Krzysiek79 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Mam w swoim pudelku i takie coś. [emoji6] To zdaje się w temacie. I jeszcze coś z zagranicy. Niestety były intensywnie używane. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek79 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 I jeszcze wahadła nagryzione zębem czasu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 (edytowane) SUM WARSZAWA wspaniały , trytona i tej najmniejszej czapelki pozazdrościć !Chętnie dołączyłbym je do mojej kolekcji Edytowane 24 Grudnia 2016 przez mero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek79 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 SUM WARSZAWA wspaniały , trytona i tej najmniejszej czapelki pozazdrościć !Chętnie dołączyłbym je do mojej kolekcjiDziękuję , ale nie na sprzedaż. Na razie czekają na lepsze czasy gdy znajdę dla nich gablote. Mam jeszcze kilka kolowrotkow. Może jutro uda mi się zrobić foto ,wtedy i nimi się pochwalę. Tryton to te wahadelko najlepiej zachowane. [emoji6] Dzięki za nazwę, bo powiem szczerze, że nie wiedziałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek79 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Kołowrotki z kolekcji. Niestety jedyne z kartonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Ładny,widziałbym go u siebie wśród szimaniakow Gdybym miał pokazać co mam zza między to by adminowi się czerwona lampka zaswiecila pod tym tematem. Abu,szekspir,dam,Mitchell i wiele wiele innych Sporo japoncow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Ładny,widziałbym go u siebie wśród szimaniakowGdybym miał pokazać co mam zza między to by adminowi się czerwona lampka zaswiecila pod tym tematem.Abu,szekspir,dam,Mitchell i wiele wiele innychSporo japoncowMasz wiedzę jaki był pierwszy model kołowrotka Shimano wypuszczony na rynek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek79 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Ładny,widziałbym go u siebie wśród szimaniakow ...Ja jestem dopiero na początku drogi[emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 I jeszcze wahadła nagryzione zębem czasuCzas niestety weryfikuje zarówno jakość użytych materiałów jak i technologii produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Chłopaki, czyżby Święty Mikołaj zapomniał o Was i nic nie dostaliście pod choinkę...Chyba byliście grzeczni... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Do mnie ruszają dopiero w drogę i mogą nawet nadejść dopiero po Nowym Roku. Co prawda to będzie, bardziej historia szwedzkiego spina więc najpierw trafią do "szafy" ... tak na dobry początek 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Takie pewnie by się jeszcze @kardi'emu do kolekcji przydały... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Takie pewnie by się jeszcze @kardi'emu do kolekcji przydały...Fantastyczne! Niektóre modele rozłożyły mnie na łopatki... Nie wiedziałem, że takie były (i są!)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Właściwie to prawie nie ma tu niczego więcej poza tym co już pokazał @kardi, są tylko inne wielkości i kolory.Wyjątek to Aglia nr 2 jubileuszowa i stare malowanie TW, także nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 DSC08967.JPGDSC08967.JPGDSC08969.JPGDSC08970.JPGDSC08971.JPGTakie pewnie by się jeszcze @kardi'emu do kolekcji przydały...A pewnie, że by się przydały Za to do Twojej kolekcji może takie: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Z Grzegorzem się na pewno dogadamy w mniejszym lub większym zakresie.Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na stare Rublexy, zwłaszcza nieprodukowane już modele takie jak Alty z początku lat 80-tych, Elvy czy też jeszcze starsze Voblexy. Z uwagi na jakość produkcji z tamtego okresu, i w szczególności jakość Rublex'a w ogóle są bardzo wdzięcznym obiektem dla kolekcjonerów, bo starannie przechowywane wyglądają jakby dopiero przed chwilą zeszły z taśmy produkcyjnej. Jakość produkcji z tamtego okresu chyba jest już nie do powtórzenia, dziś jak powszechnie wiadomo w firmach rządzą ekonomiści a nie inżynierowie.Choć i stare Veltic'i też mają swój urok 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Rublex Veltic nieprzeciążony...nr 2 srebrno/czerwony zwabił pierwszego pstrąga 46cm z Bystrej ad 1980. Mepps Adour ma możliwość przełożenia obciążenia - co daje obrotówkę z b.ciężkim korpusem,teraz trudne do kupienia...ale zawsze można coś podobnego zmajstrować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 A tu piekna Mewa chyba z aktualną ceną 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Cena na pewno jest aktualna. Tylko szkoda że szpula nie jest z aluminium 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Bo to jest wariant Mewa ULT . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Taki zestaw w takim stanie to mocna pozycja w każdej kolekcji. Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Jedno słowo w temacie stare celty Rubblexa. W mojej "szafeczce" znalazłą sie taka ciekawa celta dwójka szpecial.. Edytowane 28 Grudnia 2016 przez border river 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Jedno słowo w temacie stare celty Rubblexa. W mojej "szafeczce" znalazłą sie taka ciekawa celta dwójka szpecial.. Miałem identyczny kolor ale rozmiar 3 - był to killer na okonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 wydłubane z tłumu co do veltica to u mnie wala się taki...z checią zamienie na jakąś blache z ptakiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Dzisiaj prezentuję mało u nas znane obrotówki szwedzkiej firmy Myran. Wiek ich oceniam na 35-40 lat.W Skandynawii, Rosji, Republikach Bałtyckich - to podstawowe obrotówki na łososiowate. W Rosji cenione za dalekosiężność i nienaganną pracę mimo swojej masy także w wodach stojących, oraz oczywiście za skuteczność.Ciężkie błystki średniej wielkości Myran Panter o masie 20 i 25 g, to podstawowy oręż skandynawskich, rosyjskich a także części warszawskich łososiowców, którzy kupują (kupowali) je w sklepie na Kruczej. Ceny wszędzie wyższe niż Meppsów.Małe i średnie Myran Panter i Myran Agat - masa, 3, 5, 7 g, znakomite przynęty na pstrągi i lipienie, ale także na okonie, jazie, klenie i bolenie.Myran Wipp o masach 3, 5, 10 g znakomite na wszystkie drapieżniki wód stojących i do głębokiego prowadzenia z prądem na rzekach.Pojedynczy Myran Toni o masie 5 g okoniowo - pstrągowa znakomitość.Oryginalnie zapakowane "staruszki" dla kolekcjonerów. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi