał że nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Może ktoś pomoże w identyfikacji , na tej podłużnej napis castop 1 Chyba kotwiczkę przy dewono-podobnej blaszce masz nie z tej strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Nie koniecznie. Już kilka razy spotkałem się z tym, że przynęty uzbrajano odwrotnie, nie zgodni z przyjęta zasadą np. w wahadłach. Robiono tak głównie w rzekach z większym uciagiem, zmienając charakterystykę pracy i akustykę przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) Nie koniecznie. Już kilka razy spotkałem się z tym, że przynęty uzbrajano odwrotnie, nie zgodni z przyjęta zasadą np. w wahadłach. Robiono tak głównie w rzekach z większym uciagiem, zmienając charakterystykę pracy i akustykę przynętyNa dewona nigdy nie łowiłem, więc oczywiście możesz mieć rację. Swoją teorię opieram tylko na przeróżnych dewonach współczesnych jak i bardzo starych, które widziałem w internecie. Zresztą bez znaczenia, z której ma być strony, bardziej chodziło mi aby pochwalić się jakiego ja mam starego dewona Teraz też wykorzystam sytuację i dołożę zdjęcie blaszki Edytowane 23 Listopada 2016 przez kardi85 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Piotrek dostanie zawału:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 No, rewelacja. W stanie fabrycznym jeszcze nie widziałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 ...i nie tylko on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 ALE CUKIERECZEK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Wojti ten rekin super ponizej kolejna partia klasyki Dwa piekne DEWARY 3 a'la Lusox i bardzo rozpoznawalna duża wahadłówka IMG_3722.JPG Dewary były zajebiste. Jedyne wirówki które można było kupić w moim pedecie. Ile ja szczupaków na nie złowiłem Skrzydełko przemalowywałem na "black fury" i czerwony chwost z włóczki na kotwie. Rzeźnia była.Kiedy nadeszły czasy, że można było już kupić co się chciało, niestety Lusoxy nie były już tak skuteczne A może nie było już tych ryb...?Piękny wątek Panowie prowadzicie Kibicuję Wam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Nie tylko kibicujesz ale jesteś w tym wątku ze swoimi wspomnieniami i emocjami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Właśnie przyszła paczka. Kołowrotek w zasadzie nie moja bajka ale był w takiej cenie i stanie że nie mogłem się oprzeć 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Rileh, dwójeczka w pięknym stanie. Gratuluję A metal ... rewelacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) ...I żabka z czaplą!... Nareszcie ją znalazłeś! (Bo chyba szukałeś, jeśli dobrze pamiętam...). GRATULACJE Piotrze! Piękne skarby! Edytowane 23 Listopada 2016 przez Dokuś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Mam jeszcze 2 sztuki w celofanie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Jaka tam jest data produkcji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Nie ma jest tylko cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Powinna być pieczęć z datą, ale jak rozwiniesz celofan to może się rozpaść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Na jednej była rozdarta folia i udało mi się tą karteczkę wyciągnąć i włożyć z powrotem nie robiąc większych uszkodzeń. Pieczątka jest, ale mało czytelna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) Nie ma jest tylko cena. Jaka jest obecna cena lepiej powiedz EditAbsurdalne ceny w tym przypadku są jak najbardziej na miejscu Edytowane 23 Listopada 2016 przez wojti80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Podpowie mi ktoś producenta jej blaszki, bo już ją w tym wątku dwa razy widziałem, ale nie było do niej opisu?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Na bardzo podobną do powyżej sfoconej wahadłówkę łowiłem z tatą pstrągi, ale producenta nie znam.Kupowane w PL, dość popularne w latach 70-tych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Siedzę sobie dzisiaj w pracy.. zawalony robotą po uszy...a tu nagle... przesyłkaOd razu zmiana nastroju. Dzięki Artur. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Wojtek, a co to za blaszka ta druga od lewej (na dole)? Takiej nie znam!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Blaszka w katalogu z 1950 opisana jako blacha typu Zmam ich zaledwie kilka sztuk Edytowane 25 Listopada 2016 przez wojti80 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Pięknie! ...To ona JUŻ łowiła a mnie jeszcze ...na świecie nie było! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi