Skocz do zawartości

Łowcy wędkarskiej historii - śladami namacalnych dowodów

Matta

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, przepiękne zbiory. 

Warto zauważyć, że niegdysiejsza codzienność po pewnym czasie staje się historią. Tym bardziej warto wykorzystać sytuację i już dziś powiększyć swoje zbiory o rzeczy wartościowe, często prawdziwe unikaty! Historia czasami dzieje się tu i teraz, na naszych oczach. Jak to:

http://jerkbait.pl/forum/66-aukcja-charytatywna/

:)

Dla mnie to pierwsze egzemplarze "latających gnomów" w mojej kolekcji.

Oraz dzieło pana Kuby (gratisik od sprzedającego :) ), który jakoby robił je na przełomie lat 70/80 w "wolnych chwilach" ;)  podczas pracy w Fabryce Maszyn Żniwnych w Płocku. Nazywa się "rekinek"

post-52107-0-40226300-1489249311_thumb.jpg

Oczywiście trafią do "mojej szafy" gdzie zapraszam bo wrzuciłem tam trochę nowości ;)

Edytowane przez BOB1
  • Like 3

Dla mnie to pierwsze egzemplarze "latających gnomów" w mojej kolekcji.

Oraz dzieło pana Kuby (gratisik od sprzedającego :) ), który jakoby robił je na przełomie lat 70/80 w "wolnych chwilach" ;)  podczas pracy w Fabryce Maszyn Żniwnych w Płocku. Nazywa się "rekinek"

Oczywiście trafią do "mojej szafy" gdzie zapraszam bo wrzuciłem tam trochę nowości ;)

Poznaję!!! ;)

• Like 2

Stałem się szczęśliwym, choć zakłopotanym posiadaczem trzech sztuk kołowrotka który pamiętam z lat młodzieńczych - Quick 330. Jeśli ma to wartość historyczną dla tutejszych kolekcjonerów - oddam wszystkie trzy... za dobre słowo.

• Like 1

Staram się skupić na zbieraniu multików i kijków z pazurem. Ale i kilka stało szpulowców musi być w zbiorach. A nie mam klasyka-klasyki Quick 330 ... to poważna luka.

Chętnie przygarnę do "mojej szafy" (zapraszam do zajrzenia do mojego wątku o tym samym tytule ;) ) 

Jaśli masz ochotę to zapraszam na priv :) 

Wygodniej mi wysłać jeden pakiet, a podzielicie się jak chcecie. :) Proszę adres na priv.

I bezdyskusyjny szacunek za to co robicie ;)

BOB1 - twój wątek śledzę niezmiennie i jestem pod wrażeniem

Edytowane przez Sayonara
  • Like 2

Ostatnio wpadł mi w ręce fabrycznie nowy egzemplarz Mitchell 300... Pan, który go kupił 40 lat temu w Pewexie nigdy go nie używał, bo traktował go jako ...lokatę... ;) Hmmm... Czy było warto?

attachicon.gifWP_20170314_17_42_52_Pro__highres.jpgattachicon.gifWP_20170314_17_45_51_Pro.jpgattachicon.gifWP_20170314_17_46_18_Pro.jpg

Dokuś a ja chcem na takiego łapać,nie chcesz się pozbyć,wymienić ?

• Like 3

... Pan, który go kupił 40 lat temu w Pewexie nigdy go nie używał, bo traktował go jako ...lokatę... ;) Hmmm... Czy było warto?

Dla Ciebie tak. W takim stanie pewnie niewiele pozostało. [emoji6]

Moje pytanie "Czy było warto?" odnosiło się do tego, że Pan, który kupił go i trzymał 40 lat, traktował go jako lokatę.

Dokuś a ja chcem na takiego łapać,nie chcesz się pozbyć,wymienić ?

Za to "chcem" mogę się zgodzić!... :) ;) :)

• Like 1