Skocz do zawartości

Łowcy wędkarskiej historii - śladami namacalnych dowodów

Matta

Rekomendowane odpowiedzi

No nie wiem? Krętlik OK. Zasada zamknięcia drutu OK. Ale ten czarny koralik i charakter toczenia korpusu? Mam watpliwości. Gdyby znaleźć jakieś analogie w innych modelach?

Z reszta wyaje mi się, że w modelu 108/2 w ogóle nie ma strzemiączka.

Taką kupiłem i nic przy niej nie majstrowałem. Czy wcześniej coś z nią kombinował - nie mam wiedzy. Właściciel zapewniał że nie.

• Like 1

Nie koniecznie. Już kilka razy spotkałem się z tym, że przynęty uzbrajano odwrotnie, nie zgodni z przyjęta zasadą np. w wahadłach. Robiono tak głównie w rzekach z większym uciagiem, zmienając charakterystykę pracy i akustykę przynęty

Na dewona nigdy nie łowiłem, więc oczywiście możesz mieć rację. Swoją teorię opieram tylko na przeróżnych dewonach współczesnych jak i bardzo starych, które widziałem w internecie. Zresztą bez znaczenia, z której ma być strony, bardziej chodziło mi aby pochwalić się jakiego ja mam starego dewona :D Teraz też wykorzystam sytuację i dołożę zdjęcie blaszki :D

post-52593-0-81992900-1479877053_thumb.jpg

post-52593-0-13192300-1479877060_thumb.jpg

Edytowane przez kardi85
  • Like 3

Wojti ten rekin super

ponizej kolejna partia klasyki

Dwa piekne DEWARY 3 a'la Lusox i bardzo rozpoznawalna duża wahadłówka

attachicon.gifIMG_3722.JPG

Dewary były zajebiste. Jedyne wirówki które można było kupić w moim pedecie. Ile ja szczupaków na nie złowiłem :rolleyes: Skrzydełko przemalowywałem na "black fury" i czerwony chwost z włóczki na kotwie. Rzeźnia była.

Kiedy nadeszły czasy, że można było już kupić co się chciało, niestety Lusoxy nie były już tak skuteczne :unsure: A może nie było już tych ryb...?

Piękny wątek Panowie prowadzicie :good:

Kibicuję Wam :clappinghands:

• Like 4