Skocz do zawartości

Łowcy wędkarskiej historii - śladami namacalnych dowodów

Matta

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny mój zestawik w "dziewiczym stanie" zdobyty jakiś czas temu :)

post-50800-0-52471000-1486224333_thumb.jpgpost-50800-0-90089300-1486224361_thumb.jpgpost-50800-0-72374100-1486224394_thumb.jpgpost-50800-0-08391900-1486224440_thumb.jpg

Sprzęt na który łowili nasi Kadrowicze w latach 90 tych, oraz nieliczna grupa spinningistów którzy mogli sobie pozwolić na wydatek kilkunastu milionów zł (oczywiście przed denominacja zł) ;)

Do podkreślenia klimatu albumik z pocztówkami "ryby słodkowodne"

• Like 3

post-48042-0-23162800-1486378372_thumb.jpg

Tym razem stare francuskie obrotówki typu in-line Arc En Ciel, oryginalne po lewej stronie, oraz po prawej wykonane w oparciu o taką koncepcję skrzydełka "Longi" Rudipontaine ze skrzydełkiem mocowanym do osi błystki za pomocą strzemiączka.

Wszystkie prezentowane tu błystki znakomicie się obracają, zarówno jako tzw. "nieloty" (bez dodatkowego obciążenia), ale także po dodaniu z przodu dociążającej, ołowianej  główki.

• Like 2

Ostatnio nabyty czerwony Consul. Ale w sumie zastanawiam się, czy ten multik miał duży wpływ na historię Polskiego spina? Dołączył do złotego i zielonego. Jest jeszcze różowy i podobno srebrny ... gdyby ktoś coś?! ;)

attachicon.gif_IGP2558a.jpg

attachicon.gif_IGP2563a.jpg

Właśnie miałem nadzieję, że Ty go kupisz :) Super komplecik :)

• Like 1

Robert powinien już dostawać dotacje z Ministerstwa Sportu za działalność muzealną. I to wcale nie jest żart. Może kiedyś uda mi się zaopatrzyć w odpowiednio zacny załącznik łyskaczowy, i napaść kolegę w celu obślinienia jego szafy. Ściereczki też wezmę.

Edytowane przez etherni
  • Like 2

Na przykład tacy?

Wczoraj odwiedził mnie Kamil (@mekamil) i przywiózł mi różne różności ;)  :)

attachicon.gif_IGP2606a.jpg

Była oczywiście obowiązkowa grzebanina w "szafie" i wciągający przegląd starych katalogów ABU, ARJON ...

attachicon.gifP1090022a.jpg

attachicon.gifP1090023a.jpg

Kamilu, do następnego razu :)  :D

Bardzo dziękuję Ci za gościnę i do następnego (oby jak najszybszego) razu :)

• Like 3