woblery z Bielska Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Koledzy, przepiękne zbiory. Warto zauważyć, że niegdysiejsza codzienność po pewnym czasie staje się historią. Tym bardziej warto wykorzystać sytuację i już dziś powiększyć swoje zbiory o rzeczy wartościowe, często prawdziwe unikaty! Historia czasami dzieje się tu i teraz, na naszych oczach. Jak to:http://jerkbait.pl/forum/66-aukcja-charytatywna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 "Meppsiaki" to zawsze kawałek naszej historii 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 "Meppsiaki" to zawsze kawałek naszej historii oj zazdraszczam Robert zestawu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Widzieliście ile on ma ciekawostek? https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/X447/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Widzieliśmy ... nawet coś z Inowrocławia już trafiło do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 (edytowane) Dla mnie to pierwsze egzemplarze "latających gnomów" w mojej kolekcji.Oraz dzieło pana Kuby (gratisik od sprzedającego ), który jakoby robił je na przełomie lat 70/80 w "wolnych chwilach" podczas pracy w Fabryce Maszyn Żniwnych w Płocku. Nazywa się "rekinek" Oczywiście trafią do "mojej szafy" gdzie zapraszam bo wrzuciłem tam trochę nowości Edytowane 11 Marca 2017 przez BOB1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Dla mnie to pierwsze egzemplarze "latających gnomów" w mojej kolekcji.Oraz dzieło pana Kuby (gratisik od sprzedającego ), który jakoby robił je na przełomie lat 70/80 w "wolnych chwilach" podczas pracy w Fabryce Maszyn Żniwnych w Płocku. Nazywa się "rekinek" Oczywiście trafią do "mojej szafy" gdzie zapraszam bo wrzuciłem tam trochę nowości Poznaję!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Stałem się szczęśliwym, choć zakłopotanym posiadaczem trzech sztuk kołowrotka który pamiętam z lat młodzieńczych - Quick 330. Jeśli ma to wartość historyczną dla tutejszych kolekcjonerów - oddam wszystkie trzy... za dobre słowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Chętnie przygarnę jeden, żeby i dla innych było. Słowo dobre jak najbardziej, a i mały prezent będzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Staram się skupić na zbieraniu multików i kijków z pazurem. Ale i kilka stało szpulowców musi być w zbiorach. A nie mam klasyka-klasyki Quick 330 ... to poważna luka.Chętnie przygarnę do "mojej szafy" (zapraszam do zajrzenia do mojego wątku o tym samym tytule ) Jaśli masz ochotę to zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 To i ja chętnie dotknę historii jeśli jest jeszcze trzeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 @coma, to może jedna przesyłka do Kraka i się podzielimy?A @Sayonara dostanie fajnego wobka handmade, właśnie schną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Dla mnie no problem ale nie decydujmy za właściciela. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Wygodniej mi wysłać jeden pakiet, a podzielicie się jak chcecie. Proszę adres na priv.I bezdyskusyjny szacunek za to co robicie BOB1 - twój wątek śledzę niezmiennie i jestem pod wrażeniem Edytowane 15 Marca 2017 przez Sayonara 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Panowie, kto bierze na siebie odbiór, podział i wysyłki do pozostałych dwóch zainteresowanych ?@Sayonara, szacun za gest (albo decyzję pozostawmy ofiarodawcy) Edytowane 15 Marca 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 BOB1 pewnie lepiej wiecie jak to potem rozdzielić Mnie jest obojętne czy do Łodzi czy do Krakowa czy Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 W Krakowie jestem ja i Eterni, my się podzielimy dwoma. Bobowi albo oddzielnie wyślij albo do któregoś z nas i my wyślemy, albo do Boba i On nam prześle. Jak Ci wygodnie. Daj znać kto ma adres podrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Rzuciłem kostką do gry i padło na Ciebie Wszystkie trzy Quicki są na chodzie w podobnym stanie utrzymania więc nie będziecie mieć problemu z podziałem, Ostatecznie mogę też dorzucić tę kostkę.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ok, nie będę stawał na drodze przeznaczeniu Zaraz podeślę adres. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ostatnio wpadł mi w ręce fabrycznie nowy egzemplarz Mitchell 300... Pan, który go kupił 40 lat temu w Pewexie nigdy go nie używał, bo traktował go jako ...lokatę... Hmmm... Czy było warto? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek79 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 ... Pan, który go kupił 40 lat temu w Pewexie nigdy go nie używał, bo traktował go jako ...lokatę... Hmmm... Czy było warto? Dla Ciebie tak. W takim stanie pewnie niewiele pozostało. [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ostatnio wpadł mi w ręce fabrycznie nowy egzemplarz Mitchell 300... Pan, który go kupił 40 lat temu w Pewexie nigdy go nie używał, bo traktował go jako ...lokatę... Hmmm... Czy było warto?WP_20170314_17_42_52_Pro__highres.jpgWP_20170314_17_45_51_Pro.jpgWP_20170314_17_46_18_Pro.jpgDokuś a ja chcem na takiego łapać,nie chcesz się pozbyć,wymienić ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 ... Pan, który go kupił 40 lat temu w Pewexie nigdy go nie używał, bo traktował go jako ...lokatę... Hmmm... Czy było warto? Dla Ciebie tak. W takim stanie pewnie niewiele pozostało. [emoji6]Moje pytanie "Czy było warto?" odnosiło się do tego, że Pan, który kupił go i trzymał 40 lat, traktował go jako lokatę. Dokuś a ja chcem na takiego łapać,nie chcesz się pozbyć,wymienić ?Za to "chcem" mogę się zgodzić!... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ja tam się nie znam na "korbach" ... ale to piękna i zacna sztuka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Piękny w tym kołowrotku jest system posuwu szpuli. W dużej mierze był odpowiedzialny za sukces rynkowy Mitchella 300, bo nawijał żyłkę równo i dokładnie co dawało bekonkurencyjnie dalekie i celne rzuty. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi