Skocz do zawartości

Łowcy wędkarskiej historii - śladami namacalnych dowodów

Matta

Rekomendowane odpowiedzi

post-48042-0-89643200-1483524401_thumb.jpgpost-48042-0-86756900-1483524427_thumb.jpg

Zdecydowanie świąteczne porządki robić warto, ja też je robiąc natknąłem się na Pulsion'y. 

Specyficzna to konstrukcja, w środku korpusu znajduje się sprężynka, a na jej końcu rodzaj młotka, którego zadaniem jest "odbicie" przynęty od twardego zaczepu.

I jeszcze jedno zwraca uwagę - jakość wręcz powalająca, wyglądają jakby wczoraj zeszły z produkcji, a to wyroby z lat 80-tych.

• Like 6

Zawsze zastanawiałem się jak można było mieć takie cudeńka , jak w sklepach była bryndza i na nie nie łowić ???

wręcz zachować je dla potomnych w stanie nówek nie śmiganych. :wacko:

W stanie wojennym też cukru nie było a kanapotapczany po brzegi były nim wypełnione!... ;) ;) ;)

• Like 6

Zawsze zastanawiałem się jak można było mieć takie cudeńka , jak w sklepach była bryndza i na nie nie łowić ???

wręcz zachować je dla potomnych w stanie nówek nie śmiganych. :wacko:

J

Też dla mnie to dziwne, mi się prawie nic nie ostało. Rwałem na potęgę, wszystko co w pudełku było. Bardzo mało mi eksponatów zostało. 

Największy ból był przy rwaniu przynęt z peweksu... Nie dość, że za dewizy i nikt tego ni rozumiał z rodziny i jeszcze tak rzadko....

• Like 2

... a z tego kanapotapczanu...kap, kap, kap bimberek po kropelce czas odmierzał :P  :D

Ale na własne potrzeby :ph34r:

He! Heee!... Od razu na myśl mi przychodzi "procent cukru w cukrze!" z mojej ulubionej polskiej komedii... :) :) :)  (Film "Poszukiwany, poszukiwana" z Czechowiczem i Pokorą...) ;)

• Like 5

Niemiecka na bank, na pudełku jest "Made in Berlin" - ale nie podali czy wschodni czy zachodni.

Pomorze raczej w rejonie "Ziem odzyskanych", i początek a nie koniec lat 70'. Pod koniec to matula już miała mnie na głowie a nie żeglarstwo.

Interesujący jest mały rozmiar blaszki. Gdyby nie była pamiątką, sprawdziłbym jak pracuje.

• Like 2