MieczysławS Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Wszystkie obrotówki załączonej fot. są srebrne, to użycie lampy błyskowej fałszuje kolory.A tak nawiasem mówiąc, to miedzianych Panther Martin'ów sam bym chętnie nabył parę sztuk.Choć z drugiej strony miedzianych to mam jeszcze sporo Myran Panter'ów, ponadto tymi obydwoma typami błystek obławia się te same łowiska, z tym, że te ostatnie są bardziej dalekosiężne. Edytowane 1 Stycznia 2017 przez MieczysławS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 To amerykański Heddon (chętnie odkupię lub wymienię ... cały czas czeka na Ciebie )Zobacz sobie Robercie dzisiejszy wątek "co to za przynęta" koleś pokazuje takie woblery,tylko dziwne ,że na nich jest made in Japan,może będzie chciał się pozbyć,bo napisał,że to bonus od Angola. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Takie pewnie by się jeszcze @kardi'emu do kolekcji przydały... Niedawno na jednym z portali ktoś miał na wymianę piękną kolekcję (pewnie po dziadku) - kilka Cardinali i mnóstwo Meppsów z lat '70-'80 jeszcze w oryginalnych opakowaniach. Niestety ktoś mnie ubiegł Edytowane 2 Stycznia 2017 przez skrzyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Pierwsze Mepps'y w kartonikach kupiłem w '74r. w Pewexie, później także pojawiły się w zwykłych sklepach wędkarskich po sporo niższych cenach.Trzymałem je w kartonikach długi czas, ale z uwagi na to, że zajmowały dużo miejsca, na początku tylko kilka, a później prawie wszystkie wyłuskałem z tych kartoników. Kolejne dostawy Meppsów w kartonikach, to już tylko Pewex, a do zwykłych sklepów jeśli już trafiały, to były pakowane w wielkich pudłach po kilkadziesiąt sztuk.W tamtych czasach lata '70 i początek '80-tych obrotówki (i nie tylko), także inne przynęty metalowe, osiągnęły najwyższą jakość (były już technicznie dopracowane) i rynek nie był jeszcze zalewany chińską tandetą.Dwa Cardinale: 44 i 77 mam jeszcze do dziś i myślę, że gdybym nimi łowił, to by przetrzymały by niejeden współczesny kołowrotek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 pol1.jpgpol2.jpgmuszę złapać oddech Takie oto cuda dostałem w zamian od Wojtka.Już od tygodnia są u mnie a mordka dalej mi się cieszy . Plus jeszcze w stercie złomu udało mi się znaleźć kilka fajnych blaszek.http://allegro.pl/show_item.php?item=6649933875Porównanie: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Taka prezentacja w drugim dniu Nowego Roku .... baaaaaardzo cieszy oko i serca innych kolegów/kolekcjonerów Jak tak się zaczyna to jak się skończy ???!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Robercie nawet mnie nie strasz, bo zaczyna mi już miejsca brakować w szafie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Taka prezentacja w drugim dniu Nowego Roku .... baaaaaardzo cieszy oko i serca innych kolegów/kolekcjonerów Jak tak się zaczyna to jak się skończy ???!!! Robercie nawet mnie nie strasz, bo zaczyna mi już miejsca brakować w szafie Podobno w młodości trzeba się wyszaleć, więc ...KORZYSTAJCIE CHŁOPAKI! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Robercie nawet mnie nie strasz, bo zaczyna mi już miejsca brakować w szafie A w szafie Roberta miejsce jeszcze jest... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Z całego serca, po koleżeńsku ... jestem gotów pomóc Ci w rozwiązaniu tego problemu Robert Bezinteresownie Pomocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 DSC04714.JPG Mam taką obrotówkę, tylko malowanie w gorszym stanie. Można wiecej informacji na jej temat poprosić? Może zasłużyła na opuszczenie szczupakowego pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Robercie Bezinteresownie Pomocny może i jakiś złom by się znalazł do Twojej szafy (jak tylko wytrzymasz do czerwca w najgorszym razie do grudnia). A Januszowi za jego małą podpowiedz chyba lecisz piwo A w szafie Roberta miejsce jeszcze jest... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Za ciekawego krakusa to jeszcze dzisiaj wyleci z pudełka Mam taką obrotówkę, tylko malowanie w gorszym stanie. Można wiecej informacji na jej temat poprosić? Może zasłużyła na opuszczenie szczupakowego pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Robercie Bezinteresownie Pomocny może i jakiś złom by się znalazł do Twojej szafy (jak tylko wytrzymasz do czerwca w najgorszym razie do grudnia).abu.jpg A Januszowi za jego małą podpowiedz chyba lecisz piwo "Cierpliwym być" ... jedenaste przykazanie kolekcjonera!!! A skandynawskie balansówki bardzo zacne A jak, mam nadzieję kiedyś się spotkamy, przy "naszych szafach" to ... ojjjjj na piwku się nie skończy ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Też mam taką nadzieję, że w przyszłości nadarzy się okazja na spotkanie "Cierpliwym być" ... jedenaste przykazanie kolekcjonera!!! A skandynawskie balansówki bardzo zacne A jak, mam nadzieję kiedyś się spotkamy, przy "naszych szafach" to ... ojjjjj na piwku się nie skończy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Robercie Bezinteresownie Pomocny może i jakiś złom by się znalazł do Twojej szafy (jak tylko wytrzymasz do czerwca w najgorszym razie do grudnia).abu.jpg A Januszowi za jego małą podpowiedz chyba lecisz piwo Isaki, Bytingi, Flipery i jeszcze jakieś inne - piękny komplet, też trochę tego miałem, ale tak schowałem, że znaleźć od dłuższego czasu ich nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 A nie mówiłem, że cierpliwość się opłaca?Dzisiaj odebrałem przesyłkę od Michała (@golsyl1980)Dzięki Michale. To pięknie rozpoczęty rok 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 A nie mówiłem, że cierpliwość się opłaca?Dzisiaj odebrałem przesyłkę od Michała (@golsyl1980)Dzięki Michale. To pięknie rozpoczęty rok Takiego Dewona, to jak żyję nie widziałem!... Ma jakieś oznaczenia? Wygląda na oryginał! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Niestety zero oznakowań. Liczę na to, że ktoś spotkał się z czymś takim (nie źle zakręcony ? co nie?! ) Piękny stan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Niestety zero oznakowań. Liczę na to, że ktoś spotkał się z czymś takim (nie źle zakręcony ? co nie?! ) Piękny stan Zakręcony jak ...MY! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 "Cierpliwym być" ... jedenaste przykazanie kolekcjonera!!! A skandynawskie balansówki bardzo zacne A jak, mam nadzieję kiedyś się spotkamy, przy "naszych szafach" to ... ojjjjj na piwku się nie skończy )I tu bym polemizował po miłym spotkaniu i szlachetnych trunkach następnego dnia nieco suszy,wtedy to jedno piwko działa leczniczo(tak w ogóle wg med.tybetańskiej piwa skutecznie leczą wątrobę,a szkodzą nerkom... co ciekawe med.alopatyczna twierdzi odwrotnie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 dewonek - według mnie wyrób importowany ze wschodu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Takie odczucia czy masz jakieś przesłanki aby tak twierdzić? Ja nie wiem ale jak oceniam jakość wykonania, dobór materiałów to widzę porządne rzemiosło. Raczej Polskie Edytowane 3 Stycznia 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ja nie twierdze , nie jestem fachowcem i za takiego się nie uważam , takie mam skojarzenia Wprawdzie chwost się już rozleciał ale przy innych przynętach są tak misie wydaje ( jak napisałem nie jestem znawcą)że są bardzo podobne , zwróć uwagę na sposób wykonania oczka , koraliki oraz krętlik , jeżeli się mylę proszę o wybaczenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Daj spokój, chyba dobrze kombinujesz. Trzeba szukać analogii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi