Skocz do zawartości

Łowcy wędkarskiej historii - śladami namacalnych dowodów

Matta

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Jacek, zachowane w dobrym stanie masz te blaszki... ;) Do łowienia, czy do kolekcji?

@Dokus w oryginale jak fajnie zachowane to do kolekcji , a jak mają jakieś ubytki , uszkodzenia to mam takiego przyjaciela który mi je do świetności przywraca i wędkuje na nie z bardzo dobrym skutkiem . Tak perfekcyjnie przewija na nowo ze bija na łeb oryginały [emoji3][emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

@Dokus w oryginale jak fajnie zachowane to do kolekcji , a jak mają jakieś ubytki , uszkodzenia to mam takiego przyjaciela który mi je do świetności przywraca i wędkuje na nie z bardzo dobrym skutkiem . Tak perfekcyjnie przewija na nowo ze bija na łeb oryginały [emoji3][emoji6]

Ja też coś czasami "ukręcę"... Jak będziesz chciał, to zrobię Ci jakąś pstrągówkę "na farta", może też ładnie wyjdzie. :)

• Like 2

Niedawno jeden z kolegów z JB sprzedawał części do błystek, które również stanowią  historię polskiego spiningu... Kupiłem trochę komponentów i złożyłem w całość... (Te z fotek są prezentem dla jednego z kolegów ;) )

post-59071-0-83061200-1482440597_thumb.jpgpost-59071-0-86928900-1482440605_thumb.jpgpost-59071-0-86902700-1482440617_thumb.jpgpost-59071-0-23344600-1482440635_thumb.jpgpost-59071-0-92111900-1482440652_thumb.jpgpost-59071-0-48075200-1482440667_thumb.jpg

Jak widać, Twoje błystki Jacku, wykonane są z większą precyzją! ;)

• Like 3

Ja błystek niestety nie robię ale po co mam robić, skoro mam przyjaciela Mariana i on się tym zajmuje?! ;)  :P  :D Logo MM

Ostatnio, zaskoczył mnie obrotówkami z korpusem z kości (te z korpusami aluminiowymi, już na płytkich łowiskach przetestowałem :) )

post-52107-0-98627500-1482442693_thumb.jpg

post-52107-0-79906000-1482442708_thumb.jpg

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Ja błystek niestety nie robię ale po co mam robić, skoro mam przyjaciela Mariana i on się tym zajmuje?! ;)  :P  :D Logo MM

Ostatnio, zaskoczył mnie obrotówkami z korpusem z kości (te z korpusami aluminiowymi, już na płytkich łowiskach przetestowałem :) )

Bardzo ciekawa konstrukcja! Korpus z kości - hmmm... - to dla mnie nowość. Pewnie jest lekki i błystka nadaje się na płytsze miejsca... A jak z trwałością? Nie pęka? (Kość - jest dość podatna na pęknięcia w spotkaniu twardym podłożem...)

• Like 1

Ten ktoś, przy okazji  "łyknął"  za dużo beczułek. ;)

Bo zakłada je nawet w miejsce gdzie nie są potrzebne.

Beczułek nie było w ofercie ale wszystko pozostałe wiedział co brać. :P

@ Dokuś jakbyś miał nadmiar beczułek  to chętnie przygarnę. ;)

Edytowane przez Rajfel
  • Like 1

Ten ktoś, przy okazji  "łyknął"  za dużo beczułek. ;)

Bo zakłada je nawet w miejsce gdzie nie są potrzebne.

Wszystko jest wiernie odwzorowane na oryginałach, każdy najdrobniejszy element (nawet długość i nawinięcie drutu jest na wzór oryginałów). Każdy model jest zgodny z wzorem oryginału - nie dawałem, ani nie odejmowałem żadnych elementów (np. beczułek, czy stożków).

...o czym piszecie? :huh:

Piszemy o budowie i komponentach błystek Bro Fish Robercie. :)

• Like 1